Şimdi Ara

Program öneriniz var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
354
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, forumda ilk konum ve konuyu yanlış yere açtıysam özür dilerim.

    Konuya geçecek olursak, yaklaşık 1 yıldır Java ile uğraşıyorum ve yeteneklerimi sınayabilmek için masaüstü programları geliştirmek istiyorum. Bu konuda bir fikriniz veya ihtiyacınız varsa söylerseniz mutlu olurum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >



  • Apartman yönetim sistemi yapabilirsin. yönetici olarak veya daire sakini olarak kayıt olma, online mesajlaşma, duyurular, arıza bildirimleri, gelir gider eklemleri, şikayetler, gelir gider tabloları, aidat ödeme sistemi(banka makbuzlarını pdfbox kütüphanesi ile okuyarak yapabilirsin) ve daha çok özelliği ekleyerek kendini zorlayabilirsin. Ayrıca database kullanarak database üzerindede kendini geliştirebilirsin.
  • Database bana göre gerçekten çok zor ve sıkıntılı bir konu (Server açmak vb.). İleride eğtimini almayı düşünüyorum belki ondan sonra yapabilirim. Ayrıca online mesajlaşma gibi konuları nasıl yapacağımı bilmiyorum. Bununla ilgili bir library varsa adını verebilir misiniz?

    Ayrıca fikir için teşekkürler.
  • Masaüstü için GUI bilgisi lazım, Java'da Swing var, onu çalıştın mı? Yapacak hiçbir şey bulamıyorsan, sadece komut satırından çalışan bir programa GUI yazmayı deneyebilirsin. Mesela ffmpeg.
    Neden java seçtin? Kurumsal şirketlerde işe girebilecek misin? Java'nın başka kullanımı yok, bir de Android için.
  • seyfi84 S kullanıcısına yanıt
    Swing konusunda uzmanım diyebilirim JavaFX'den de anlıyorum denilebilir. Ben Java'ya başladığımda diğer yazılım dillerinden pek haberim yoktu. Bilseydim C++'a başlardım. Ancak kendimi bu kadar geliştirdikten sonra dil değiştirmeye pek hevesli değilim. Zaten bu günlerde Android yazılımlara daha çok değer veriliyor. C++ öğrenmeye çalıştım. Ama Java'ya neredeyse hiç benzemiyor. Anladığım kadarıyla C++ daha çok konsol uygulamaları için. ffmpeg ne bilmiyorum ama şimdi bakacağım. Eğer yazdıklarımda bir hata varsa düzeltirseniz sevinirim. Fikir için teşekkürler.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 1 Senedir Java ile uğraştığından, uzmanlaştığından ve yeteneklerini sınamaktan bahsediyorsun. Sonrasında Veritabanı gibi çok basit bir konuya "gerçekten zor" diyebiliyorsun.

    C++ ile Java ve C# ufak farklar dışında oldukça benzerlerdir. Syntax olarak ise neredeyse aynılardır. C++ için "Anladığım kadarıyla C++ daha çok konsol uygulamaları için" demişsin. Çooook yanlış anlamışsın...
  • Stack S kullanıcısına yanıt
    Veritabanı olarak SQL'den bahsediyorsunuz sanırım. SQL'i yazmak zor değil. SQL'i ayarlamak zor geldi bana. Ayrıca C++ ile masaüstü program yazmak için library gerektiği için ben konsol dili demiştim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • wordpad yaz o zaman tabi 3.parti uygulama kütüphane vb kullanmadan



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gökşen PASLI -- 30 Haziran 2019; 12:0:43 >
  • Gökşen PASLI G kullanıcısına yanıt
    İyi bir fikir. Bunu deneyebilirim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Matrix505 M kullanıcısına yanıt
    ffmpeg ses ve video dosyalarında format dönüşümü yapar. GUI programında işlem seçeneklerini gösterebilirsin. Örneğin 4K videolar yaygınlaşmaya başladı fakat coğu kişi 1080p veya 720p display kullanıyor, onlar için 4K'yı 1080p veya 720p'ye dönüştüren seçenek ekleyebilirsin ki onun ffmpeg karşılığı (720p'ye dönüşüm için)
    quote:

    ffmpeg -i 4KVideo_2160p_30fps_LQ-128kbit_AAC.mkv -c:v libx264 -vf scale=1280:720 Video_720p.mkv


    Java C++'a oldukça benzer fakat C++11 öncesi klasik C++ benzer ve konsol uygulamaları için kullanılmaz, örneğin KDE ve Qt C++ ile geliştirildi.
  • Fikrimiz var da sorun ne?
  • mahoni_38 kullanıcısına yanıt
    Sorun ne derken? Program önerisi istiyorum eğer iyi bir öneri gelirse yapmaya çalışacağım.
  • bir tane daha öneri webden saniyelik kur bilgilerini çeksin dolar euro vb grafiğe döksün anında hani hastanelerde kalp atışlarını gösteren cihaz gibi tabi bu çok faydalı birşey değil ama deneme maksatlı yazabilirsin

    veya resim gösterici yaparsın geri ileri yakınlaştırma uzaklaştırma windows resim göstericisinin benzeri



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gökşen PASLI -- 10 Temmuz 2019; 21:14:18 >
  • Gökşen PASLI G kullanıcısına yanıt
    O saniyelik güzel olabilir. Müsait bir zamanımda deneyeceğim. Teşekkürler.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • minecraft clonu yap.
    Efatura kesme ve iptal etme app yap.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.