Şimdi Ara

Programlamaya Başlamak İsteyenlere Tavsiyeler (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
97
Favori
6.372
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
29 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Hilal Bıyıklı Bozkurt kullanıcısına yanıt
    Evet hocam öyle oldu. Teşekkürler tavsiyeniz için bakıyorum şimdi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Stewartteoremi

    programming for everybody kursuna başladım bugün, 3 haftalık kısım bitti 2 saatte falan. Zaten kod editörü kurmayı vs. anlatmış pek dolu değil bu kısımlar Bunu bitirdikten sonra cs50 ye geçeceğim, bunları yapmamdaki asıl amaç 1. sınıftaki c dersine bir temel oluşturmak ama hoşuma giderse ilerletebilirim belki
    Bu hafta bitirirsiniz Programming for Everybody'i. Ama asıl CS50 sonrası çok iyi bir C temeliniz olacaktır. O derse göre keyif alıp almadığınızı anlarsınız çünkü CS50 bence şu an alınabilecek en keyifli ders direk.




  • up

    ilk 2 kurs bitti sırada cs50 var

    Bu arada sırf popüler olduğu için bu bölümü tercih edenlerin büyük bir hüsrana uğrayacağını iyice anladım bu kurslardan sonra. Fiziksel olarak yaptığınız sadece yazı yazmak fakat mental olarak gerçekten yorucu bir iş, ki benim bitirdiğim kurslar başlangıç seviyesi bile değil ileri seviyede neler yapıyorlar kim bilir :D
  • Stewartteoremi kullanıcısına yanıt
    Hocam ingilizce seviyesi neydi kursların sizce ne kadar bir seviye yeterli olur?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kobe6 kullanıcısına yanıt
    zor değil kesinlikle, ortalama bir ingilizce yeterli olur
  • gör gör bak millet neler yapıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • barling B kullanıcısına yanıt

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Stewartteoremi kullanıcısına yanıt
    Hocam ben de aynı problemi yaşıyorum. Yazılımla ilk olarak birinci sınıfta C öğrenerek başladım şu an ise javada OOP,Multithreading,GUI gibi konuları halletim ancak kafamda hala acaba gömülü sistemlere mi yönelsem diye düşünmüyor değilim. Daha ikinci sınıfım ancak bu ikilem canımı çok sıkıyor. Üstelik bilgisayar mühendisliği ile yandal'a başvurdum(ÇAP çok ağır geldi). Bunlara rağmen aşırı kararsızım hocam. Yazılım son zamanlarda inanılmaz popüler oldu ve herkes bu alana kaymayı istiyor. Mobil uygulama front end-back end gibi alanlarda çok fazla rekabet var. Ayrıca bu alanlar bilgisayar mühendislerinin alanı olduğu için çekiniyorum.Önceki eem mezunlarıyla ve hocalarımla konuştuğumda bu alanlda yürüyebilirsin demişti fakat emin olamıyorum. EEM okuduğum için gömülü sistemler daha cazip geliyor çünkü ben gömülü sistem-yazılım alanına yönelen pek bilgisayar mühendisi tanımadım. Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz ?




  • Morpheus1911 kullanıcısına yanıt
    EE de hangi alana ilgininiz varsa ona yönelin bence hocam. Yani illa yazılımla uğraşmak için gömülü sistemler üzerine çalışmanız eğer mesela haberleşme alanına ilginiz varsa mantıklı olmayabilir.

    Yazılım kısmını hobi olarak görmeye başladım ben artık, hangi alanı seçersem seçeyim bir yandan kodlamayla uğraşmayı düşünüyorum. Size de öneririm bunu, hatta bu sayede ileride kariyer değişikliği yapmanız bile mümkün olabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Up

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • hocam en son iki ay önce girmişsiniz görür müsünüz bilmiyorum ama bir sorum olacaktı. bahsettiğiniz python eğitim seti beş kurstan oluşuyor. diğer üç kursu neden almadınız? o kadar ileri seviyeye ihtiyacınız olmadığı için mi? teşekkürler bilgilendirici yazınız için.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sriiouss -- 29 Haziran 2022; 6:43:2 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Upp

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.