Şimdi Ara

Projeksiyon İçin Duvar Regi Videolu ve Renk Kodlu (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
275
Cevap
40
Favori
48.354
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • .




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crazybad -- 15 Ocak 2021; 8:28:1 >
  • Epson TW-650 projeksiyonum var. 00NN 13/000 00NN 53/000 00NN 62/000 00NN 37/000 bunlardan hangisini kullanmak en mantıklısı?

  • Yelken85 kullanıcısına yanıt

    üstad gündüz (ışıklı ortamda) ve gece de ki performansı beğendin mi ayrıca boya rengi nedir beyaz mı griye çalan bir renk mi acaba tşkler

  • Türkbey kullanıcısına yanıt
    Ben boyayı 3 kat sürdüm ve her kat arası 12 saat bekledim. Boya rengi beyaz değil griye çalıyor. Mevcut duvar rengimde açık gridi. Performans açısından pek bir fark görmedim.
  • 00NN 13/000 kodlu Marshall boyayı satın alıp deneme amaçlı ufak bir plaka üzerine uygulayıp test ettim.


    Normalde açık gri olan duvarımda loş ışık ve gece performansı gayet iyiydi. Amacım siyah ve gri tonları daha iyi alabilmekti. Ama malum kodlu olan boya ile parlaklık büyük ölçüde kayboldu ve beyazlar çok sönük kaldı. Daha önceden kullandığım Fixed frame reflektörlü perde gibi gündüz performansı ve yüksek contrast alırım diye düşünmüştüm ama benim için hüsran oldu. Boyayı kullanmadan dolaba kaldırmış olduk böylece.



    Projeksiyon: Xgimi H1




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi I_can -- 27 Aralık 2021; 1:6:16 >
  • Boyayla moyayla bu işler olmaz, alın adam gibi bir perde alın...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Adam gibi bir Fixed Frame perde 8-10 bin TL den başlıyor. Aşağıda linkini verdiğim ürünü incelemenizi tavsiye ederim bende bu başlığın önceki sayfalarında buldum kendisini. Beyaz yüzeye kıyasla beyaz rengi bir tık kırdı ama diğer renklerin doygunluğunu arttırdı.Tavsiye edebilirim.
    Unutmadan ekran için kullandığınız boya ne kadar griye kaçarsa kontrast o kadar artar fakat hem siyahlardaki detay kaybolmaya başlar hemde beyazlardan ödün verirsiniz.
    Eklediğim fotoğrafta en sağ taraf boyalı yüzey..

    Projeksiyon İçin Duvar Regi Videolu ve Renk Kodlu

    https://www.hepsiburada.com/nippon-paint-projectura-projeksiyon-boyasi-125-lt-p-HBV00000W5YXB?magaza=ODRYS&url_src=and-product-detail

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • osmanoguzz O kullanıcısına yanıt

    Bende TW750 aldım büyük hevesle. Parlaklık, renkler ve keskinlik fena değil ama siyahlar alt kalite lcd tvler gibi. Bildiğim kadarıyla TW650 ve TW750 nin performansı benzer. Ben 00NN 37/000 yada fiyatına göre bir iki ton daha alıp yan yana denemeyi düşünüyorum. Siz hangi boyada karar kıldınız? Sonuç nasıldı?

  • Böyle bir uygulama buldum.


    Uygulanan boyanın tarifi;


    2 su bardağı su bazlı poliüretan.

    2 su bardağı siyah saten boya.

    1/2 su bardağı body jel.

    4 yemek kaşığı gümüş veya beyaz mika (kozmetik sınıfı).



    Projeksiyon İçin Duvar Regi Videolu ve Renk KodluPARTAY!youtube
    FREE !!! Best DIY Black Projection Screen Paint Mix Works with long throw & standard short throw projectors 1Qt. Mix : 2 cups water based polyurethane, 2 cups black satin paint, 1/2 cup body gel, 4 tablespoons silver or white mica (cosmetic grade) Please SHARE!!! Visit our website at https://partayav.squarespace.com Email us at partayav@gmail.com
    https://www.youtube.com/watch?v=p-7Hp2EUWTk



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kalavera -- 3 Şubat 2022; 13:14:14 >
  • Kalavera kullanıcısına yanıt

    Elimdeki mevcut boyaya sadece gümüş mika tozu karıştırsam nasıl sonuç alırım acaba. Fırsat olursa deneyeceğim.

  • bende 3 senedir alligator projectura kulllanıyorum o zamanlar tek seçenek buydu. ilk cihazım epson tw hd serisi idi , onu 3-4 sene beyaz duvarda kullandım sonra alligatorun boyasını aldım o zaman 80 tl falandı sanırım baya uygundu yani. Boya griye çalan beyaz renkte daha önceki düz beyaz duvara göre siyahlar baya fark etti renkler canlandı beyaz patlaması azaldı. Sonra lamba yavaştan ben gidiyorum demeye başlayınca epsona veda ettik LG ust fullhd aldım, aynı duvarla devam ettim daha sonra 180x102 ebadında çıtadan çerçeve yaptırdım, aliexpresten projeksiyon perdesi aldım 2 haftada elime ulaştı büyük beklentiler içinde ahşap çerçeveye gerdik sonuç hüsran perdenin rengi gri ve aynalı gibi metalik parlak iki tarafını da denedim renkler güzel fakat ışık patladı bir türlü alışamadık. Şimdi perdeden vazgeçtim ama çerçeve çok güzel oldu ziyan etmemek adına foreks plaka kestirip çerçeveye yapıştıracağım ve tekrar projeksiyon boyası alıp foreksi boyamayı düşünüyorum etrafınada siyah elektrik bandından çerçeve yapacağım bakalım nasıl olacak buda hüsran olursa bizim alligator duvara devam.

    Belki bir fikir geçmiş olurum arkadaşlar. Saygılar hepinize.





  • Selamlar.

    Bir çok şey okudum bir çok şey paylaşılmış ama hepsi üst telden gidiyor biraz. Bana o kadar üst seviye bir şey lazım değil . 500 Lümenlik bir projektörüm var ve duvara yansıtıyorum. Standart dyo marka beyaz bir boya ile boyalı duvara yansıtıyorum. gündüz perdeleri kapatıp izliyorum, pek yetmiyor. Evet 500 lümen çok fazla değil ama ben şimdi projektör filan değiştirip de 30-40.000 tl veremem. Bu duvarı parlak bir plastik boya ile boyasam biraz daha verim alır mıyım acaba ? Veya mat boya iyidir, kalın bir black-out pede al ve ışığı tamamen kes mi dersiniz?

  • Rıza.BN. kullanıcısına yanıt
    Parlak boya daha iyi olmaz. Blackout perde mevcut durumda bence en iyi çözüm. Çünkü zaten cihazın düşük ışık çıkışı birde ortam ışığıyla birleşince keyifsiz hayalet gibi bir görüntü oluşur. Odaya giren ışığı minimuma indirmeye çalışın.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selam arkadaşlar ben de sıfırdan başlamak istiyorum Hangi boyadan Memnun kaldınız lütfen bilgi alabilir miyim


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu başlıktaki arkadaşlar belli ki neredeyse her şeyi denemişler, ben de araştırıp duruyorum ama sanırım artık bir yol ayrımına geldim.

    Benim sorum bunların hepsinden daha basit olacak aslında, projektörüm Epson EF-11, 1000 Ansilumen lazer, yalnız yansıtacağım duvar enteresan bir renk (çok açık yeşil ve gri arası tuhaf bir renk), haliyle bir çözüm üretmem lazım. Seçenekleri aşağı yukarı 3'e düşürmüş vaziyetteyim, temel konu şu ki duvara hat falan taşıyamam hanım beni boşar, o yüzden kalan 3 seçenek şu:

    1.0 Gain ile forumdaki bir arkadaşın hazırladığı elektrostatik kağıda bir şans vermek (1750TL sanırım)

    1.8 Gain ile Perde.com'un 4K projeksiyon perdesine bir şans vermek (şans vermek çünkü çok enteresan tüketici şikayetlerine konu olmuş -maliyet 2.500 civarı)

    Aman lanet olsun diyip, bizim perdecinin elindeki 1.1 Gain fiberglass tipi perdeyi, şarjlı motorla alıp 10K bayılmak.


    Fikri olan var mı? :)





  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.