Şimdi Ara

Processing dili nedir ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
983
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Processing dilini duyan var mı ? Yeni ve ilgi çekici bir şeye benziyor. Youtube'de "The Coding Train" kanalında büssürü tutorial var ama hâlâ konuya fransız kaldım. Sizce öğrenilmeye değer bir şey mi, değilse neden ? Consoldan sıkılanlara birebir olabilir mi ?



  • java tabanlı görsel ve işitsel tasarım imkanı saglayan dil.



    programlama bilmeyen tasarımcılar icin ideal, ogrenmesi kolay kutuphanelerden olusmakta.



    orneklere bakarak kolayca cok iyi denemeler yapabilirsiniz.

    *****



    opentsps ve gamuza gibi track etmeyi kolaylastıran programlarla beraber kullanılırsa (kullanılmasa da olur) interaktif isler yapabileceginiz kod yazmalı bir programdır. avrupa'daki lisans ve yüksek lisans design ögrencileri son yıllarda epey ilginc oyunlar yaratmaya baslamıstır. sahibi türk olan ve processingde yapılan islerin kodlarının paylasıldıgı site belli bir amac icin yapılmasada processingde... komikli, komiksiz, yararlı, yararsız bir seyler yapabildigimiz önemli programdır.



    yeni güncelleme ile beraber artık cocuk oyuncagı gibidir, kolay ve pratik.



    Yorumlar eksisozlukten alintidir....
  • Kullanım kolaylık açısından Smallbasic e benziyor. Java benzeri bir syntax var ama, mesela object oriented mecburi değil, extends interface abstract gibi şeyler görmedim. setup() ve draw() diye iki temel fonksiyon var her programda, ek olarak kendi fonksiyonlarını yazıyorsun. Çizim, grafik ağırlıklı küçük programlar yazıyorsun. Formlar, veritabanı, iş uygulaması gibi şeylere uygun değil. Temel eğitimde çocuklar için uygun olabilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.