Şimdi Ara

Programlama ve Hackerlik Gibi Şeyleri Öğrenmek İstiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
436
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,
    Uzun zamandır bu konuya ilgim var bugün dolmuşta giderken düşündüm ve dedim ki bilgisayar oyna oyna nereye kadar bana bir şey katmıyor sadece zamanımı çalıyor. Ben de kendimi geliştirmem gerektiğini düşündüm. Programlama ve hackerlık gibi şeyleri öğrenmek istiyorum. Nerden ne yaparak başlamam gerektiğini bilmiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim. Bu arada yaşım 16.



  • Hackerligi bilmem ama sana tavsiyem acikakademi.com bu site Microsoft yapımı. Eğitimler menüsünden temel programlama eğitimini seç. Orada sol tarafta slaytlar car onları dinle daha sonra sağ taraftaki konuyla ilgili webinerlari (yayınlar) izle. Daha sonra da internetten o konuyla ilgioinorbekler bul incele ve kendin yaz. Dedigim yerde önce c#'in console kısmında temel.programlama yi öğreneceksin. Daha sonra hangi alana ilgin varsa(mobil, cross platform, web programlama) onunla ilgili eğitimleri izleyebilirsin. Açık akademi yetneyecektir. Bunun için de Youtube'a iki kanal tavsiyem var. 1) Murat yücedağ
    2) yazılım hocası youtube kanalı. Yazılım hocası nda oynatma listelerinde 10 günde c# öğreniyorum liste var orayi izle.

    Eğer bu alanı sevmezsen web tasarım (Front end) daha kolay. Html ve css ile başlar daha sonra Javascript öğrenirsin.


    Uzun geldiyse ozet: acikakademi.com ile başla internetten farkli ornekler bul daha sonra konuyu bitirmeden verdiğim 2 youtube kanalından da konuları izle ki pekiştire pekiştire ilerleyebilesin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bu makale C++ oyun programlaması üzerine yazılmış oldukça detaylı ve açıklayıcı bir makale. Hızlı da ilerliyor. D&R'dan 40 Lira bayılıp aldığım bir kitapta 270 sayfada ilerleyemediğimi burada 90 sayfada ilerledim. İngilizcen varsa senin için biçilmiş kaftan. Hackerlığa fazla ilgim olmadı ancak sana fazla bir yararı olacağını düşünmüyorum.

    Learn C++ Through Game Programming



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arceon -- 25 Eylül 2016; 13:17:50 >




  • İnglizcem var ama o kadar değil :D
  • Hacker medyada yanlış kullanılıyor çünkü hacker ilk kez MIT'te (massachusetts institute of technology) 1970'ler 80'lerde bilgisayar programlamayı cok iyi bilen kişiler için kullanılan deyimdir. örnegin MIT'teki programcılardan Richard Stallman kullandığı editör isteklerini karşılamayınca eski editörün kodlarından yeni editör programı yazdı bölümüne yeni alınan yazıcının sürücüsü uyumsuz olunca sürücünün kodlarından yeni sürücü yazdı vs... Amerikanca bu tür çözümlere "hack" denildiği için bilgisayarda bu tür programlar yapana hacker denmeye başlandı. Hacker başkasının bilgisayarına girip bu siteyi bilmemne grubu olarak hackledik yapmaz, ekranda nanik işareti yapmaz, onları yapanlara cracker veya black-hat hacker deniliyor. Hacker haricinde bir de code monkey vardır ki onun da tanımı farklı

    Programcı olabilmek için temel ingilizce öğrenmek şart gibi. Unutmayalım, dünyanın en iyi eğitim sistemlerinden birine sahip Almanya da dahi çalışan nüfusun 100% u ing öğrenio dolayısıyla tüm programcıları tüm ing kitap ve videoları anlayacak kadar ing bilio. Almanya'da çok kaliteli IT kitapları basılıo ve youtube ta tüm programlama dilleri üzerine oldukça kalteli eğitim videoları mevcut buna rağmen Amerikan kaynak ve videolardan da olayı öğreniyorlar. Aynı durum Rusya için de geçerli. Çin de durum biraz farklı, kendilerine özel bir IT ekosistemleri var ancak yine de coğu programcı İng bayağı biliyor olmalı diye tahmin ediyorum ki Çin ile Türkiye karşılaştırılamaz zaten. Türkçe Wikipedia var bir de IT ve Programcılık makaleleri açısından sürünüyor ancak duyan bakan yok. Almanca ve İngilzce Wikipedia'da IT makaleleri tek başına kitap veya tutorial olabilecek kadar kaliteli dahası bir şeyin yeni versionu çıktğında Wiki makalesi de hemen güncellenioyor. Tamam onlar ekonomisi cok gelişmiş ülkeler fakat Vietnam, Filipinler gibi uzakdoğu ülkelerinin de Wikipedia'ları Türkiyeden cok ileri durumda.

    Fakat Wikipedia'nın bu durumu, yeni başlayan programcı veya hacker için mazaret olamaz, yeni başlarken gelişmiş Wiki makaleleri, eğitim materyalleri, kitaplar bunlara cok gerek yok. Tek sayfa tutorialla da başlayabilir herşey. Örneğin "kabarcık sıralaması" (bubble sort) C ile nasıl yapılır bunu gösteren kod yarım sayfa:

     Programlama ve Hackerlik Gibi Şeyleri Öğrenmek İstiyorum

    ve programlama ile ilgili tüm temelleri kapsıyor:

    1- Veri yapısı (data structure) oluşturmak: Orada dizi adlı değişkende (veri tipi: array) sıralanacak elemanları tutuyoruz.
    2- Kullanıcıdan veri girişi yapması için (data input) gerekli rutinler (scanf fonksiyonu)
    3- Programlama yaparken cok kullanılan yapıları, döngü (for) ve karar satırları (if) kullanmak.
    4- Kabarcık sıralama algoritmasını uygulamak üzere çift döngü kurmak.
    5- Kodun yazıldığı editörün (Emacs) derleme için uygun moda (compilation) getirilmesi.
    6- Derleyicinin (gcc) derleme yapıp sonucunu iletmesi.

    Sözkonusu kodu http://www.programmingsimplified.com/c/source-code/c-program-bubble-sort dan alıp biraz düzenledim (türkçeleştirdim) Sözkonusu editör ise Emacs (https://www.gnu.org/software/emacs/)fakat sadece adı editör yoksa tüm programlama dillerine özel plug-in (Mode deniliyor) ile kullanışlı bir IDE ve Mac ve Linux bilgisayarlarda da aynen kullanılabiliyor.

    Bu şekilde bir başlangıç yaparsan ve azimliysen Python gibi dillerle projeler geliştirip projeleri bir arada yönetebilecek düzeye gelebilirsin örneğin şu videoya bak: Amerika da deneyimli bir programcı, Python projelerini nasıl yönettiğini anlatıo. İngilizcesi gayet net. gerektikçe video screencast'e (kodlamayı yaptığı bilgisayardaki ekran görüntüsü) dönüşüyor.
    https://www.youtube.com/watch?v=6BlTGPsjGJk

    Başlangıç düzeyi için youtube 'ta Python for beginners, Emacs for beginners, X for beginners X için yerine sen koy, herşey mevcut.




  • Hocam sağol çok güzel yazmışsın eline sağlık. Bir sorum var biraz araştırdım böyle temel algoritma falan 1 saatlik bir ders izledim. Şimdi böyle kolay bir şekilde temel bir kod yazsam atıyorum.

    Begin
    Yaz; n1
    Yaz; n2
    accept
    n1 + n2 = Sonuc
    Display sonuc

    İşte bunu nereye yazarsam bu bir program olarak çıkar. Temel bir toplama makinası.
  • Yazdığın "pseudo" yani temsili kod dolayısıyla onu istediğin koda dönüştürecek program yok öyle birşey, onu kendin yapacaksın yani temsili kodu ister C ister Pascal ister Python'a kendin dönüştürmelisin yani sonuçta kodu yazmalısın ve derleyici ile derleyip denemelisin. C için Windows 'ta TDM GCC (http://tdm-gcc.tdragon.net/download) adında iyi bir C compiler var; başlangıçta kullanımını öğrenmek zaman alabilir. C gibi derlenen programla uğraşmayayım dersen python kurup onunla da deneyebilirsin. Linux ve Mac 'te python önceden kurulu halde geliyor, yani Windows'taki CMD.exe 'nin Mac'teki karşılığı olan Terminal.app'te python yazdığın zaman otomatik geliyor ve yazdığın kodu "interprete" / "yorumla" ile anında deneyebiliyorsun. O yüzden Python içimn interpreter / yorumlayıcı da denir. Tüm bu işlemlerde kullanacağın editör veya IDE (Entegre Geliştirme Ortamı : Derleyici ile Editör'ün Entegre olmuş hali) da önemlidir. O konuda Emacs'i öneririm, Youtube'ta bir Türk'ün Emacs 'i IDE olarak kullanmayla ilgili 6dk'lık tutorial videosu var. Videoyu İngilizce anlatıyor (cunku tüm dünyaya hitap etmek istiyor) Video orta düzey kullanıcılara hitap ediyor ancak yeni başlayanlara da fikir verir: https://www.youtube.com/watch?v=HTUE03LnaXA




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.