Şimdi Ara

Powerline ile Ethernet

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
427
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • HomePlug ağı olarak da bilinen Powerline Ethernet, bir ağ bağlantısı oluşturmak için bir binadaki mevcut elektrik kablolarını kullanır.


    İşte nasıl çalıştığı:


    Bir elektrik hattı adaptörü, yönlendiricinin yakınındaki bir elektrik prizine takılır ve bir Ethernet kablosu kullanılarak yönlendiriciye bağlanır.


    İkinci bir güç hattı adaptörü, ideal olarak bilgisayar veya akıllı TV gibi bir ağ bağlantısına ihtiyaç duyan cihazın yanında, binadaki başka bir elektrik prizine takılır.


    İki güç hattı adaptörü, binadaki elektrik kabloları aracılığıyla birbirleriyle iletişim kurarak, yönlendirici ile cihaz arasında kablolu bir ağ bağlantısı oluşturur.


    Veriler, binadaki elektrik hatları üzerinden iletilen elektrik sinyalleri kullanılarak iki elektrik hattı adaptörü arasında gönderilir.


    Güç hattı adaptörleri, verileri güç hatları üzerinden iletmek için "Ortogonal Frekans Bölmeli Çoğullama" (OFDM) adı verilen bir protokol kullanır. OFDM, mevcut frekans spektrumunu daha küçük alt kanallara bölerek birden çok veri akışının güç hatları üzerinden aynı anda iletilmesine izin veren bir modülasyon tekniğidir.


    Güç hattı adaptörleri ayrıca ağ bağlantısının güvenliğini sağlamak için şifreleme kullanabilir ve verilerin yetkisiz taraflarca ele geçirilmemesini sağlar.


    Tavsiyem: TP-Link Powerline Ethernet Adaptörü Başlangıç Kiti - AV1000 Gigabit Bağlantı Noktası, Tak&Çalıştır, Ethernet Aşırı Güç, Nano Boyut, Smart TV için İdeal, Çevrimiçi Oyun, Yalnızca Kablolu Bağlantı (TL-PA7017 KIT)

    https://www.amazon.com/Powerline-Ethernet-Adapter-Extender-TP-Link/dp/B084CZMYNM?crid=249PAMR4YBV66&keywords=TL-PA7017%2BKIT&qid=1682391724&sprefix=tl-pa7017%2Bkit,aps,244&sr=8-1&th=1&linkCode=sl1&tag=network035-20&linkId=2b5124b0bb815e26ca787fa95b6c6a3b&language=en_US&ref_=as_li_ss_tl




    Genel olarak, powerline Ethernet, Wi-Fi sinyal gücünün zayıf veya tutarsız olduğu veya Ethernet kablolarını çalıştırmanın pratik olmadığı bir binada ağ bağlantısı oluşturmanın uygun ve güvenilir bir yoludur. Ancak elektrik hattı Ethernet'inin performansı, elektrik kablolarının kalitesi ve iki elektrik hattı adaptörü arasındaki mesafe gibi faktörlere bağlı olarak değişiklik gösterebilir.








  • 7 yıldır Airties marka Powerline adaptörler (Mediamarkt' ten çiftini 50 TL' den almıştım) ile tak ve çalıştır pratikliği sayesinde ev içinde kablosuz interneti hızlı ve sorunsuz kullanabiliyorum...

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.