Şimdi Ara

Proficiency sınavı hakkında

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.003
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba bu yıl üniversiteye hazırlanıyorum istediğim bölümde hazırlık var. Eğitim dili ingilizce olmamasına rağmen tamamen "duygusal" nedenlerle 1 yıl hazırlık koymuş adamlar. Başkent üniversitesinden bahsediyorum bu arada. Şimdi benim 1 yılım gerçekten hazırlığa verecek bir yılım yok yaş itibariyle. hemde boşuna para olarak görüyorum bunu. Bunlar eğitim yılı başında bir sınav yapıyorlar hazırlık atlamak için. Benim orta seviye ingilizcem var yıllardır film izlemenin ve arada sırada edindiğim yabancı kız arkadaşların bana kazandırdığı. Yalnız bu ingilizce gramer bilgisini çok içermiyor yani öyle kurallı düzgün cümlelerle konuşamıyor olabilirim. Kelime bilgimin iyi olduğunu düşünüyorum. Benim bu sınavı atlamam gerekli. Şimdi haziran ayınca bu tip kurslar açılıyor bildiğim kadarıyla bu kurslara başlasam eylül başında ki bu sınavı geçebilir miyim acaba? ya da daha önceden mi başlamak gerekiyor hazırlanmaya?
    Daha önce bu tip sınavlara giren, hazırlanan, geçen, geçemeyen arkadaşların fikirlerini almak istiyorum mümkünse bu konuda.







  • Yok mu söyleyecek birşeyi olan arkadaşlar?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence senin kursa gitmene gerek yok. Dil bilgisi ve akademik yazma konusunda kendini geliştirmen yeterli gelir diye düşünüyorum. Dış sınavlarla muafiyet durumu varsa (Toefl, IELTS, FCE gibi) bu sınavlara yönelik bir kursa yazılabilirsin.
  • Proficiency en ekmek yabancı dil sınavıdır.Bende aynı okulda okudum fakat belirli bi temelim ve ingilizceye olan ilgim nedeniyle hiç zorlanmadan geçtim.Eğer dil seviyen orta ve orta üstü ise rahatlıkla geçersin.Sınav atlatıcak kurslar var ama ingilizce öğrenimine dayalı değil soru kalıpları ve tiplerine olan uzmanlığı ezberleterek öğretiyorlar.Bunlar sana ingilizce öğrenimi ya da temeli vermez amaç sınavı vermekse git kursa geç sınavı fakat öğrenmek istiyorum diyorsan.Oku bir sene hocalar çok şey katmaz fakat kendi kendine çalışmalarla bir temel yarat sınav geçmeye kasma her türlü geçersin.Yaza da bir yurtdışı ayarlarsan 3 aylık iyi bir ingilizcem oldu diyebilirsin hem toefl ya da ielts verme imkanında olur.Ayrıca gerçekten biraz birşeyler öğrenmeye bak bölümde de ingilizce derslerin olacak ve çoğunlukla yabancı hocalar gelecek bu sefer derslere hazırlık gibi türk hocalar olmayacak.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.