Şimdi Ara

PROJEKSYON BAKIMI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
602
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Acer marka x110 modeli projeksyon var. Okul için kullanılıyor, günlük ortalama 3 saat açık kalıyor. Makinenin ve lambanın uzun ömürlü olması için nasıl bir bakım yapılması gerekir. Teknik bilgi sahibi arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.



  • - aşırı toz,nem,okulda olmaz ama sigara dumanı olan yerlerde kullanmayın,duvarla arasında en az 50 cm lik br mesafe ve etrafında hava akışı olacak şekilde
    konumlanmasına özen gösterin,direk güneş atına gelen bir yere koymayın,lensini kesinlikle kimyasal herhangi bir solüsyon temizleyicisi ile temizlemeyin,önce kaynak sonra projeksiyonu açmaya özen gösterin hava filtresini periyodik olarak temizleyin yoksa iç ısısının artmasına yol açarsınız en önemlisi de tam soğutma yapmadan kapatmayın.Birde lamba saatini kontrol edin eğer ömrünü tamamlamışsa daha fazla kullanmakta ısrar etmeyin.

    aklıma ilk gelenler bunlar.
  • basalir B kullanıcısına yanıt
    Selamlar, topiği geç gördüm ve kullanımda dikkat edilecek bazı önemli püf noktalarını paylaşmakta fayda var.
    Serdar kardeşim zaten büyük bir kısmını ve önemli bilgileri vermiş.
    - Cihazınızı açtıktan kısa bir süre sonra mesala 10-15 dakika sonra kapatıyorsanız. Tekrar cihazı açmak için lamba soğumasını en az 15 dakika dan daha azla bekledikten sonra açınız. Bu durum lambanın fitil kısmının lamba sürücüsü tarafından tekrar ateşleme esnasında zarar görmesini önler. Eğer 2-3 saat kadar cihazı çalıştırıp tekrar açmak isterseniz 40-45 dakika kadar beklemeniz lambanın fitilinin ömrünü uzatırsınız. En önemlisi cihazı bir kaç dakika çalıştırıp tam soğutma yapmadan cihazı çalıştırmayınız. Bu lambanın fitiline çok zarar verir. Lamba ömrünü çok kısaltır.
    - Eğer cihazı deniz seviyesinden yüksek rakımlı bir bölgede kullanıyorsanız cihazın altutade modunu aktif hale getirin. Rakım yüksekliklerini cihazını kullanma klavuzunda belirtilmiştir.
    - Cihazınız DLP olduğu için içerisinde filtre barındırmaz. Kapalı sistem renk tekerleği olduğundan sorun yaşamazsınız.
    - Focus yani netlik ayarını cihazı açtıktan 25-30 dakika sonra yaparsanız daha iyi sonuç alırsınız.
    - Özellikle cihazı yeni kapatmışken asla cihazı sarsacak şekilde hareket ettirmeyiniz. Zira lamba sıcakken lamba fitili yumuşaktır ve cihazı hareket ettirirseniz yumuşak olan fitili koparma riski vardır. Lambaya zarar verirsiniz.




  • Teşekkürler arkadaşlar. Elleriniz dert görmesin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.