Şimdi Ara

ProgramData Klasörü ve Aşırı Şişkinlik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
377
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bugün pc yi kontrol ederken C sürücüsü üzerinde nedenini bulamadığım 100 gb yakın bir veri fazlalılığı vardı. Tek tek klasörleri kontrol edip sağlamasını yaptığımda da gizemli bir 100 gb lık fazlalık olduğunu keşfettim. Ara tara bulamdım. En sonunda gizli klasörleri açıp onları kontrol etmek aklıma geldi.


    Fazlalığın ProgramData klasöründe epic altklasöründen kaynaklandığını fark ettim. Bunu da açınca taa fi tarihinde bir demonun kalıntılarını buldum. Sildim tabi fil yavrusunu. Bi rahatlama ferahlama geldi c 'ye.


    İnternette araştırınca sakın dokunmayın falan yazılmış. Tabi ki klasörün tamamına sakın dokunmayın fakat arada bazı böyle kaçak göçek silinmiş veya kaldırılmış programlardan kalan, dosya kalıntıları olabiliyor.


    Aklınızda bulunsun; ProgramData Klasörünü SİLMEDEN, daha öncesinde kaldırılmış/silinmiş ve windows ile kesinlikle ilişiği olmayan, gerekmediğinden emin olduğunuz altklasörleri silerek bu şişkinliği büyük oranda azaltabilirsiniz.


    Tabi illa bu olacak diye değil, buda ihtimal dahilinde. Hep sorunları yazacak değiliz, ben direk çözüm yazdım. Belki işinize yarar.








  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.