Şimdi Ara

Power supply ya da RAM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.009
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba

    Sahip olduğum bilgisayar
    P4 2,8, 512 DDR RAM, Gigabyte PIA 1000 anakart, 128 Ram ekran kartı, 120 GB sata Hdsk, ve CD-RW içeriyor.
    Üzerinde halen XP yüklü olup, 120 GB'lı k hdsk, sistemin fat32 kalabilmesi için 30 GB'lık 4 eşit parçaya bölünmüş durumda.


    Sorunuma gelince,
    Yaklaşık bir ay önce PC hiç çalışmamaya ve sürekli bip sesi vermeye başladı. 2 parça olan RAM'leri çıkarıp tekrar takınca sorun çözüldü. (ya da ben öyle zannettim :))

    Bir hafta öncesinde XP açılırken password'ü girince otomatikman kapanmaya başladı. Sorunun yaşandığı günün ertesinde ise herşey normal devam ediyordu. Tabi bu bi işaretti galiba, ama ben duymazdan geldim :)

    Şimdi ise pc'nin power düğmesine basınca, power ışığı hemen yanıp sönüyor ve makina çalışmıyor. Hatta fanlar bile hareket etmiyor...

    Powersupply'dan şüphelenmem gerekiyor galiba, ama monitör de aynı powersupplydan güç alıyor ve çalışıyor.

    Acaba sorunum powersupplydan mı yoksa RAM'lerden mi kaynaklanıyor?

    Ramler ya da Powersupply için yapabileceğim birşey var mı?

    Ek olarak monitörün elektriği powersupplydan alması zararlı mı?, direkt olarak alması için ne yapmalıyım? Powersupply alacaksam tavsiyeniz ne olur?

    Teşekkürler.







  • Sorunun cevabını kendin vermişsin zaten power supply
  • power supplynin anakarta giren kısmının yeşil ve siyah (4-5) uçlarını kısa devre et (ataç veya benzeri ile) eğer psupllly çalışıyor ise muhtemen sorun yoktur. anakartada olma ihtimali vardır.
  • Powesuply olma olasılıgı bence dusuk.. cunku aynı sorunla ben dukkanımdaki bilgisayarla karsılastım sorun ramlerimde cıktı istersen powersuplyi baska bi bilgisayarda dene ondan sonra tam olarak emin olabilirsin ..
  • Bilgisayarın bu şekilde kapanması büyük ihtimalle power supplyın suçu.. Bununla ilgili bi yerde yazı okumuştum. power supply yetersiz kaldığında böyle anlamsız ve tespit edilmesi zor kilitlenmeler yaşanıyormuş.. bir arıza bir gün nüksediyor ertesi gün olmuyormuş. yerli yersiz kapanmalar ve statr edememeler hep power supplydanmış.. bilgisayarınızdaki bileşenlerin toplamda harcadıkları gücü hesaplamak istiyorsanız bu adresi kullanın:
    http://www.jscustompcs.com/power_supply/Power_Supply_Calculator.php?cmd=INTEL

    Burdaki tabloya uygun değerleri girince power supplyınızın en az kaç vat olması gerektiğini öğrenebilirsiniz...




  • psu dan kaynaklanıyo sorun
  • 1.si ramle alakası yok... arkadaş pc ye elektirk gelmiyor diyor...ramle ne alakası var...
    2.si monitörün psu dan elektrik almasının hiçbir zararı yok ayrıca psu ya ek bir yükte bindirmez...
    sorun ya anakarttandır yada psu....
  • Merhaba Arkadaşlar

    Geçen hafta yaşadığım elektrik sorunu powersupply'ı değiştirince sorun halledildi. Ayrıca powersupplya yük olmasın diye monitör için ara kablo aldım ve artık elektriği direkt prizden alıyor.

    Ancak şimdi de pc cpu fanı, ekran kartı fanı ve diğer parçalara elektrik gitmesine ve çalışmasına rağmen bilgisayar açılmıyor. Power düğmesine baınca kasada ışık yanıyor ama monitör açılmıyor. Monitörden kasaya giren kabloyu çıkarınca ekranda "no signal" mesajı çıkıyor, ama kasaya takılı iken sadece monitörün power ışığı yanıp sönüyor ve monitör siyah kalmaya devam ediyor.

    İşin daha vahim kısmı, her açılışta "biip" sesini veren anakart düdüğü de şimdi ses çıkarmıyor.

    Anlamadığım, anakarttan güç alan cpu fanı ve ekran kartı fanı çalışırken neden anakart düdüğünün çalışmadığı.

    Anakartın ölmüş olmasından korkmam gerekiyor mu? Yoksa RAMlerde bir problem olabilir mi?

    Ayrıca arıza tahminleriniz yanında tahmini tamirat bedelinin ne kadar tutabileceğini belirtirseniz müteşekkir olurum.

    Herkese teşekkürler.




  • şimdi olaylar iyice karışıyor sende. Öncelikle şu ekranın kasadaki kablosu dediğin heralde ekran kartına giden kablo. No signali o kablodan verir. gelelim sorunun çözümsel kısımlarına.

    1. si anakartında elektriksel bir sorun görünmüyor çünkü fanlar çalışıyor. Buda anakartının elektrikle ilgili bir sorunu olmadıgını kanıtlar zaten.

    Ötme olmadığına göre herşey yerli yerinde takılı sanırım. Ama sadece ekrana görüntü gelmiyor ise başka bir ekran kartı bulup onunla bir dene eski yeni hiç farketmez. başka bir bilgisayarda çalışıan ekran kartı sen de çalışmıyorsa (kart agp ise agp kart bulacaksın) agp slotunda bir sorun olabilir. Bir de pci eski bir ekran kartı bulup dene bakalım açılacak mı?

    2. Ramlerin ddr mı RD mi 2 parça deyince RD olmasından korktum açıkcası çünkü deneyemezsin. DDR ise tek ramle slotları teker teker dene açılacak mı?

    Aklıma gelenler bunlar. Bulursam başka birşeyler yazarım.

    Upppss atladıgım bir yer varmış. Ekran kartının kablosunu çektiğinde no signal veriyorsa ekran kartı ve slotla ilgili bir sorun olamaz.

    Ekrana hiç bir şey gelmiyor mu? işlemciyle hiç oynadın mı? işlemci oturmamış olabilir. oturmamışsa ekrana görüntü gelmez. P2 400 takarken bir arkaşa işlemciyi iyi takmamıştı sanırım o zaman ötmüyordu da anakart işlemciyi çıkarıp tekrar taktım çalışmıştı. İşlemcine de bir bakıver.... kolay gelsin umarım sorun çözülür.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi obediah -- 26 Nisan 2005, 14:26:19 >




  • Haklısın sorun CPU'daymış.
    CPU'yu çıkarıp takarken pinlerinden birkaçı yamulup bir tanesi de oynamaya başlamış. Yazık oldu P4 2,8 gidici galiba..Tamir edilebileceğini söylüyorlar. Ama işe yarar mı görmek lazım..

    Teşekkürler.
  • offf naptın yaaa tüh bee. Neyse umarım olur. Üzme tatlı canını. Yapılabiliyorsa iyi. ama oynamaya başlayan işi .ok etmiş. Geçmiş olsun ne diyeyim....
  • quote:

    Orjinalden alıntı: obediah

    offf naptın yaaa tüh bee. Neyse umarım olur. Üzme tatlı canını. Yapılabiliyorsa iyi. ama oynamaya başlayan işi .ok etmiş. Geçmiş olsun ne diyeyim....


    Teşekkürler..

    Oldu bi kez..bu gün mecidiyeköy de araştırdım biraz...herkes farklı bir şey söylüyor..Kimisi yapılamaz derken, kimisi de garanti vermemekle birlikte yapabileceğini söylüyor. Hatta bir kaç kişi kırılan pini dahi sorunsuz takabileceğini söylüyor. Tamir masrafı 20-30$ arasında oynuyor. Ama cidden bu işle uğraşan biri yok galiba. Yazıcıoğluna bakıcam bir de. CPU P4 2.8, yenisi kdv dahil 195$...denemek zorundayım...ama açıkçası pek de umutlu değilim.

    Tekrar teşekkürler.
  • ram veya anakart
  • quote:

    Orjinalden alıntı: cenkce

    ram veya anakart

  • biz olayı çözdük ne rami ne anakartı okumuyor musun yukarı da yazılanları? neyse ne oldu yapabilen çıktı mı adncmc?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: cenkce

    ram veya anakart

    arkadaşım bi oku da öyle yaz yaa..mesaj atmış olmak mı amaç yardım etmek mi öğrenmek mi bunu yazarken.. alla alla..
  • benim pc de de aynı sorun vardı.dediğin gibi power tuşuna basınca ışık yanıp
    sönüyodu ama monitör çalışıyodu.ben "power supply"ı değiştirdim şimdi maşallahı var.

  • gecmiş olsun dostum, sonuc ne oldu işlemci düzeldimi?
  • bunun birçok sebebi olabilir.bunu sen deneme yanılma yoluyla bulacaksın.dediklerinin aynısı bende de olmuştu. emğersem ekran kartı bozulmuş.onu değiştirdim düzeldi.bende power supply den sanmıştım.ama bunu en iyi anlamanın yolu deneme yanılma...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.