Şimdi Ara

Premier PRS-104500M Uydu Alıcı Arızası (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
1
Favori
4.307
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • cyborg1981 kullanıcısına yanıt
    Yeni dikkat ettim. 12 volt kanalı çok yüksek. İlerde başka arızalara yol açabilir.
    Tuner devresi 30 volt ile beslenir. Voltaj 14 ila 18 volta düşürülerek lnb'ye iletilir.
    Tuner çıkışına bir t aparatı bağlayıp lnb kablosunu ona takın. Aparatın boşta kalan ucundan ölçüm yapın. Yatay kanal izlerken 17-18 volt, dikey kanal izlerken 12-14 volt gormeniz lazım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İki tane arçelik 520 ci cihazdan var evde ve ikisinde de hiç sinyal yoktu. 8v'a bağlı 220uf ve 100uf kondansatörleri değiştirdim. sinyal geldi, ancak şimdi de yüksek-alçak frekans farketmeden yatay ve dikey ayırmaksızın bazı kanallarda ya düşük sinyal (%40) ya da sıfır sinyal gösteriyor. mevcut çanağım full ayarlı, 2 cihaz daha kullanıyorum onlarda sinyal %98 olan frekans bu cihazların ikisinde de sıfır gösteriyor. diesecq, lnb ayarları sağlam , frekansı 1-2 oynayıp denedim yine gelmiyor. sorunun ne olduğunu bir türlü anlamadım. yani sizinkine benzer bir sorun. düşük frekans, yüksek frekans olsa anlardım, yatay- dikey ayrımı yapsa anlardım. ama bu durumdan bişey çıkaramadım. Turksatın kaliteli yayın yapan kanalları yok tek farkedebildiğim bu 4a'da 250 kanal buldu kanal d show fox atv star gibi kanallar yok. güç devresindeki bütün kondansatörleri değiştirsem sorun düzelir mi?




  • Devrede değiştirmediğim bir tek optocoupler kaldı, dört bacaklı beyaz olan parça.

    İşe yarayabilir, denemekte fayda var. Söktüğüm bütün kondları ölçtüm, neredeyse farad değerleri yarıya inmiş yani gerçekten kurumuşlar. Hızlı diyotu değiştiridiğimde voltajlar biraz daha fark etti ama 12V kanalı 13,7V'a çıktı. Admgdk'nin ve Umut'un dediği ölçümleri hala yapmadım, onu yapınca kesin bir karara varabilirim diye düşünüyorum.

    İşin tuhafı bu makinede frekans 1-2 değişmiyor, bu no'lar 9750 ve 10600 diye geçiyor. Sizin bu no'ları değiştirmek gibi bir olanağınız var. Ben yeni uydu eklediğimde transponder numarası girmemi istiyor yani frkans 1-2 istese gireceğim de olmuyor. Sağlamken sadece Turksat paket frekanslarını girmem yeterli oluyordu, LNB ayarıymış, frekans 1-2 imiş bunlarla uğraşmıyordum.

    Bunlar hep sıcaktan oldu. Makinenin içi fırın gibi oluyormuş meğer.
    ------------------------------------------------------------------------------

    Sayın AdmGdk ben t takmadan direk alıcının LNB girişini ölçsem yine olur mu? Anteni bağlamadan sonuç alır mıyım ya da anteni bağlasam loop çıkışını ölçsem nasıl olur? Elimde t yok.




  • cyborg1981 kullanıcısına yanıt
    Lnb aktif olarak güç çekerken olçumu yapmak daha sağlıklı sonucu verir.
    9750 10600 ise lnb osilator frekanslarıdır.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • T olmadan yani anten bağlı değilken, küçük sağlam ile bozuk Premier'in LNB çıkışlarını karşılaştırdım, sonuçlar kötü. Premier'in çıkışı her kanalda 21,5V, küçüğün çıkışı olması gerektiği gibi yani kanala göre 13V ve 18V görünüyor.

    Başka nelerini değiştirebilirim bilmiyorum. Şimdi ben ne yapmalıyım, bu cihazdan vaz mı geçmeliyim?

    Saygılar...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cyborg1981 -- 26 Ocak 2015; 13:15:08 >
  • cyborg1981 kullanıcısına yanıt
    Sorun tuner ünitesinde gibi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • cyborg1981 kullanıcısına yanıt
    genelde uyducular lnb power entegresinden ölçerler bunu ve onda da 13/18 yakalanmadığında çöp denir, ama yüklü yüksüz ölçüm önemlidir, 13/18 yok diye hemen vazgeçmeyin, uzun süre kısa devre olmazsa bu entegreler ve tuner kolay kolay yanmaz, çünkü pahalı bi parçadır. zaten kaldı ki siz yatay dikey ayrımı olmadan çeken ve çekmeyenler var dediniz , demek ki yükte 13/18 ayrımını yapıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi goyathla -- 27 Ocak 2015; 5:01:49 >
  • Tamam sayın Goyathla, biraz daha uğraşacağım.

    Başka bir forumda, ana devre üzerindeki dört tane 1N4007 diyotu değiştirmeyi önermişler. Bunu ve şu beslemedeki optocoupler'i değişitrmeyi düşünüyorum.

    Saygılar...
  • Değerli arkadaşlar bana uydu alıcıyı güncelleyecek program lazım. Eğer makineyi düzeltemiyorsam, ben de biraz daha bilgi edinirim.

    Biraz araştırdım, programın adı "STB Data Editor" imiş fakat hiçbir yerde bulamadım, nereye baksam virüs, trojan var. Bu programı bana atabilir misiniz. Bir de zahmet olmazsa uydu alıcının *.bin dosyasını yani gömülü yazılımını yani firmware'ini elinizde varsa onu da gönderebilir misiniz? Firmware değil de STB önemli.

    Saygılar...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cyborg1981 -- 29 Ocak 2015; 15:34:44 >
  • makinayı güncellemek çok işe yarayacak bişey değil, bilgisayarınızda da rs232 çıkışı gerekiyor ya da usb dönüştürücü. siz bu yöntemle arayüz programını değiştirmiş oluyorsunuz, sizin probleminiz donanımsal . bende de buna benzer iki cihaz var, öyle yatıyorlar , yazılım da attım, burda malzeme bulmak sıkıntılı olduğu için erteledim. stb editor de nette var şurda uploader'daki linke tıklarsanız program içinde yükleme sekmesinden halledersiniz. daha önce hiç yapmadıysanız yükleme resimli talimatı da uydukurdu gibi sitelerde var


    edit: tekrar siteye göz gezdirdim de çapraz rs232 istiyormuş, umarım vardır siz de ya da yapabilirsiniz 1-1 2-3 3-2 5-5 bağlanması gerekior sayfada anlatmış. talimat da aynı linkte var



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi goyathla -- 29 Ocak 2015; 20:15:11 >




  • Goyathla kardeşim nereden buldunuz, ben bulamadım, aradım aradım bulamadım, demek ki nereye bakacağımı bilmiyormuşum.

    İlaç gibi oldu, çok sağolun, çok teşekkürler. Başkaları için de faydalı olur, genelde, çevremde bana gelirler elektronik için. Çok şükür elime aldığım işleri olması gerektiği gibi sonlandırırım ya da baştan hiç bulaşmam.

    Saygılar...
  • rica ederim, bikaç dakika sürmedi. kolay gelsin, sonucu yazarsanız iyi olur
  • bu arada benim cihazı aynı modelin çalışan güç kaynağıyla denedim yine çalışmadı, bizimki benzer sorun ve gğç kaynağı kaynaklı değil zannedersem
  • Haklısınız, zamanla ısıyla parçalar özelliklerini yitiriyorlar, ısı temel etken başka etkenler de vardır.

    Sıcaklık besleme devresindeki parçaları giderek bozmuş, böylelikle ana devreye uygun voltajın gitmemesiyle ana devre de bozulmuş. Başta besleme devresini bozan yüksek ısı, ana devrenin bozulmasını hızlandrmış

    Ben henüz STB ile yükleme yapmadım. Bugün sadece kabloyu kontrol ettim, zaten 2-3, 3-2, 4-6, 5-5, 6-4, 7-8, 8-7 şeklindeymiş, hem sağlamlık kontrolü de yapmış oldum. Sitedeki diziliş yanlış gibi; bendeki kabloda 1 sağdan başlıyor, sitedeki şekilde 1 soldan başlıyor.

    Bu aygıt FTA mı, CI mı?

    EK: Koblonun ucunun fotosunu çektim

     Premier PRS-104500M Uydu Alıcı Arızası

    Saygılar...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cyborg1981 -- 1 Şubat 2015; 12:38:05 >




  • ci tabi, modül girişi var , modül girişine ihtiyaç duymazsınız zaten yazılım için soruyorsanız farkedeceğini düşünmüyorum.

    güç kaynağı çıkışları normalse, siz lnb power entegresinin bacaklarından ölçüm yapın, lnb girişinden alamadığınız voltajı lnb power entegresinin (lnbp14, lnbp14a,lnbp15 bunlardan biri olabilir) 3. (+) ve 6. (gnd) bacağından da alamıyorsanız, power entegresi arızası olma ihtimali tuner arızasının önüne geçiyor.
     Premier PRS-104500M Uydu Alıcı Arızası Premier PRS-104500M Uydu Alıcı Arızası




  • Güncelleme olayını merak ettiğim için hala bununla uğraşıyorum. LNB entegresinin çıkışlarını ölçmeye sıra gelmedi bir türlü.

    Güncelleme yapacağım ama her iki programda da hata veriyor. Kabloyu kontrol ettim, RS232 (COM1) çıkışını kontrol ettim, onlar sağlam yani veri alıp gönderiyor. Aklıma, alıcının serial port entegresinin bozulmuş olacağı geliyor. Neden böyle oluyor anlamıyorum.

     Premier PRS-104500M Uydu Alıcı Arızası  Premier PRS-104500M Uydu Alıcı Arızası

    Tekrar çok teşekkür ederim.




  • rica ederim. kablo üzerinde yazan numaralar esastır öncelikle. zaten elinizdeki kablo ters bağlantılı. kullandığınız ekipman rs232-usb dönüştürücü ise usb portunu com portuna çevirmek için dönüştürücünün programına ihtiyacınız var, program kullanmak gerekiyor. direkt rs232 çıkışınız varsa böyle bir sıkıntı yok . ben de bikaç defa yaptım, kabloyu bağlayıp yazılımı gönderip daha sonra cihazı elektiriğe bağlama gerekiyor. bikaç defa denedikten sonra oldu, uğraştırdı yani. eski cihazla uğraşmak zor hakikaten. bu arada öğrenilmiş oluyor tek faydası bu.

    edit: eğer kabloyu tekrar bağlarım diyorsanız 1,2,3 ve 5 dışındaki kabloları sökebilirsiniz de bu dördü yetiyor çünkü. ama masraf etmeyin cihaz için boşa gidiyor çünkü



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi goyathla -- 2 Şubat 2015; 18:34:25 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.