Şimdi Ara

PROJEKSİYON Lambaları ne kadar gidiyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
496
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Projeksiyon kullanıcıları kullandıkları saati ve lambalarının durumunu yazabilirler mi? Böylece lambaların yazıldığı gibi 2000-3000 saat gidip gitmediği hakkında bir fikrimiz oluşur.



  • aslinda verilen o sureler tahminidir. kullanim bicimine gore +-500 saat olabilir.
  • kullanım sıklığın, ortamdaki sigara dumanı, yağ oranı (yani açık mutfak gibi birşeye yakın olması), voltajdaki değişiklikler direkt etkiliyor. ancak satış esnasında gördüğün rakamlar hep tahminidir. Standart bir makinanın eğer bir arıza olmazsa 2000 saat istenen performansta çalışması gerekir.
  • bütün makinalarda verilen süreler tahminindir fakat sn.dataminer 'ın dediği gibi ortama bağlıdır ama her halikarda 2000 ile 2500 saat arasında bir ampul ömrü bulunmaktadır..
  • dataminer ın dediği gibi özelikle sigara dumanı ve mutfak projeksiyon cihazları için tehlike. sigara dumanı lambadan önce lensleri öldürür. mutfak ise buharın içerisinde havada bulunan yağlardan dolayı cihaza ulaşabilir ve cihazın filtrelerini hareketli parçalarını etkileyebilir. Ancak normal kullanım şartlarında evin odasında da halıdan kalkan tozlar fanlar vasıtasıyla cihazın içine çekilir. Yani toz kaçınılmaz birşey gibidir. Bu etkilerin dışında elektrik şebekesi çok önemli. Türkiye de birçok yerde topraklama iyi yapılmıyor. Elektrikten kaynaklanan sebepler genelde zaman içerisinde sinsi bir şekilde etkiliyor cihazları. Projeksiyon cihazlarında ikinci bir güç devresi lambayı besliyor.
  • şu anda 50'' 3lcd sony Bravia kullanıyorum ,alalı 400 gün oldu, günde ortalama 7-8 saat seyrediliyor , herhangibir bozulma yok, ilk günkü gibi....
  • quote:

    Orjinalden alıntı: miki

    şu anda 50'' 3lcd sony Bravia kullanıyorum ,alalı 400 gün oldu, günde ortalama 7-8 saat seyrediliyor , herhangibir bozulma yok, ilk günkü gibi....


    Miki sanıyorum burada Projeksiyon cihazları kastediliyor. Projeksiyon TV ler değil. Yoksa ben mi yanlış anladım???
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.