Şimdi Ara

Porte cekim icin...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
615
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar herkese selamlar. Buna benzer bir konu daha acmistim ama sanirim yanlis yerde actim o yuzden kisaltarak bu forum altinda acmaya karar verdim.

    Portre cekim agirlikli olmak uzere yeni bir makine almak istiyorum. Su anda Canon 450D kullaniyorum Tamron 17-50 f2.8 lens ile beraber. Aklimdan gecen modeller:

    Canon 600D
    Canon 60D
    Nikon D5100
    Nikon D7000
    Nikon D90
    Pentax K-R

    Oncelikle aklimdan gecen butun modelleri yazdim ama butcem 2,000 TL civarinda olacak. Zorlarsam belki biraz yukari cikabilirim. Bu durumda Canon 60D ile Nikon D7000 %99 butce disinda kaliyor ama ben gene de yazdim belki spot alirim sartlari zorlama calisirim vs diye.

    Dedigim gibi portre cekimler benim icin on planda, ozellikle canli renkler ve keskin fotograflar. Simdiden yardimlariniz ve tavsiyeleriniz icin cok cok tesekkurler.



  • 1500liraya spot 600d + 17-50(zaten var) + TTL flas. 60d alin derdim ama gerek yok ttl flas alin portreleriniz guzellesecektir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozeba

    1500liraya spot 600d + 17-50(zaten var) + TTL flas. 60d alin derdim ama gerek yok ttl flas alin portreleriniz guzellesecektir.

    Cok tesekkur ederim tavsiyeniz icin. Eger ciddi bir aksilik olmazsa sizin de tavsiye ettiginiz gibi 600D alacagim. Yalniz flash konusunda kararsiz durumdayim. Bu konu ilgili yanlislikla iki farkli post yaptim, 1.'yi silemedigim icin amac ayni icerik farkli, diger posta bir arkadas 430EXII flash tavsiye etmis. Onu biraz arastirdim 900 TL civarinda dolasiyor. 500 TL civarinda ise 430EX bulmak mumkun. Arada nasil bir fark oldugunu bilemedigim icin tekrar sizlere danismak istiyorum. Simdiden cok tesekkur ederim yardimlariniz icin.
  • bahsettiginiz flaslari hic kullanmadigim icin yorum yapamayacagim fakat sunu soyleyebilirim: illa canon kullanmak zorunda degilsiniz. nissin yongnuo gibi markalara da bakabilirsiniz. ayrica ikinci el seceneginizi de unutmayin. temiz sorunsuz bir 430ex ii bulabilirsiniz belki 500/600'e. yada ebay;)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozeba

    bahsettiginiz flaslari hic kullanmadigim icin yorum yapamayacagim fakat sunu soyleyebilirim: illa canon kullanmak zorunda degilsiniz. nissin yongnuo gibi markalara da bakabilirsiniz. ayrica ikinci el seceneginizi de unutmayin. temiz sorunsuz bir 430ex ii bulabilirsiniz belki 500/600'e. yada ebay;)

    Saolun tavsiyeleriniz icin. Flash konusuna gelince de ikinci el arastiracagim yalniz su anda internet uzerinden 800 TL'den asagi bulamadim 430EXII. Ebay uzerinden bakabilirim uzun suredir kullaniyorum ama flash gelirken sorun cikarir mi cikarmaz mi emin olamadim dogrusu. Bizim gumruklerin sagi solu belli olmuyor =/
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.