Şimdi Ara

Projector

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
840
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Slm arkadaslar ben projector almayi dusunuyorum da lumen ile contrast arasindaki farki anlamadim bazi modellerde lumen 1100 contrast 12000 bazilarinda ise lumen 5000 contrast 2000 nasil oluyor bu is lutfen yardim edermisiniz.

    Forum da arattim ama bulamadim kusura bakmayin yeni konu icin?



  • Selam Arkadaşım o kadar genel bir sormuşsunki baya uzun bir konu olabilir..Projeksiyonlarda terimler çok fazladır.. Seninde dediğin gibi bazı cihazlarda kontrast yüksek, ansi düşük bazılarında ansi yüksek kontrast düşük çok fazla seçenek var..
    Şu anda güncel olarak 2 faklı teknoloji var projeksiyonlarda 1ncisi DLP ikincisi LCD projeksiyonlar.. DLP projeksiyonlarda kontrast yüksek olur. LCD cihazlarda ise genelde kontrastlar düşük olur. Tabi buna Home cinema Projeksiyonlar dahil değil.

    --Home Cinema projeksiyon düşünüyorsan, onlarda genelde ansiler düşük kontrastlar yüksek olur. Çünkü ansilümen parlaklık anlamına gelir, evinde film izleyecek ve cihazı home cinema olarak kullanacak kişi için ansi çok önemli değildir. Çünkü sinemalar loş ve karanlık ortamlarda izlenir.... Burda dikkat etmek gereken kontrast ve cihazın giriş çıkış özellikleri olabilir.

    --Sunum yapacak kesim içinde ansi lümen önemlidir. Çünkü ansilümen ne kadar yüksek olursa aldığın makina o kadar parlak ve canlı görüntü verir...




  • ya benim asil niyetim ps3 ve dizi film birde maclari izlemek ben burda 890 dolara sony awl15 modelini buldum yanlis hatirlamiyorsam lumen 1100 veya 1500 contrast da 12000 di . bu alet benim yapacagim isi cok iyi kaldirirmi yoksa baska birsey mi bakayim?
  • Bakmış olduğun projeksiyon kendi sınıfında en iyilerden biri.. seninde dediğin gibi ansilümen 1100 eğer izleyeceğin ortam loş veya karanlık ortamsa tam aradığın model diyebilirim. fiyatta gayet uygunmuş her yerde 1000e civarında. nerden aldın bu fiyatı....
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.