Şimdi Ara

Primera, Avensis, Astra, Vectra?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
930
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle herkese iyi günler.

    2004 model opel corsa aracımı küçük geldiği için ve uzun yolda beni yorduğu için sattım ve corsadan üst sınıf bir araç almak istiyorum. Bunlar arasında Primera, Avensis, Astra ve Vectra var.
    Bütçe olarak max 25 bin lira ayırmak istiyorum. Şimdi aklıma takılan soruları sormak istiyorum. Tecrübeli arkadaşlardan cevap alabilirsem memnun olurum.

    1. Yılda ortalama 20 bin km yapıyorum çoğu uzun yolda olmak üzere. Bunun dışında iş ve ev arası 4 km lik bir mesafede araç kullanıyorum. Ama bu 20 bin km yi keyif alarak yapmak istiyorum ve bunun için aracın sessiz olması şart. Sessizlik derken motor sesi değil de daha ziyade asfalt sesini az alan bir araç istiyorum. ve şehir içinde ön takımdan lakırtı şeklinde sesler duymak istemiyorum. Bu isteğimi yukarıdaki araçlardan hangisi karşılar?

    2. Opellerin 15 bin km de bir bakım gerektirdiğini biliyorum. ama diğerleri hakkında bir malumatım yok. Nasıldır bakım zamanları ve ayrıca bakım ücretleri bakımından hangi araç avantajlıdır?

    3. Yol tutuş açısından hangi aracı önerirsiniz?

    4. Bu araçların kronik sorunları hakkında ne söylersiniz? kronik sorun olmamakla beraber primeranın dijital ekranını 5 bin tl ye değiştirildiğini duydum. ne derece doğrudur bilemiyorum.

    5. İç malzeme kalitesi olarak hangi aracı tavsiye edersiniz? Ön göğüsten takır tukur ses gelir mi?

    Şimdilik aklıma takılan sorular bunlar tecrübeli arkadaşlardan alacağım cevaplar beni yönlendirecektir. Şimdiden teşekkür ediyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yasoni -- 20 Nisan 2010; 21:09:14 >







  • siftahı ben yapayım . öncelikle hangisi olursa olsun hayırlısı olması dilegiyle . astrayı bence bu listeden silmeni tavsiye ederim cünki astra vectrayla avensisle filan boy ölcüşemez . diger 3 secenek ise benimde araştırdıgım araçlar ancak primerada o sessizlik konusunda istediğini alamazsın . özellikle triger kayışı yerine zincir kullanılması ses konusunda senin kafanı agrıtır. geriye avensis ve vectra secenekleri kalıyor motor olarak avensis daha saglam ve daha az yakıyor . bu vectranın motoru kötü demek değil ama avensisin motoru daha iyi . iç mekan kalitesi ve rahatlıgında ise vectra avensise göre daha başarılı
  • primera nın ne işi var bu listede bunu daha öce konuşmuştuk
  • primerayi o kadarda kucumsemeyin sessizlik konusunda. avensisten farkli oldugunu dusunmuyorum ustelik fiyat donanim avantaji var. bence bi kere kullanmadan primerayi eleme bu listeden.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: huseyinder07

    primera nın ne işi var bu listede bunu daha öce konuşmuştuk

    sana pek katılmıyorum hocam primera oldukça başarılı bir araç . bir kaç dezavantajı var sadece biri konsolunun ortada olması bir diğeride kayış yerine zincir kullanmaları ( hatta bazılarına göre bu bir avantaj uzun süreli kullanım için )

    quote:

    kerten
    primerayi o kadarda kucumsemeyin sessizlik konusunda. avensisten farkli oldugunu dusunmuyorum ustelik fiyat donanim avantaji var. bence bi kere kullanmadan primerayi eleme bu listeden

    belki düşük hız ve devirlerde haklısın hocam ama yüksek hızlarda ve devirlerde ses farkını rahatlıkla farkedebilirsin




  • her ne kadar konfor sessizlik ve ic mekan kalitesi on planda olunca japonlari almanlardan geride gorsemde nissanlar bu konularda almanlara en cok yaklasan araclardir ozellikle primeralar.

    tabii japon sorunsuzlugu da cabasi. ben bir onceki kasa 2000 model primera 1.6 kullanirken yuksek hizlardaki yalitimindan oldukca memnundum. Uzun oranli 5. vitesi sebebiyle cok devir cevirmeden 120-130 gibi hizlarda motor gurulutusu cok olmadan seyahat edilebiliyordu. duz yol stabilitesi konusunda cok memnundum. virajlarda cok zorlamadim ama bir ford olmadigini soyleyebilirim. sehir icinde 1.6 motorun kasayi cekmekte zorlandigini soylemek lazim.

    ama yeni kasade motorda iyilestirmeler yapildi, daha kuvvetli motor ve daha dusuk tuketimi var . kullananlar cok memnun. tekna donanimi oldukca yuklu ve 2.eli cok hizli olmadigindan uygun fiyatlara yuksek model arac almak mumkun.

    triger zinciri bence arabaya deger katan bir donanimdir 2.el arac alirken. rolanti haricinde ekstra bir zincir sesi duymadim motordan simdiye kadar. Tek dikkat edilmesi gereken sey yag degisimlerini cok aksatmamaktir.

    opel vectra da donanimli uygun fiyata bulunabiliyor ama opelde sorunlu bir araca gelme ihtimaliniz daha yuksek japon araclarina gore o yuzden ben avensis ve primeraya odaklanmanizi oneririm.

    2.el arac isi sans isi oldugundan ne olacagini kimse bilmez tabii




  • teşekkür ederim verdiğiniz bilgilerden dolayı. Şimdilik bunlar arasında Avensis ağır basıyor. Ufak tefek eksikleri var gibi mesela hız sabitleyici gibi. neyse biraz daha araştırmaya devam edeyim. yine de daha fazla tecrübesi olan arkadaşların yorumlarını bekliyorum. Yasin548 adaşım hızlı cevaplar için ayrıca teşekkür ederim.
  • hiçbirini kullanmak nasip olmadı ama fiyat olarak sanırım uygundan yükseğe vectra primere astra avensis gibi bir sıralama var ama tip olarak primera bence zayıf tabi tip görecelidir diğer unsurlar kullanıcılarca değerlendirilsin de bizde alırız belki
  • selamlar
    bizde daha önce vectra 2.0 cd ve 2006 primera 1.6 kullandık avensis in hangi kasasından bahsediyorsun acaba...ama astra c segmenti bi aractır bahsettiklerinse d segmenti,yani saydığım araclarla her türlü fark eder!
    gelelim izlenimlerime bizdeki arac lacivert içi bej döşeme idi bu yüzden bence çok şık duruyor ve göstergeler optitron turuncu renk ve ortada konumlanmış sadece alışkanlık gerktiriyor.nissan araçlarının turları zayıftır yani tekerler tam yana dönmüyor servise sorduğumda bana spor takım (önlerde) olduğunu sölediler yakıt ise normal kullanımda ortalama (7.4 l. yol bilg. gösterimi)genel olarak sessiz bir aractır uzun vadede size problem çıkarmaz ingiltere sunderland daki fabrikada üretilmiştir.bildiğim kadarıyla avensis de ingiltere de üretildi.motorları ise mükemmel dişli sistem, kayış falan yok dayanıklı bence .zaten iyi bir motor üreticisi şikayet duymadım şimdiye kadar.QG16 DE motor kodlu bu arac 110 hp veriyor.donanımda gayet bol bence tercih edebilirsiniz şimdiden hayırlı olsun.
    saygılar




  • satmış olduğum corsanın bagaj küçüklüğü, yol sesi alması ve bozuk yollarda ön düzenden gelen lakırtılar, 1.2 motor olmasından dolayı yokuşlarda sık vites değişimi istemesi beni soğuttu ve büyük bir araca yöneldim. astranın spor duruşundan ve ekonomik oluşundan dolayı ilk başlarda düşünmekteydim. avensis ise 2004 ve 2006 modeller arası fiyat olarak uygun geliyor. bu saydığım araçları 23-27 arası almak mümkün. o yüzden böyle bir liste yaptım. ailemiz geniş olmadığı için astra yeterli olarak düşünüyordum fakat uzun yolda ağır ve konforlu bir araç istedim ve D sınıfı araçlara yöneldim. hala kararsızım. yani aracı aldıktan sonra mümkünse bir kaç sene ikinci el araç ilanlarını gezmek istemiyorum. gözümün dışarda kalmasını istemiyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.