Şimdi Ara

Projeden alınan evde tapu masrafı hangi fiyata göre hesaplanıyor ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
238
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 2021 Nisan ayında 660 bin TL ye proje aşamasındayken ev aldım, 300 bin peşin ödedim, ev mayıs-haziran gibi krediye uygun hale gelince de kalanı konut kredisiyle ödeyeceğim. Aldığım evin aynı katındaki birebir benzer daireyi müteahhit ilana koymuş ve istediği fiyat şu anda 1.6 milyon. Şimdi arkadaşlar benim sormak istediğim bu evin tapu masrafı ne kadar çıkar ? Bu hesaplama benim geçen yıl imza attığım fiyata göre mi yoksa konutun şu andaki satış fiyatına göre mi hesaplanır ? Bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sertoli -- 27 Nisan 2022; 3:9:25 >



  • 1.6 yı falan boşverin. 300 peşin ödediniz, 360 kredi çekeceksiniz.

    Evin belediyeden emsal değerini öğrenin. Emsal örneğin 250 olsun. 250<360 kredi olduğu için 360 gösterin.

    Emsal 500 falansa zaten 500 göstermeniz lazım çekilen kredi düşük kaldığı için

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam ilgili firma tüm daireler için ortalama bir rayiç bedel belirleyecektir.Ancak cok fazla çıkmayacağına inanıyorum.Rayiç bedeller ile satış bedelleri çok farklı fiyatlar oluyor

  • Firmanın belirleyeceği rayiç bedel benim anlaşma fiyatım olan 660 binin çok altında bir rakam mı olur hocam ? Böyle olması ödeyeceğim tapu masrafının az olmasına sabep olacağı için iyi ama sonra ceza vs. gibi bir sorunla karşılaşmaktan korkuyorum açıkçası.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sertoli S kullanıcısına yanıt

    Üstadım herkes bu durumun farkında aslında ama devlet alıcı inşaat firması 3 maymun'u oynuyor.Ceza geleceğini zannetmiyorun o kadar büyük projeyi yapan firma ona göre de bir formül geliştirmiştir.Ceza durumu olursa 2 taraf'da yiyeceği için kendini sıkıntıya sokacak bir iş yapmazlar.Herkes o fiyatların gerçek olmadığını biliyor anlayacağın.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.