Şimdi Ara

Power supply yanması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
620
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İyi günler. Sistemimi 2 yıl önce kendim toplayıp montajını yaptım. Asus q5 serisi anakart, q6600 işlemci, 4850 ekran kartı vs. ve 450w akasa marka kasa. 2 yıldır ısınma dahi bilmezken ve tunçmatik marka korumalı priz kullanırken yaşadığım sorun şu. Dün priz ve bilgisayar off durumundayken prizin açma tuşuna basar basmaz daha bilgisayara dokunamadan power supplyın arkasından parlama ve ses geldi. Kasadan P.S. söküp açtığımda görünen 1 parçanın (mercimek kondansötörün irisi gibi duruyor) yandığını gördüm dokununcada elimde kaldı şu an 2 adet uç açıkta duruyor. Sizlere sormak istediğim şu; P.S. dışında donanımda herhangi bir hasar oluşmuşmudur ve İzmirde P.S. tamiri yapan bir yer varmı. Yenisi şu an 100tl civarı. Cevaplar için şimdiden teşekkürler.



  • Umarım. Hızlı cevap için tşk.ler...
  • kaliteli psu larda donanıma zarar gelmiyor böyle sigorta gibi bir sistem içeriyorlar. Ve bildiğim kadarıyla power tamiri ile uğraşan pek yok.
  • arkadasım diğer donanımlara zarar vermiş olabilir buna bakman lazım .tamir yapanda pek bulunmuyo ama gene de bi araştır istersen.yenisini takmanı tavsiye ederim.
  • diğer donanımlara zarar vermişte olabilir vermemişte.dikkat etmek gerek.farklı bi pc de deneyebiliyorsan dene derim.
  • O parça voltaj yükselince güvenlik açısından yanmış sistemine birşey olmamıştır zaten akımı keser yandığı gibi psu açık bir şekilde malzemecilere götürürsen yanan parçayıda temin edebilirsin.
  • güç kaynakları korumalıdır gerçi ama sigortası atana kadar kondansatörü patlamış demek ki....
    voltaj dalgalanmalarından veya sisteminize yetersiz kaldığından dolayı yanmış olabilir...sisteminize zarar vermemiştir...
    watt değeri yüksek yeni bir güç kaynağıyla değiştirirseniz daha faydalı olacağı kanaatindeyim...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crower74 -- 26 Ekim 2011; 14:02:30 >
  • beyler büyük bir hort olucak ama toplama bilgisayarım var pc birden kapandı sonra power tuşuna basmama rağmen çalışmadı bilgisayarın başından kalktım ve 1 dakika sonra pat diye ses geldi bilgisayar kapalıyken kasayı açtığımda sadece power supply kokuyordu bayram dolayısıyla açık bilgisayarcı bulamadım sizde anakart falan yanmış mıdır :(
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.