Şimdi Ara

Prof Tuners | Destek Konusu (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
972
Cevap
6
Favori
69.628
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • valla ben onu şimdi duydum biraz arastirdim ikinci bi receiver'a baglanmaktan filan bahsediyolar. bana göre gereksiz. çift çıkışli degil o ayrica , aradaki fiyat farkinin olmasi dedigim gibi Dvb-s2 yayınlarini almasi.

    şu şekilde örnek verirsek Skystar 2 tv karti 110-130 TL arasi bi fiyati varken , skyStar 2 HD tv karti 190-210 TL arasi bi fiyati var. ikiside aynı kart özellikler ayni , bi tek SS2 HD olan kart dvb-s2 yayınlarinida almasindan dolayi böyle bi fiyat farki var.

    yani hazır yurt dısından böyle bi sipariş veriyorken dvb-s2'yi çözen kart almanız en mantiklisi, ha şimdi ne izlersiniz bilemem ama ilerde HD kanallar arttikca bu karti iyiki almişim diyebilirsiniz.
  • 7300 modeli de ss2 sanırım sitesinde s2 yazıyor.

    açıkçası ben pek dikkat etmedim loop çıkışına. çift LNB girişi sanmıştım. diseqc masrafıyla aynı para olur diye. neyse bu fiyata bulmuşken varsın yanlış olsun.

    LNB için Maximum LNB tavsiyet etmişler forumda. sigmaya sordum başka bir firma ithal ediyormuş maximum yerine başka bir LNB getirmeye başlamışlar. onlara mail attım çift çıkışlısı için. daha bir ses çıkmadı. o kadar önemli değilse 20 liralık bir LNB alır takarım.
  • Arkadaşlar eksik ve/veya yanlış bilgi vermeyelim.
    Şimdi, hem 7300 , hemde 7301 modelleri DVB-S2 'dir. Yani her iki kartta hd yayınları alma özelliğine sahiptir. Sitesine bakarsanız zaten 7300'ün adında s2 ibaresini görürsünüz.
    http://shop.prof-tuners.com/
    İkinci konu madem bu 2 kartta dvb-s2 aralarındaki fark ne ? Bundan %100 emin değilim ama tahminim ve bilgim kadarı ile cevap vereyim. Dikkat ettiyseniz 7301 modelinde 2 adet anten kablosu girme yeri var. "Lnb-in" girişine çanak antenden gelen kabloyu takıp uydu yayınlarını izliyoruz. "Loop-out" isimli yuvaya ise , başka bir anten kablosu takıp , kablonun diğer ucunu başka bir uydu alıcısına takıyoruz. Bu şekilde diğer uydu alıcısı için kablo çekmeniz gerekmiyor. Tek kablo ile hem tv kartınız hemde uydu alıcınız besleniyor. AMA, aynı anda iki cihaz birden çalışmaz. 7301 çalışıyor iken uydu alıcı kapalı olacak. Uydu alıcı açık ise 7301 kapalı olacak. Benim evimde Dreambox500s uydu alıcı var. Aynı 7301'de olduğu gibi dreambox'ımın arkasında 2 adet anten yeri var. Lnb-in girişine dayzekimden gelen kablo takılı. Lnb-out 'a ise başka bir anten kablosu takılı ve diğer ucu "Prof 7500 Dvb-S2 Usb" kartıma giriyor. Prof'u kullanacaksam dreambox'ımı kapalı tutuyorum. Dreambox'ı kullanacaksam prof'umu kapalı tutuyorum. Aralarında başka bir fark var mı bilmiyorum. Benim bildiğim bu kadar.




  • aa bak ama bu düzeltilmiş kendi sitesinden. öncekisinde 7300'ün Dvb-S yazdigini hatirliyorum.
    ondan ben 2si arasinda farkin bu oldugunu söyledim. eger bu dogruysa 2side HD yayınlar alir.
  • Uyarı olsun diye söylüyorum. Geçen bir arkadaşa 7301 modelini aldık. Merkezi sistemde diseq çalışmıyor dedi.
  • ev müstakil. LNB değiştirip ikinci kabloyu dilediğim gibi çekebilirim. hatta ikinci çanak bile monte edilebilir. maximum LNB bulamayacağım gibi. uyduculardan sharp ya da next alacağım artık çift çıkışlı. kabloyada çok para isterlerse GG'den alacağım 100 metrelik bir top.

    bu arada status: done diyor ama verdiği numara ile kargoyu takip edemiyorum. gelene kadar nerde olduğunu bilemeyecekmiyim ben bu paketi
  • böyle bir yazı çıkıyor. bu ne demek?


    TESLIM DURUMU (DELIVERY INFORMATION)
    Bu Gönderiye Ait Teslim Bilgisi Bulunamadi ( There is no delivery information for the item)


    TESLIM ALAN (Signatory)





    Barkod No: RT056702747HK
    NO TARIH (Date) EVENT YAPILAN ISLEM ISLEM YERI (Process Place) OFIS (Event office)
    0001 13/03/10 18:28 Receive item from customer (Otb) Gonderi musteriden alinmistir HONG KONG (Yurt Disi)
    0002 17/03/10 08:37 Insert item into bag (Otb) Gonderi yurt disina sevk edildi (Giden) HONG KONG (Yurt Disi)
  • yolda dostum kargo cıkış almiş. şimdi orda 3.cü eklencek Türkiyeye giriş yapti diye. ha ama işte bu kargo nerelere ugruyo o çok önemli.
  • dvb s2 yi teknik olarak bir arkadaş açıklayabilr mi? Skystarda 2.6d de teledunya hd izleniyor? dvb s2 gerekliliği nedir ben onu anlamadım..720- 1080p olayı mı?
  • teledunya hd Dvb-S yayını yapiyor. mesela star tv hd , kanal d hd gibi kanallari türksatta göremessin. ama Dvb-s2 çözen bi kartta bu kanallardan sinyal yakalarsin.
    bu birazda çözünürlük olayi. teledunya 10 mbitlerdeyken , dvb-s2 deki hd kanallar dahada yüksek bi çözünürlügü vardir.
  • kargo hala 10 $ :(

    sipariş versek mi artık, kargo iner mi ? yada fiyat çıkar mı ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blckbrd5 -- 25 Mart 2010; 7:40:20 >
  • bugün kargom geldi. mutluyum huzurluyum :)
  • hayırlı olsun toplam kac gün sürdü ?
    birde testleri bekliyoruz özellikle şu türksattaki dvb-s2 yayın yapan kanallar gercekten cikiyor mu bi SS koyarsan cok mutlu oluruz
  • O değilde arkadaşlar, maaşallah millet uyanmış yurtdışından ürün alıyor.

    Yalnız şuna dikkat edin, belli bir meblağın üstü olursa alacağınız mal, gümrüğe takılabilir. Bu da ekstra para veyahut ürünün size ulaşamaması demek.

    iyibey.com a bakın daha net bilgi alırsınız. Firefox ona zaralı site diyor ama inanmayın.

    Bizi iyi yoldular ve hala da yoluyorlar, aklınızı kullanın aklınızı
  • Yazılımsal olarak dvb-s kartı dvb-s2 olarak kullanabilir miyiz?Yani kartın yapcağı işi ekran kartına yada cpu ya yaptırcaz bir nevi emulator gibi.. Bu mümkün mü?
  • daha benim pakette o alttaki 2 ibare de çıkmıyor. hala dolanıyor biryerlerde. PTT ye ulaşamadı. bi gelseydi hayırlısıyla.

    bugün çift çıkışlı Next LNB aldım. model numarası aklımda değil, arabanın bagajda duruyor HD ready yazıyordu sanırım iş görür. GG'den de az önce 100 metrelik kablo aldım. kablo ihtiyacı olana parça kesip yollayabilirim.
  • daha öncede yazdim lnb olarak bu Hd yazan lnb'lere pek güvenmeyin. db seviyesi 0.2 görünce kaçirmayin 0.3'te iş görür bunun üstünde lnb tavsiye etmiyoruz.

    kablo olarak klasik uydu kablosu degil, RG6-U6 Tavsiye ediyoruz. eger çanak + lnb + kablo 3lüsünden tam performans almak istiyorsanız bunlara dikkat etmekte fayda var.
  • http://urun.gittigidiyor.com/NETEX-100-METRE-UYDU-ANTEN-KABLOSU-75OHM-ISO9002_W0QQidZZ25389199

    linkteki kabloyu aldım. LNB için birkaç yer baktım. adı sanı duyulmamış LNB ler var tek bir yerde Next görünce aldım. 0,3 olması lazım. ilerde geliştiririz olmadı ikinci çanağı yerleştiririz. ilk kez tv kartı kullanacağım. inş elimize yüzümüze bulaşmaz
  • o rg6/u modeli. ben ist/karaköy'den rg6/u6 aldim metresi 1.20 Tl civarindaydi. 30 metre aldim adamda 5 metre hediye etti ve toplam 30 liraya anlaşmiştim 6-7 ay önce. kablo yeşil ve yanlarindan 2 şerit siyah geciyor. markası seçkin kablo , birde klas kablo var oda aynı.


    http://urun.gittigidiyor.com/BULLWARK-BLW-RG6-U6-RECBER-CCTV-KABLO-BENSU_W0QQidZZ24756810#aciklama



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi McCarty -- 26 Mart 2010; 2:58:02 >
  • Prof Revolution DVB-S2 PCI-E 8000 65 dolar (PCI express) dostum bu kart skystar2'den dahamı iyi bende tv kartı alıcamda
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.