Şimdi Ara

Powercom UPS açıldıktan bir süre sonra sürekli beep sesi veriyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
130
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,


    Ofisimizde kullandığımız Powercom BNT-1500AP marka UPS'nin 2 standart 12v 7ah aküsünü geçenlerde 12v 9ah'lik Orbus marka aküler ile değiştirdim. Orbus akülerin kodu 230218, 18.Şubat.2023 yeni aküler.


    Bir sabah ofise geldiğimizde UPS'nin sürekli beep sesi verdiğini gördük. UPS'nin önüdeki güç düğmesinden kapatarak sesi kesebildik. Geceleyin 4-5 saat elektrik gitmiştir, UPS aküleri tamamen bitmiştir de sürekli beep sesi yapmştır diye düşündük. UPS'yi tekrar açtığımızda ilk başta sorun yoktu bir süre sonra yine sürekli beep sesi vermeye başladı.


    Kafamız karıştı, yıllardı 7ah aküler varken sorun yok, 9ah akülerle böyle sorun var, sorun akülerden mi kaynaklı?


    UPS 2013 üretimi, 2014'te aldık. 9 yıldır kullanıyoruz, bir parçası mı bozuldu?


    Yaşadığımız soruna benzer bir konu buldum:


    https://forum.donanimhaber.com/powercom-ups-problemi--103406366


    Burada da 9ah akü ile yeniledikten sonra bip sesi gelmeye başlamış. Ancak ondaki kesintili bip sanırım. Bizdeki sürekli beep.


    UPS'nin kapağını kaldırıp üstünde yanan bir kondansatör, vs var mı diye baktım hiç yok. Kart sağlam görünüyor.


    Sorunun nereden kaynaklandığını bilmiyoruz. Aküler mi, UPS'nin kendisi midir?


    Saygılar.








  • Yüke bağlı değilken de aynı sesi çıkarıyor ise , bip sesi çıkarken akü gerilimi ölçülerek akülerin durumu hakkında fikir sahibi olunabilir.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bu arada genel bir bilgi olarak yazayım, UPS aküsü değiştirmek UPS cihazına zarar vermez , 12v 200 amper akü de bağlayabilirsiniz , akü şarj süresi uzar sadece. Kullanım olarak da uzar süre.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • dfk24 kullanıcısına yanıt
    Mesajı şimdi gördüm. Yüke bağlı değilkende aynı sesi çıkarıyor. Bip sesi çıkarırken aküleri ölçmedim. Çıkarıp ölçtüğümde 13.95 yada onun gibi voltaj ölçtüm, her ikisinde de aynı 13.95'ti. 12V akünün 13.95V olması sağlıklı oldugunu gösteriyor olmalı.

    Dün başka birşey denedim. 9ah'lik 2 yeni aküyü çıkardım. Evimde Powercom'un aynı modeli fakat kapasitesi 1000AH olan UPS'mizin içindeki 7ah'lik 2 aküyü cıkarıp, 1500AH'lik bu bip yapan UPS'ye takıp gün boyu kullandık: Hiç bip sesi yapmadı.

    Çıkan o 2 9ah'lik aküleri de 1000AH'lik evdeki UPS'ye takıp kullandık, o da hiç bip sesi yapmadı.

    Yani, 9ah'lik o 2 akü bir tek 1500'lük UPS'de bip sesi yapıyor, 1000'lik UPS'de yapmıyor. Şu anda aküleri değiştirerek her ikisini sorunsuz kullanıyoruz ancak bu durumun tam açıklamasını ben ve arkadaşım yapamadık.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • dfk24 kullanıcısına yanıt
    Evet bence de akünün amperaj degeri UPS'yi etkilemez, zarar vermez fakat nedense (üstteki mesajıma bakınız) 9ah'lik Orbis marka o 2 akü, 1500'lük Powercom BNT-1500AP UPS'de açıldıktan bir süre sonra bip sesi veriyor.

    Bu esasında ciddi bir sorun cunku ofisteki arkadaşlar sesten rahatsız oluyor yani o 9ah'lik aküleri takıp cihazı kullanalım diyemiyoruz. Her an bip sesi yapabiliyor cunku. Fakat yukarki mesajda bahsettiğim gibi evdeki UPS'den cıkardığım 7ah'Lik 2 aküyü yakınca 24 saattir hiç bip sesi yapmadı. Bunun nedeni ne olabilir?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sorun devam ediyor.


    Yeni bir bilgi: Cihazın trafosu çok ısınıyor gibi. Su soguk kıs gununde trafonun ustundeki metal kasayı ellediğimde baya bir sıcak geliyor. Aynı cihazın 1000 VA'lık kasası var onda hiç böyle ısınma yok.


    Ayrıca trafo sesli çalışıyor. Cihazın 220V kablosunu cıkartıp bir hafta - 10 gün gibi çalıştırmadım.


    Bugün 220V kabloyu taktım, taktığım gibi trafo nerdeyse yerinden oynarcasına gürledi !


    Trafoda bir sorun olabilir mi?


    İlgilenen arkadaşlar için cihazın 2 fotosunu cektim:



    Powercom UPS açıldıktan bir süre sonra sürekli beep sesi veriyor


    Powercom UPS açıldıktan bir süre sonra sürekli beep sesi veriyor




  • usb veya seri porttan bilgisayara bağlayıp ups'in kendi yazılımı ile (bilgisayar bağlantısı varsa yazılımı da vardır bir yerlerde. sitesinde falan) hem şebeke voltajını kaç gördüğüne hem de akü voltajlarını kaç gördüğüne bakın. tüm değerler avometre ile ölçtüklerinden düşük görünüyorsa mikrodenetleyicinin yakınlarında bir regülatör olacak muhtemelen 78L05 onun çıkış voltajına bakıp, normalden yüksekse değiştirin.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi çaycı -- 3 Şubat 2024; 10:43:22 >
  • teriu T kullanıcısına yanıt

    aküler bitikçe o cihaz start alamaz akünün voltajına bakıp aldanma. 7805 gibi şeyler o gürülteye neden olmaz aküye şarz voltajı veren soğutucunun önündeki bd tipi transistör akünün kırmızı probuna bak fişte iken 14.15v vermeli.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.