Şimdi Ara

PREMİERE Pro Nasıl Codec Yüklerim? Yardım!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
913
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Adobe Premiere yeni öğreniyorum,acemisiyim. Telefondan çektiğim görüntüleri öğrenme amaçlı kurgulamaya çalışıyordum. Ancak videoları import ederken sadece ses dosyası şeklinde geliyor. Source paneli de dahil olmak üzere hiçbir şekilde görüntü yok. Ama videoyu Premiere dışında VLC playerda açabiliyorum normal bir şekilde. Windows Media Player'da da görüntü gelmiyor. Bayağı araştırdım ama çözemedim de bir türlü. Araştırdığım kadarıyla Codec problemi olduğunu düşünüyorum ama Codec yüklemesini sanırım yapamıyorum. H.265 HVEC Codec'e ihtiyacım varmış anladığım kadarıyla. Codec bağlamında ne yüklediysem Premiere üzerinde etkisi olmadı. Media Playerda açılmıyorken Codec denemeleri sonrası açıldı. Ama Premiere de değişme yok. Nerde yanlış yaptım anlayamadım da. K-Lite Codec yükledim olmadı, Quicktime yükle diyenler okudum denedim onda da bir şey değişmedi. Birkaç bir şey daha denedim olmadı. Video uzantısı mp4 bu arada. Ve video bozuk değil. Desteklemediği bir durum var. Premiere 2018 sürüm bu arada. Sürüm yükseltmek istemiyorum bilgisayar anca bunu taşıyor :) Premiere üzerine Codec yüklemesi nasıl yapıcam bir bilen yardım etsin Allah aşkına. Ya da başka çözüm varsa aydınlatın beni lütfen.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sSheekR -- 29 Eylül 2020; 23:33:39 >







  • CC 2020 sürümü ile HEVC codecleri sorunsuz sürümü ile HEVC codecleri sorunsuz oynatıyor, istersen CC 2020 sürümününün portable olanını bi dene.
  • Tek görüp denemediğim çözüm bu kalmıştı zaten. 2020 sürüme geçerek muhtemelen çözülecek. Tek montaj için portable sürüm denenebilir. Ama tek sefer olmayacak muhtemelen. Elimde telefonumla sürekli bişeyler çekip denemeler yapacağım. Tamamen 2020 sürüme geçmem lazım, onda da bilgisayara çok yükleniyorum diye geçmek istemiyorum 2018 sürümde düzeltme yapma önceliğindeyim. Ama işin içinden çıkamazsam mecbur 2020 yüklerim. Teşekkür ederim
  • Daha yeni sürümlerde durum nedir bilmiyorum fakat 2020 v14.3.1 H265 import edemiyor. Videoyu kendi bitrate'inden daha yüksek bitrate ile Staxrip gibi FFMPEG codec kullanan yazılımlarla H264 olarak reencode etmek en garanti çözüm çünkü Premiere orijinal olarak desteklemediği formatları codec, plugin vs. ile import edebilse bile videolarda sorun çıkartabilen bir yazılım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.