Şimdi Ara

Prescott işlemciyi susturmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
524
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaşlar, bu çok eski bir konu biliyorum, fakat ilk kez arkadaşımın bilgisayarında karşılaştığım bu işlemcinin her ne kadar şanını önceden duymuş olsam da duyduklarıma inanamadım. yada işlemci fanından başka hiçbirşey duymadım desem.. arkadaşım kasasını format atmam için getirdi ve komşular sesten şikayet etti. böyle bir şey olamaz. evet bu işlemcilerin çok ısındığını ve stok fanın iyi soğutma sağlayamadığını ve yüksek devirde çalıştığını duymuştum, ama evdeki süper dandik vantilatör son hızda bu kadar ses çıkaramıyor! ilk etapta aşırı tozlanmış heatsinkten kaynaklı bir durum mu acaba diyip -çünkü aleti açar açmaz elektrik süpürgesi kadar ses çıkarıyor- onu temizleyip yeniden macunlayıp herşeyi yerleştirdim. ama sonuç değişmedi. hayatımda geçirdiğim en kötü format deneyimiydi, bittiğinde baş ağrısı için ilaç içip yattım.. bu arada gerçekten söylemlerimden hiçbirinde abartı yoktur!
    sonuç olarak, bu konudaki en maliyetsiz ve kesin çözüm nedir yardımcı olabilir misiniz?


    not: bu arada ses o kadar fazlaki acaba sorun başka bişeyde mi diye de düşündüm, fakat ne bu kadar ses yapabilir kafam almadı. bu konuda da fikriniz varsa paylaşırsanız sevinirim. (kasa fanlarını iptal edip çalıştırdığımda da ses aynıydı, çalışırken kasada aşırı bir titremede yoktu.)







  • Sesin işlemci fanından gelip gelmediğini anlaman için bilgisayar soğukken ilk açılışta 1-2 saniye fanı parmağınla tut eğer tuttuğun süre zarfında ses yoksa ve bıraktığında ses başlarsa bilki ses işlemci fanından geliyordur. Zaten büyük olasılıkla da öyle olacaktır. İşlemci fanının göbeğinde aşırı tozlanmadan dolayı zamanla kayma olmuş olabilir sesi yapanda bu olabilir.
  • bende de prescott işlemci var. q-fan açık ve fan 1600 devirlerde. çok sessiz.ama bazen power ın fanından çok feci sesler geliyo nasıl oluyosa o da zaten kafasına 2 vurunca geçiyo. bence sorun prescott da değil sorun kullandığın fanlarda...
  • eskiden benimde yan odadan duyuluyodu sesi ama zalman 9700 led aldım tamamen sessiz ve 25 derece sıcaklığını düşürdü
  • Eğer dediğin kadar ses çıkarıyorsa fanın bilyeleri dağılma olasılığı yüksek. Çözüm ise yeni bir fan almak olacaktır.
  • En iyisi sen fanını değiştir o fan zamanla yıpranmış artık ömrü dolmuş eğer anakartın asus ise anakartın qfan özelliğini açıp daha sessiz çalışmasını sağlayabilirsin
  • cevaplar için teşekkürler arkadaşlar. şu parmakla fanı durdurup bırakma deneyini yaptıktan sonra bir fan almak en iyisi olacak gibi. fakat fan konusunda en hesaplı ve iş görecek, sanırım kısaca f/p tercih ne olacaktır? sonuçta yeni fan alayım derken tek çekirdekli yeni bir işlemci maliyetine girmeyeyim, diğer yandan ucuz olsun derken işlemciyi yakmayayım. şimdiden teşekkürler tekrardan..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: muNis

    hayatımda geçirdiğim en kötü format deneyimiydi, bittiğinde baş ağrısı için ilaç içip yattım.. bu arada gerçekten söylemlerimden hiçbirinde abartı yoktur!

    blueorb 2 ile ben de bu sesten kurtulmuştum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilhanburak -- 24 Ağustos 2007; 19:27:15 >
  • Bir mühendis arkadaşın tavsiyesiyle Xeon işlemcili makinanın anakart BIOS güncellemesini yaptım. Yaklaşık 1 senedir gürültüsünden yanında durulamayan makina şimdi kuzu gibi maşallah . Denemeni tavsiye ederim... Belki faydalı olur. Ha diyeceksin Prescott nire Xeon nire, şöyle ki, bu Xeonlar (603/604 pin ZIF) Prescottlarla aynı yapıda. HT desteği var, FSB'leri 800, zaten P4 Xeon diye geçiyor. Yani mimari aşağı yukarı aynı. Ama elbette benim durumumda sorun işlemci değil anakarttan kaynaklanıyordu. Yani anakart işlemcileri görüyordu ama büyük olasılıkla bir önceki BIOS 2 Mb önbellekli ve 800 FSBli Xeonlar için tanımlı değildi. Tam detayını bilemiyorum. Bir de tembellik ihmal derken 1 sene çektik gürültüyü. Sen yine de bir dene derim.

    Kolay gelsin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mehmet_Han -- 27 Ağustos 2007; 10:31:45 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.