Şimdi Ara

Projeciler,forumcular içeri--> (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
921
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • karafetva K kullanıcısına yanıt
    öğrendiğim iyi oldu bu triiyi..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Uçakteknisyeni

    3d yazıcı projesinin bitmesiyle beraber yeni lazer kesim için baskı alıyorum. Bu baskıdan sonra benim için hayati öneme sahip 12vluk motor ile çalışan bir masa matkabı yapmayı düşünüyorum.

    Lazer cnc yi diyot kazerlerdenmi yapıcaksınız yoksa co2 lazerimi düşünüyorsunuz acıkcası co2 lazerini tavsiye ederim aliminyum akrilik pleksi vs tereyağ gibi keser çalıştırmasıda teknik olarak daha kolaydır aynalar ile cnc calıstıgı için daha hızlı kullanılabilir 40 dolara 40w lık bir co2 tüpü bulmak mumkun toplam maliyetse 60 dolar falan trafı dahil :)

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uçakteknisyeni kullanıcısına yanıt
    pcb yi siyaha boyayıp, laser ile sadece yolları işaretleyip sonra asite atıp çıktı alanlar var hocam, indirimleri takip ederseniz güzel laser diotlar bulursunuz benim dediğim işi 2w lık laser ile yapıyorlardı
  • lazerle siyah boyalı pcbyi işaaretlediğinizi söylüyorsunuz. Lazer siyah boyayı ısıtacak. Peki asite atmadan önce bu lazer neyi değiştirecek?
    Yolların asitte erimemesi için üstü boyalı kalması lazım lazerle işaret neyi değiştirir?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: karafetva

    3d yazıcı ile pcb yi nası yapıyorsunuz?

    Hocam üstüne filement basıyoruz yolların olduğu yere denemenizi öneririm. gerçekten güzel iş çıkartıyor.
  • Hocam şöyle detaylıca tanıtsanıza forumda? Henüz anlayamadık!
    Tanıttığınız konuya bizi de etiketlewyin ki haberimiz olsun:
  • karafetva K kullanıcısına yanıt
    hocam şöyle anlatayım, basılacak pcb nin negatifini veriyoruz makineye yollar dışında kalan yerleri laser yakıyor sadece yollar ve sizin istediğiniz yerler kalıyor, asite atınca çok güzel çıktısı oluyor, şuan elimde örnek yok ama arkadaştan isterim sizin.
  • karafetva K kullanıcısına yanıt
    Hocam şöyle anlatayım size gerekli 3d printerda kalibrasyonu yaptıktan sonra araya bakır plaketin üstüne şekil basar gibi filement basıyoruz sıcaktan pcbye tutuyor zaten. Asit plastiği etki etmediği için asite atıyoruz bakır yerler eriyor. ufak flement katmanının altında yollarımız kaldığı için gerekli delme işlemini yapabilirsiniz ister biraz zorlayıp filementi de çıkartabilirsiniz (tornavida yardımıyla). Hocam biraz karışık oldu ama basit bir işlem aslında. Bu arada hocam yakında parasal olarak kendime geldiğimde pcb delmek için matkap tezgahı basmayı düşünüyorum bu işin ticaretinide yapıcam önerdiğiniz 12vluk bir motor var mı ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3d printerı anlamak kolay. Plastik basıyor plakete. Yalnız 3d de 0.1mm lik yolları basabilir misiniz?

    Lazerde yakılan pcb negatifi pozitif20 tipi bişi mi? Bu yöntemin detaylı anlatılması lazım. Çünkü önemli!

    Ayrıca matkap için neden 12Volt? 12volt matkap için 12V adaptör lazım? Dİrek 220 kullanılabilir. Dİğer taraftan motor için uzmanları yazmalılar.
  • karafetva K kullanıcısına yanıt
    basılacak devrenin proteus çıktısı pdf olarak alınıyor ya hocam, o pdf in negatifini alıp öyle çıktı alıyoruz, onuda laser yazıcıya yüklüyoruz, laser de gereken yerleri yakıyor, sonrada asite atıyoruz. hassasiyet sizin cihazınıza kalmış bizdeki dandikti o yüzden çok hassas işler yapmadık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uçakteknisyeni kullanıcısına yanıt
    hocam pcb delmek için bir cihaz yapacaksanız, motorun gücüne sizin karar vermeniz lazım mesela elektrikçilerde satılan matkaplar (12v)efsane onlara güzel bir rampa yapıp satabilirsiniz, yok efenim ben ayrı yapacam diyorsanız traş makinelerindeki 9v motorla da basit pcb delen arkadaşlar mevcut

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar sıfırdan tamamen kendimiz 3d yazıcı yapmaya kalksak nekadar tutar en ucuz sekilde aliexpress ve motorlar vb seyler 2. el dusunurisek
  • Bu yöntemi görsellerle detaylıca ayrı bir onuda anlatmanız ****ine hizmet olucaktır.

    Bir a4e çıktı alındığında lazerin gereken yerleri yakması ne demek? a4 çıktısını ütü ile basıyoruz normalde. Lazer neyi yakıyor? Lazer ne değğiştiriyor da asitte yollar erimeden kalıyor?

    Ayrı bir konu ve etraflı anlatım. Bizleri de etiketleyin lütfen. Bilimsel bişiyler yapalım ki forumun tadı çıksın di mi?
  • loses kullanıcısına yanıt
    hocam temel olarak hangi modeli düşünüyorsunuz? klasik 3 eksenler için konuşacak olursak mekanik parçaları karar vermeden,

    3 tane step motor

    3 tane step sürücüsü

    1 tane anakart,(arduino,pic vs..) veya

    bunların hepsini tek kartta toplayanlar filan var

    yazıcıyı besleyecek adaptör

    kullabırsanız lcd ekran

    birde nozzle var onun parçalarıda ayrı

    temel olarak böyle en pahalı kısım bunlar

    bazı arkadaşlar 3d yazısından, 3d yazıcı yapmak için gereken mekanik parçaların bir kısmını çıkırıyor ama dediğim gibi sizin önce ne tür bir cihaz yapmaya karar vermeni lazım, sonrada maliyeti nasıl düşürürüm hesabı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • karafetva K kullanıcısına yanıt
    Hocam şimdi bir görsel atıcam satışını yapıcam yakın zamanda hayırlısıyla. 12v vermemin nedeni dc motorların uygunluk yönü. 12v olmayan mühendis öğrenci mi kaldı. Artık herkesin evinde eski kasasının güç kaynağı var.(12v,5v,3.3v) alabiliyorlar . Bırakın bir trafo bile yeterli olur. 9Vluk eğer uygun bir motor bulursam 9v çevirebilirim elimdeki şuan bu.

    Projeciler,forumcular içeri-->

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • loses kullanıcısına yanıt
    Hocam ben sigma modelini yaptım öneririm. Parçaları tr piyasasında en ucuz satan arkadaşımdır. Pm atabilirsiniz parçalar için. Prusa yapacaksanızda sigmadan biraz ucuza gelir. Servoları çin almayın hatta moon marka asla almayın japon marka almalısınız. Forumda dikkat edilmesi gereken herşeyi bulabilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam ben sigma pursa olarak isim bilmiyorum hobi amaclı elektronikle ugrasıyorum kaplara falan 20 lira 30 lira vermektense zaten 10 tane elektronik kabının fiyatına 3d printer kurulur gibi duruyor

    simdi oaly su ben mesela elektronik parcaları tek satan birisini buldum aliexpresste

    https://tr.aliexpress.com/item/Reprap-Ramps-1-4-Kit-With-Mega-2560-r3-Heatbed-mk2b-2004-LCD-Controller-A4988-Driver/1951179719.html?spm=2114.13010208.99999999.381.dY9R8G

    mesela bunun gibi düşünülebilir bunu aldıktan sonra ben solidworks de falan çizim yapmadan internetteki 3 boyutlu yazıcı şase tasarımlarını alıp lazercide kestirebilirmiyim kısaca bu parcalar piyasadaki internette çizimlerini buldugumuz 3 boyutlu yazıcılarla uygunmu

    birde mesela genel olarak metal rod lar kac mm kalınlıgında olur vidalı rodlar kac mm kalınlıgında olur standartları nelerdir bunun kayıs sisteminin diş sayısı vb seyler hocam bunlara nereden ulasabilirim

    hazır bu elektronikler dışında pek birşey almak istemiyorum elimle yapma taraftarıyım güc kaynagı vb seyleri kendim ayarlarım onda bir problem yok

    bu ustteki linkteki paketin yanına baska ne lazım olabilir

    rulman lar rodlar motorlar vb ve bu metal aksamları çinden almammı daha uygun olur turkiyedenmi veya almanyadanmı ( su an almanyada yasıyorum aliexpress te almanyaya gümrüksüz gonderim yapan kişilerde var )




  • Görseldeki matkap istenilen amaç için fazla cüsseli. İsterseniz mekanik bölümüne konu açıp detaylı görsel sunun, üzerinde tartışalım sonraki modelleriniz için geliştirelim.

    230Volt elektriği 230V olarak kullanmak varken; neden 12V ve ya 9V a çevirelim? Neden? Her yere gidebilecek tek parça bir matkap yerine neden adaptöre muhtaç bir makina yapalım?
  • loses kullanıcısına yanıt
    hocam linkteki malzemeler genel amaçlı kullanılarbilir gibi duruyor, arduino mega gördüm sanki istediğiniz gibi programlarsınız. mekanik kısıma karar vermek çok önemli kaliprasyon ayarları tamamen mekanik kısma ve motorların konumuna bağlı. hazır yapılmış bir 3d den bakarak yapın deme kastım aslında bu. çünkü adam kodu yazarken o mekanik sisteme göre yazıyor,servo ne kadar döneceğini biliyor o mekanik sisteme göre biliyor, ve buna göre kaliprasyonu yapılmış oluyor. sistem değişkenini değiştirmek herşeyi değiştirebilir o yüzden hobi düzeyindeyseniz yapılmışlardan gitmek mantıklı. malzeme fiyatlarını araştırmanız lazım, imkanlar farklı olduğu için nerede nasıl pahalı mı ucuz mu bilmiyorum ama aliexpres güzel bir seçenek olabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.