Şimdi Ara

Projeksiyon cihazı Trigger Çalışma prensibi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
547
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, Optoma W1210ST projeksiyon cihazımda normalde kablosuz görüntü aktarıcıyla görüntü alıyordum fakat aktarıcı bozulunca ve yeni aktarıcı fiyatları 2000 liradan başlayınca bende mini pc alıp projeksiyonun üstüne koyarım dedim. Fikir güzeldi aslında fakat pc yi nasıl açacağımı hesaplamadım :) Wowlan falan denedim olmadı. Neyse bende cihazın içini açtım ve güç butonundan 2 tane kablo çıkardım. Şimdi bu projeksiyonlardaki 12v trigger yazan çıkışın çalışma prensibi nedir? Yani projeksiyon açıldığında 12V mu veriyor sürekli mi veriyor tek seferlik mi? Eğer 12 V veriyorsa ucuna bir röle bağlayarak projeksiyon açıldığında bilgisayarı açacak sistem yapabilirsem süper olacak.

    Teşekkürler.




  • Merhaba,

    mini pc lerde bios ayarlarından power komutunu USB den seçerseniz klavye ile bilgisayarı açabilirsiniz. bunu denediniz mi?

    Diğer konu asıl sorunuza gelirsek. Trigger çıkışı sürekli olarak 12V verir, yada cihaz kapandığında 12V u keser. Sizin mantığınızla yapacağınız röle sürekli bilgisayar açma tuşuna basmışsınız gibi bir durum oluşturur bu da çok sağlıklı olmaz. Eğer röle devresi yapacaksanız zaman ayarlı röle kullanıp 12 V geldiğinde 1-2 saniye kontağı kapatıp yine eski konumuna geri dönen bir röle devresi yapmalısınız.

    bios ayarını kontrol etmenizi öneririm. Röle devresi yoluna gidecekseniz kolay gelsin şimdiden.

  • newonw1 kullanıcısına yanıt

    Bios ayarına bakmıştım maalesef usb power on yok biosunda. Trigger içinde teşekkür ederim ona uygun bir devre yaparım. 12 yıl geçti devrelerle uğraşmayalı ama bu kadar basitini de yapabilirim diye tahmin ediyorum :)

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.