Şimdi Ara

Projeksiyona görüntü aktarımı için kablo tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.904
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese hayırlı ramazanlar.

    BENQ MP721C
    model projeksiyon cihazı aldım. Bu cihazın arkasında sizinde linkten görebileceğiniz gibi

    DVI-I, RGB,Composite,S-Video

    bağlantıları mevcut. Şimdi bilgisayarla arasında 8 - 10mt civarında bir kablo kullanmam gerekecek. Bilgisayar arkasında da;

    Video komponent, S-Video, Composite,RGB

    çıkışlarım var. 10 mt uzaklığa görüntüyü en kaliteli bir şekilde ulaştırabilmek için sizce hangi çıkıştan hangi girişe ne tür bir kablo satın almalıyım?



  • DVI-I en iyisi
    eksiz düzgün pahalı bir kablo kullan çünkü kablo uzadıkça problem çıkarıyor.

    Bu arada PC'nin arkasında DVI çıkışlı ekran kartın mutlaka olmalı diye düşünüyorum.
  • DVI standartları en fazla 5 metre kablo uzunlugunu desteklemiyor mu?

    Benim de benzer bir durumum var, kablo uzun olacagi icin risk almayayim, en iyisi projeksiyon sevdamdan vazgeceyim diyorum :)
  • Evet kartım DVI destekliyor fakat onu LCD monitöre taktım. Onu çıkartıp projeksiyona mı vermeliyim o portu sizce o zaman monitör analog RGB 15pin üzerinden bağlamam gerekecek. Peki bu kaliteyi etkilemez mi monitör açısından? Bence DVI monitörde kalmalı yukarıda yazdığım çıkışlardan en sağlıklı olanı 10mt ye çekmeliyiz. normal VGA (analog RGB) kablosu çekmiştik bacanağa 10mt Manhattan marka kablo sorun çıkarmıştı. Görüntü gölgeliydi karşıda. Sonra kabloyu değiştirdik diğer kabloyla denedik yine aynıydı. 2 tane 5 mt kablo alıp araya VGA repeater taktık o şekilde sorunu çözmüştük. Burada da böyle bir problemle karşılaşmadan tek seferde doğru çözüme ulaşmak istiyorum. Sizce hani çıkış hangi girişi ne ile bağlanmalı?
  • vallahi digital aktarım uzun mesafede her zamn için tercih edilmelidir benim bildiğim dvi maksimum 10 metreyi destekler standardı böyle diye biliyorum piyasada satılan (türkiye için konuşmuyorum) 15 metre ve 20 metrelik dvi kablolar hangi teknikle görüntü kaybını önlüyor onu bilmiyorum

    eğer lcd monitöründen de dvi'dan vazgeçemiyorsan çok ucuza her iki çıkışı dvi olan erkan kartları var ekran kartını değiştir bence

    çünkü büyük olan ekranın projektör ve mümükn olan en iyi bağlantı ile bağlanmalı ki o da dvi
  • İlgilenen arkadaşlarada teşekkürler. Hem sizlerin verdiği bilgi hem de forumdan okuduğum kadarıyla transfer için ne kadar kablo varsa o kadar iyi oluyor. Yani bileşik video tek kablo, Bileşen video 3 kablo, VGA 15 pin D-Sub 5 hat oluyor R-G-B-H-V , DVI i bilmiyorum. En iyisi DVI oalcaktı fakat bu kabloyu piyasadan koalyca bulmam 10mt'liğini zordu bende kolayca bulabileceğim 10mt VGA kablo deneyerek aldım. Önceki tecrübemden ötürü denemek istedim ve Vatan bilgisayar sağolsun yardımcı oldular denedik ve kayıpla karşılaşmayınca kabloyu satın aldım.

    Projeksiyon denedim harika bir görüntü vardı perdede. Çok memnunum görüntü kalitesinden daha önce aktardığım bileşik (composite) video kabloyla kıyaslıyorum tabii. Çok keskin, net ve canlı bir görüntü vardı perde de.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.