Şimdi Ara

Programlama Bilenlere küçük bir Soru?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
405
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bizim okulun sitesinde öğrencilerin bilgilerine ulasabilmem için okulun buna izin mi vermesi gerekiyor. Şimdi hacker mı olcen len basımıza falan demeyın. Okulun kullandıgı bı programı gelıstırıp okula satmak ıstıyorum. Ne kadar anlatabıldım bilmiyorum ama..? manyetik öğrenci kartlarının kaydettiği bilgiye ulasılabılırmıı nasıl ?



  • tüm kartlı sistemlerde kartın içinde kayıtlı bir ID vardır. 546654 gibi . bunu okumak oğrenmek için kart okuyucu alman gerek . karaköyde bulabilirsin. bilgisayarda yazdıgın kod ile hyperterminalle bu makinaya yazmak istediğin kodu gönderip kartın içine yazabilirsin.
    tüm kartın kullanıldığı kart okuyucular kartın ID sini okur ve bu ID nin buraya girmeye yetkisi varmı ? sorusunu kontrol eder. var ise kapı açılır. geri kalan herşey sistemde döner. yani kartı okuyan sistem sizin kartınızdaki ID yi okur ve sisteme gönderir. sistem sizin giriş saatinizi tutabilir , yetkilerinizi kontrol edebilir, yaptıgınız işlemi takip edebilir. mesela sisteme kartınızın idsini otoparka girebilir şeklinde değiştirirseniz okulun sadece kapısından girebileceğiniz kart ile otoparka da girebilirsiniz. velhasıl kartlar boyle çalışır. pronet vs gibi büyük kuruluşların kart okuyucuları nerede olursa olsun yetkilendirme kontrol vs gibi tüm bilgiler pronetin kendi sunucularında. yani bütün kart okuma yapısının okulda herhangi bir sunucuda veya bilgisayarda tutuldugunu düşünmüyorum.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.