Şimdi Ara

Programlama Dili ve Linux

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.213
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar arkadaşlar birşey merak ettim şimdi,


    Visual Basic,C++,C,Java,C# gibi dillerde yazılım yaparken bir derleyici kullanıyoruz.Merak ettiğim şey kısa ve öz olarak;

    Linux işletim sistemi altında VB,C++,C,Java,C# gibi dillerle Windows ortamındaki gibi rahatça çalışabilir miyiz, yoksa problem yaşatır mı, rahatça çalışabilirsek nasıl ?


    Teşekkürler.



  • http://www.mono-project.com/Main_Page
    http://gcc.gnu.org/

    Bunları es mi geçip sordun bu soruyu. Websitelerin daha girişindeki cümleler sorunun ana kısmına cevap veriyor.
    http://en.wikipedia.org/wiki/Linux#Programming_on_Linux

    Seç beğen kur. Programlama ve ihtiyaçlar elbette çok geniş mutlaka karşılacağın zorluklar olacaktır ama Linux sana bir çok kolaylık da sağlayacaktır. Misal şuan iki üç C satırı yazsam komut satırından gcc ile anında derleyebilirim. Windows'ta bunu yapmak için ya Turbo C bulmak gerekir, ya da başka alternetifler. Ya da başka örnek VHDL için en iyi editörlerden biri emacs'tır.

    http://www.mingw.org/
    MinGW, a contraction of "Minimalist GNU for Windows", is a minimalist development environment for native Microsoft Windows applications.

    Seni Windows bağlayacak çok özel bir durum yoksa genel programlama için rahatlıkla kullanabilirsin.




  • Çok teşekkür ederim hocam o zaman Open SuSe 11.4'un download'ını devam ettireyim.

    Yani hocam uğraştığım alan 3D Oyun Programcılığı vede Unity3D Oyun motorunu kullanıyorum.Kullandığım motor Multi-Platform Mac,Win,Linux destekliyor yani...Ben hem orada yazıyorum C# dili ile ( ki zaten motor Linux destekliyorsa elbette C# çalışır ancak elbette sadece o motorda değil genel olarakta VB kullanıyorum küçük şeyler için kullanıyorum.) C++,C gibi dilleri ise ileride elbette onlarada el atacağım buyüzden merak ettiştim.E oyun yapılırda,oyun oynanmaz mı elbette gündemi takip etmek benim için önemli,Ancak WineHQ'yu bilirsiniz. :) Windows kadar performanslı bir şekilde Linux platforumu altında çalıştırıyor.Oradada onu kullanırım.Tek sorunum Linux'lar Nvidia ekran kartlarda daha iyiler çünkü, Nvidia daha optimize sürücüler yapıyor Linux için,AMD zaten Windows'a yazamıyor adam gibi o yüzden azda olsa bir FPS düşüşü olacaktır.... :)


    Teşekkürler hocam umarım Open SuSe beni yarı yolda bırakmaz...




  • microsoft ürünlerini windowstan hallet linux için okadar uğraşma.. Java perl python vs diller içinse linux tabiki.. Ayrıca python linuxun ana dilidir bunu unutma s
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BluePage
    Ayrıca python linuxun ana dilidir bunu unutma s
    Giderek popüler oluyor, birçok dağıtımda standart olarak geliyor ama geneli için çok iddali bir yaklaşım hele ki C hala aktif olarak varlığını sürdürürken. Kısa yoldan programlamaya başlamak ve uygulamak geliştirmek için birebir o konuda hem fikirim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.