Şimdi Ara

PPSSPP (PSP Emülatörü) ANA KONU (Dev PSP Oyun Arşivi)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
3
Favori
8.954
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ön Giriş

    Merhaba arkadaşlar. Uzun zamandır açmak istediğim konuyu fırsat bulup en nihayetinde oluşturmuş bulunuyorum.

    Bu konuda PPSSPP isimli sadece Jailbreak yüklü iOS cihazlar üzerinde çalışabilen, aslen bir PSP (Playstation Portable) emülatörü olan eşssiz uygulamadan bahsedeceğim. Beni bilenler PSP konusunda nekadar tecrübeli ve deneyimli olduğumu iyi bilirler. O yüzden kendi tecrübelerimi en doğru şekilde aktararak sizlerinde iyi bir PSP oyuncusu olmanız yolunda önemli katkılar sağlayacağım.

    Dilerseniz öncelikle PSP'nin tanımını yapalım ve Neden PSP oyunlarını iOS cihazlar üzerinde oynama gereği duymanın öneminden bahsedelim.

    PSP Nedir?

    PlayStation Portable ya da kısaca PSP Sony'nin, 12 Aralık 2004'te çıkardığı taşınabilir video oyun konsolu. Gelişmeye açık olmakla beraber Homebrew (Ev yapımı) adı verilen yazılımların çalıştırılmasına, Sony tarafından destek verilmemektedir. Oyunun yanı sıra, müzik dinlenmesine ve film izlenmesine olanak sağlayan konsol, yazılımın yükseltilmesi ile internete de bağlanmaya olanak sağlamaktadır. Müzik dinlemek için hafıza kartına şarkıları yüklemek gerekirken, UMD denilen disklere yüklü filmler de izlenebilmektedir. Kablosuz internet ile internet sitelerini gezmek mümkündür. Kaynak:http://tr.wikipedia.org/wiki/PlayStation_Portable

    PSP Oyunlarını iOS Cihazlarda Oynamak

    Günümüzde akıllı telefonlar ve tabletlerinin büyük bir yükselişle ön plana çıkması ve özellikle oyun ve uygulamaların yer aldığı mağazaların muazzam nimetleri sonucunda Playstation'un el konsolu pazarı büyük bir darbe yemiş ve önemini zamanla kaybetmiştir. Ancak akıllı telefonlar ve tabletler her nakadar oyun sektöründe büyük başarılar elde etmiş olsalar da, hala PS1, PS2 veya PSP oyunlarının ihtişamlı hikayeleri ve etkileyici oyun atmosferinin önüne geçmeyi başaramamıştır. Bunun en büyük sebeplerinden biri de, Akıllı telefon ve tabletlerin sahip oldukları zengin oyun mağazalarının tamamen para tuzağı olması ve yayınlanan hemen hemen bütün oyunların oyun içi satın alma gibi saçma bir özelliğe sahip olması sayılabilir. Ayrıca Playstation için yaratılmış özel oyunların başka hiçbir cihazda oynamanın mümkün olmayacağı Exclusive oyunların (God of War, Gran Torismo, LittleBigPlanet, Mod Nation Racers, MotoStorm vs.) Sony Playstation bünyesinde barındırması da bunlara sebep olarak gösterilebilir. İşte bu yüzdendir ki, tarihe damgasını vurmuş olan PSP oyunlarını iOS Cihazlar üzerinde oynamanın önemi de ortaya çıkmış oluyor.

    PPSSPP Nedir?

    PPSSPP isimli uygulama Henrik Rydgård isimli geliştirici tarafından hazırlanmış bir PSP emülatörüdür. Bu emülatör sayesinde PSP oyunlarını iOS (iPhone, iPod ve iPad) cihazlar üzerinde çalıştırmak ve oynamak mümkün hale geliyor. PPSSPP isimli uygulama Cydia üzerindehttp://cydia.ppsspp.org/ repo edresinde yer alır ve sadece Jailbreak yapılmış iOS cihazlar üzerinde çalışabilmektedir. Eğer akıllı telefonunuz veya tabletinizde Jailbreak kodlaması yüklü değil ise PPSSPP isimli uygulamayı kesinlikle kullanamazsınız.

    PPSSPP Uygulamasının Kurulumu

    PPSSPP isimli uygulamayı kurabilmek için iOS cihazınızın Jailbreak ile kodlanmış olması gerekmektedir. Eğer Jailbreak yüklü bir iOS cihaza sahip iseniz, Cydia'ya girerekhttp://cydia.ppsspp.org/ repo edresini ekleyebilir ve PPSSPP isimli uygulamayı yükleyebilirsiniz. Dilerseniz uygulamanın .deb dosyasınıhttp://build.ppsspp.org/?page/downloads adresinden indirebilir ve iFile yardımı ile manuel olarak kurabilirsiniz.

    PPSSPP Uygulamasının Ayarları ve Oyun Performansları

    PPSSPP uygulaması ilk kurulduğu zaman standart ayarlar ile birlikte gelir ve bu standart ayarlar her oyunda aynı performansı sağlamayabilir. Bu yüzden uygulamayı yükledikten sonra nasıl bir ayar gerçekleştirmeniz gerektiği konusunda sizler için bir video hazırladım. Bu videoya bakarak hangi oyunda nasıl bir ayar yapmanız gerektiği konusunda bilgi alabilirsiniz. Özellikle çoğu oyuncu God of War oyununda yaşanan FPS düşmesi ve kasılarak çalışması konusunda sıkıntı yaşıyordu. Bu sıkıntıların nasıl giderileceği konusunda videodaki sunumdan yardım alabilirsiniz.

    PPSSPP Uygulaması Ayarları için Öğretici Video



    DualShock 3 (Gamepad) Oyun Kolu ile Oynamak

    PPSSPP uygulaması her nekadar akıllı telefonlara sanal dokunmatik butonlar kazandırsa da, pek çok oyunda dokunmatik sanal butonları kullanarak oyun oynamak sıkıntı haline gelebiliyor. Bir FPS oyunu veya özellikle L ve R tetik butonunu kullanan oyunlarda dokunmatik ekrandaki sanal butonlara basmak büyük bir eziyet halini alabilirken, tablet üzerinde bu butonlara dokunmak işkenceden öteye geçiyor. Bu yüzden hali hazırda Jailbreak yüklü iOS cihazınıza yine Cydia üzerinden cydia.myrepospace.com/kalora repo adresini kullanarak Controller For All tweak'ini yüklemeli ve Playstation 3 oyun kolu olan DualShock 3'ü iOS cihazınız ile eşleştirmelisiniz. Tabu bunu yapabilmek için de DualShock 3 ile iOS cihazınızın Bluetooth adreslerini eşleştirmeniz gerekir. Şimdi bu eşleşmenin nasıl yapılacağı konusunda bilgi verelim...

    DualShock 3 ile iOS cihazın Bluetooth Adreslerini Eşleştirmek

    Bunu yazarak anlatmak yerine, YouTube'den aldığım bir video kaynağı ile sizlere göstermek istiyorum. Bu sayede çok daha iyi anlayabilecek ve işlemleri çok daha hızlı yapabileceksiniz.



    DualShock 3'ün Bluetooth Adresini Değiştirmek

    DualShock3'ün iOS cihazınız ile eşleşebilmesi için Bluetooth adresini iOS Chiazınızın Bluetooth adresi ile aynı yapmamız şart. Bunun için öncelikle SixaxisPairTool isimli PC uygulamasını buradaki linktenhttp://www.dancingpixelstudios.com/sixaxiscontroller/tool.html Bilgisayarınızın işletim sistemine göre indiriyorsunuz.
    İndirdiğiniz programı PC'ye kuruyorsunuz.
    iOS Chiazınızdan Ayarlar/Genel/Hakkında yolunu takip ederek Bluetooth yazan yerdeki 90:B9:32:DB:6C:21 numarasını bir yere nor edin veyaiOS cihazınızdan bakarak takip edin.
    Bilgisayara yüklediğiniz SixaxisPairTool uygulamasını başlatın ve DualShock 3'ü kablosu aracılığıyla bilgisayara takın.
    SixaxisPairTool uygulaması DualShock 3'ü hemen tanıyacaktır ve sizden alttaki boş kutucuğa az önce not aldığınız iOS Cihazınızın Bluetooth adresinizi girmenizi isteyecek.
    iOS cihazınızın Bluetooth adresini girdikten sonra Update butonuna basarak işlemleri tamamlayın.
    Hepsi bukadar.

    PSP Oyunları (1240 Oyunluk Dev Arşiv)

    Link:https://docs.google.com/uc?id=0B0iIr05YqOfiX3ZaeTJYNUF1Mzg&export=download

    Sanırım şimdilik anlatacaklarım bukadar. Eklemem gereken şeyler olduğunda konu güncellenecektir ve güncel içerik tarih verilerek konunun en başına yani Ön Sözden öncesine eklenecektir. Böylece konuda yapılan en güncel değişiklikleri görmeniz kolaylaşmış olacaktır.

    iyi eğlenceler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ersin ÇAKI -- 2 Aralık 2014; 23:52:08 >







  • Hocam elinize sağlık faydalı bir konu olmuş. Merak ediyorumda hangi cihazlar için bu emulatör çalışıyor. Mesela iPhone 4S ve 5'te performansı nasıldır acaba? iPad'lerde durum nasıl?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: PCNerd

    Hocam elinize sağlık faydalı bir konu olmuş. Merak ediyorumda hangi cihazlar için bu emulatör çalışıyor. Mesela iPhone 4S ve 5'te performansı nasıldır acaba? iPad'lerde durum nasıl?

    Kardeş eğer uygulama ayarlarını videodaki gibi yaparsan iOS cihazların hiçbirinde sıkıntı çıkmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şu an yüklemeyi deniyorum, tebrik ederim gerçekten çok özenmişsiniz rehberi hazırlamak için, psp oyunları için de pm yolluyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: engwashere

    şu an yüklemeyi deniyorum, tebrik ederim gerçekten çok özenmişsiniz rehberi hazırlamak için, psp oyunları için de pm yolluyorum

    Link gönderildi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • iPad Mini Retina cihazımda demeyeceğim pm

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • öncelikle emeğine sağlık iyi anlatım olmuş
    oyun arşivi için lin lütfen
  • Ps3 controller ı ios cihazımızın bluetooth una göre ayarladığımız da tekrar ps3 ile kullanmak istediğimizde problem yaşar mıyız.
  • Çok güzel bir başlık fakat iPhone 6 plus için çözünürlükte sıkıntı var. Herhangi bir güncelleme haberi var mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sarcasticxx

    Ps3 controller ı ios cihazımızın bluetooth una göre ayarladığımız da tekrar ps3 ile kullanmak istediğimizde problem yaşar mıyız.

    Yaşamazsın. PS3'e kablo ile tak ve PS butonuna bas. Muhtemelen kendi ayarlıyor kolu.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ahirzora

    Çok güzel bir başlık fakat iPhone 6 plus için çözünürlükte sıkıntı var. Herhangi bir güncelleme haberi var mı?

    Şuan bir haber yok. Olursa konu başlığında belirtirim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ersin ÇAKI kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler ilk fırsatta deneyeceğim.
  • iso dosyalarını nasıl aktarıcaz uygulamaya ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ahirzora

    iso dosyalarını nasıl aktarıcaz uygulamaya ?

    İso dosyalarını istediğiniz bir konuma aktarın farketmez. Uygulama içerisindeki dosya yönetici ile attığınız konumu birkereye mahsus bulun ve oyunu çalıştırın. Hepsi bukadar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam elinize sağlık öncelikle.

    Ben psp değil de ps1 Oyunları'nı oynamak istiyorum. Bu mümkün müdür acaba ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu çok güzel hazırlanmış, emeğinize sağlık.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gausro

    Hocam elinize sağlık öncelikle.

    Ben psp değil de ps1 Oyunları'nı oynamak istiyorum. Bu mümkün müdür acaba ?

    Jailbreak ile PS1 emülatörü bul yükle dualshock 3 ike yine oynamaya devam et.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Patapon oynuyorum sonunda.
    Teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu emulatöre multiplayer desteği de geldi. Hem de pc ve telefonlar ile multiplatform oynanabiliyor. Arkadaşlar ile tekken 6 epey oynamıştık. Dh'ye konu bile açtım ama rağbet görmedi.
    http://forum.donanimhaber.com/m_99063495/f_//tm.htm#99063495
    Ayrıca 4s'te deneyen oldu mu? Jb olmadığı için deneyemedim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1ht1baron -- 7 Aralık 2014; 19:07:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oyunlar için PM atmayın konuya ekledim zaten

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.