Şimdi Ara

Posetin parali olmasini savunanlar bu sorularima cevap bekliyorum! (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
182
Cevap
1
Favori
25.550
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
151 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ücretli yapıldığı zaman hiçbir şekilde önüne geçilmeyecek, yani insanlar yine poşet kullanacak. Kısacası yine hukumetin vatandaşa geçirmesidir bu.
  • Poşetler bedavaydı, şimdi para kazanacaklar diyenler olmuş. Gerçekten bu kadar cahil misiniz, çok mu iyi niyetlisiniz, hiç mi işletmeden, ekonomiden anlamıyorsunuz? Gerçi ekonomi bakanımızdan belli.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • C.CEMİL kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle hocam. Mesela ben bim e gidiyorum 4-5 tane maden suyu alırım 6 li. Meyve sebze ezilmesin diye ayrı poşet yapıyorum 30 lu yumurta alıyorum meselaa kocaman. Onu ayrı poşete koymak zorundayım



    Böyle böyle bir sürü alışveriş var



    Bunlar için ben yanımda 5 tane bez torba falan taşıyamam kimse kusura bakmasın



    Demek ki ben her alışverişe 1 lira ek vergi vereceğim olay bu kadar nettir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mesuthaksoy

    Yok artık Ali Sami

    Öyle şey mi olurmuş. Ben bir tane çikolata aldım, poşet de almadım , fatura mı kesecek?Adamdan kan alırlar kan

    Bu uygulama çok tartışma çıkartır. En iyisi, 10 lira ve üstü tüm ürünlere 5-10 kuruş eklesinler. Yoksa 1 ekmek alana da 25 kuruş ödetemezler.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yanımda sürekli poşet mi taşıyacağım...market alışverişini de internetten yaparım artık toplu. İster poşete koysunlar ister koliye.
  • Hadi market poşetlerini bir şekilde çöp poşeti olarak kullanıyor insanlar. Bunları paralı yaparsan file kullanılsın VS. Diyoruz da,



    Paketli ürünlerin poşetleri de doğaya zarar vermiyor mu? Çocuga gofret alıyoruz onun paketinin gramajı market poşeti kadar. Cipsiydi bilmem nesiydi daha bir sürü atık oluyor. Keşke bunlarda da bir değişim olsa.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Soruların güzel beğendim ancak insanları teşvik etmekte işin içinde. Hoş bu kanunu yapana kadar sokağa çöp atmaya 100 tl cezadan başlayan kanun yapsalar daha çevreci olurdu. Yoksa aynen bizler bu poşetleri çöp torbası olarak kullanıyoruz. Şuan avm lere gidince farkmı ödücez sanmıyorum şirket kendi cebinden vericek binlerce avm ve binlerce marka olduğuna göre eğer ceplerinden verirseler bu ücreti milyarlarca tl demek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Denorath

    Dünyanın birçok ülkesinde yürürlükte olan bir uygulama bu. Bize özel değil yani. Akıntıya karşı kürek çekemezsiniz :)
    Dünyadaki tüm örnek uygulamaları aldık bu kalmıştı bir tek. Şimdi tam oldu.
  • 1- Bu sekilde cozunen poset kullaniminin uzun vadede dogaya nasil bir zarari dokunabilir?
    burada maksat poşetin doğada çözülmesini beklemek değil o poşetlerin doğaya hiç bulaşmaması

    2- İnsanlarin yuzde doksani cop poseti yerine bu posetleri kullanmaktadir. Yarin isyerlerinde ve evlerinde ayni seviyede cop ureten bu insanlar market poseti yerine cop poseti kullandiginda, cevremiz icin arada nasil bir fark olusacak sizce?
    evler çöp poşeti stokçularından kurtulacak, çöp kovası ile çöpler atılabilir.

    3- plastik ambalajlara zam yapılacağını duymadım ancak onlara geri dönüşümde para iadesi yapan otomatlar konulmalı. zaten o ürünlerin ambalaj fiyatı içinde oluyor.
    bu poşetlerden alınacak 15kr de belediyere aktarılacak. DAHA TEMİZ! bir çevre için.

    4- kesinlikle üreticilere yüklenilmesi gerekiyor, üreticiler ürettikleri atıkları geri kazanmak için kampanya yapmalılar, aynı bira şişelerindeki depozito gibi her şeyin depozitosu olmalı ki muhtaç durumdaki insanlar bunlardan gelir elde etsin.

    özet olarak 1 ve 2 de sana katılmıyorum 3 de biraz katılıyorum 4 de kesinlikle katılıyorum




  • Boş konular konusunda çok iyiyiz dayanadım yazdım.Plastiği günlük hayatımızda ne kadaar kullandığımızın farkındamısınız.En ufak birsey satın aldığımızda bile plastik ambalaj içinde ama kullanımını düşürebiliriz

    Millet bas bas bağırıyor,plastik doğada çözülmüyor.herkez bim gibimi o poşet bile ne kadar sürede çözülüyor.Her plastik poşeti kullanan doğayı değil cebini düşünür.Her firma bim değil
    Ne kadar ucuz o kadar iyi

    Boşverin bu boş şeyleri işleri bu kadar zorlamayın yok kese kağıdında poşet dağıtsınlar yok sepet dağıtsınlar.Filenizi alın çantanızı yanınızda götürün pazar arabanızla gidin.

    Metro yıllardır ücretli veriyor poşeti.Amerikayı yeniden keşfe gerek yok.Zararlı zararlıdır.
  • Geçenlerde haberde okumuştum, poşetten elde edilen ücretin 0,15 kuruşu bisiklet yolu olarak yapılmaya ayrılacakmış, poşetin ücretli olmasının dayanağı olarak çevre kirliliğinin önlenmesini söylemişler. Çevreyi seven insanlar, önce fabrikaların çevreye verdiği zararları önler, sonrasında çevre kıyımına neden olan doğa katliamlarını önler, kimse bana biz poşetin ücretlendirilmesini fazla poşet kullanılarak verilen çevre zararını önlemeye çalışıyoruz demesin, bal gibi de bedava kaynak sağlamak ve bu kaynağı keyfi olarak harcamak amaçlanmaktadır.
  • 1- Bu poşetler sadece çok fazla güneş gören, nemli ve 50 dereceye çıkan sıcaklıklarda daha küçük plastik parçalara ayrılıyor. Yani yemeğine suyuna karışan küçük plastikler oluyor. Ortada çözünüp gübre olması gibi bir şey yok.



    2- Buna nasıl çözüm bulunur bilmiyorum gerçekten.



    3- Aslında şu an amaç sadece bilinç kazandırmak ve en çok harcanan plastiği azaltmak. Bundan sonra yavaş yavaş doğada çözünebilir ambalajlar veya ambalajsız ürünler çıkacak. Almanya'daki falan birçok şehirde ambalajsız ürünler satan dükkanlar açıldı. (zero waste shop) Atıyorum kuruyemiş alacaksın, kavanoza gidersen indirim olacak, kavanozun yoksa da kese kağıdıyla verilecek gibi.



    4- Satıcıya yansıttığında kullanıcı bunu fark etmiyor ve aynı şeye talep devam ediyor. Arzı kısmanın en kolay yolu talebe müdahale etmek. Sen aldığın ürünün ne kadarı üretim ne kadarı ARGE masrafı bilmiyorsun. Üreticiye koyarsan bu ücreti bunlar gibi tüketici fark etmeyecek. Tabi bu aşamada üreticiye de daha çevre dostu ürün üretmesi için teşvik verebilirsin. Alternatifi varken zararlı olanı yapana ceza verirsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: berk70

    Almanyada falan adamların arabasında kaliteli poşetler oluyor onları tekrar kullanıyorlar şişeler geri dönüştürülüyor bu şekilde olsa tamam derim ama bizde sırf para için gelecek

    1. bu olay serbest ekonomiye aykırı sen tekel gibi poşet bu fiyat olacak diyorsun vatandaşın daha çok ödemesine neden olmak istiyorsun şişelere sadece su ayran falan değil çamaşır suyu şişesinden tut da her şey plastik artık bunlar çevreyi kirletiyor mu kirletiyorlar! hemde daha fazla kirletiyorlar çünkü poşetler tekrar tekrar kullanılıyor bizde en son da çöp poşeti olarak hayatını sonlandırıyor. Bunun yerine parayla poşet alsak çöpü onla alsak ne değişecek daha fazla para vermiş olcak vatandaş sadece zaten poşetler kullanılabildiği kadar verimli kullanılıyor
    Almanya’da makineye pet şişe atınca para veriyordu adamlarda her şey takır takır huzur hakim bizdekiler gibi bir de poşetin maliyetini nasıl sıfırlayıp geçirsem derdi yok Türkiye’deki özel sektör kadar küfürlü hakeden başka bir şey yok modern kölelikten ibaret

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Market poşetini çöp poşeti yapıp ev ekonomisi yapan Ayşe teyze.



    AKP buna izin verir mi?



    Marketleri ekstra kar'a geçirmek için batmasını kongordato ilan etmesini önlemek için halka giydirilen bir kalem gider daha.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-63340B9F6

    Ben doğadan değilde görgüsüz insanlardan dolayı savunuyorum.Adamın tek poşet alması gerekirken "yia yırtılır bu alayım biraz dhaa yia" diyip ayı gibi 3-4 tane daha alıyor.Böyle görgüsüzlere ayar oluyorum
    haksız mı? 50 metre eve gidene kadar 2 tane kola şişesini taşımayacak diye içim ürperiyo zaten eve varınca ağızı yüzü daılmış oluyo
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sioux

    Aynen öyle hocam. Mesela ben bim e gidiyorum 4-5 tane maden suyu alırım 6 li. Meyve sebze ezilmesin diye ayrı poşet yapıyorum 30 lu yumurta alıyorum meselaa kocaman. Onu ayrı poşete koymak zorundayım



    Böyle böyle bir sürü alışveriş var



    Bunlar için ben yanımda 5 tane bez torba falan taşıyamam kimse kusura bakmasın



    Demek ki ben her alışverişe 1 lira ek vergi vereceğim olay bu kadar nettir
    aynen abi yumurtayla sodayı nasıl aynı bez torbaya koyacaksın ki doğa falan hikaye dediğin gibi
  • Hindistanda 2 veya 3 eyalette tamamen yasaklanmis.Neden ise musan yagmurlarinda kanalizasyon sistemini tikamasi sonucunda sellere yol acmasi.

    Naylon poset kullanimini desyekleyecek tek bir sav bile bulunamaz mantikli.Ancak bencilligin tezahuru olan,kendi cikarini dusunen tembelce kolaya kacan nedenler siralayacaktir bunun arkasindaki kisiler.

    U.s teli gibi buyuk kese kagitlari cok daha iyi cozumler olacaktir ayni eskiden tr deki pazarlarada kullanildigi gibi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • beyazdan siyaha kadar o peşetlerin geri dönüşüm oranı var.

    geriye birkaç kere dönüşerek artık dönüşemez plastik haline geliyor.

    Burada amaç bir zahmet ilk seferde 25 kuruş verdiğin poşeti sakla, bir sonraki market alışverişinde yanında götür mantığı.

    15 yılda yapılan ender doğru işlerden birine çamur atmayın.
  • Akp nin büyük icraatlarından birisi daha nerde boş beleş olay var onlar çıkartıyor böyle şeyleri

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Avrupada marketlerde poşet verilmiyor olabilir. Orada herkesin arabası var ve alışverişlerini büyük hipermarketlerden yapıyorlar bagaja atıp eve gitmek kolay. bizde durum öyle değil. halkımızın çoğu alışverişe tabanvayla gidiyor. çok yanlış bir karar bu kim verdiyse.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.