Şimdi Ara

Promacto pro x08 öneri yada alternatif? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
1
Favori
2.889
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Eee bu kadar istek olduğuna göre resimleri bekliyoruz :) Tekrar teşekkürler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sansy -- 2 Ocak 2013; 2:56:44 >
  • Promacto Pro X2 çıktığı günden beri takibinde olduğum bir cihaz. 1280x800 doğal çözünürlük ve 3 LED LCOS teknolojisi bu ürünü cazip hale getiriyor. Yalnız yine de fiyatı biraz yüksek gibi..
  • Fotoğraf makinem yok. Telfonundakinin pikselide çok düşük. Deneyeyim dedim çekmeyi bir kaç kez, uydu alıcıdan aldığım kabloyu, x02 ye bağlayıp tv seyrederken çekeyim dedim, hareketli sahneleri çekmek imkansız oluyor. Resimler hep flu çıkıyor, yada ben beceremiyorum. Fotoğraf makinesi olan bir arkadaştan ödünç almam gerekecek...
  • Anladım. Yinede teşekkür ederim. Fotoğraf makinesi elinize gecerse yinede aklınızda bulunsun

    Hayırlı günler. Saygılarımla.
  • promacto x02 modeli led lcos değil dlp led olarak görünüyor özelliklejrinde?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • evet şimdi farkettim lcos sadece pro x08 modelinde var, pro x02 modeli dlp olarak görünüyor, Film izlerken Ghost Effect dedikleri olay pro x02 modelinde de oluyor mu? bu cihazı kullanan arkadaşlar böyle bir sorunla karsilastiniz mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bean

    evet şimdi farkettim lcos sadece pro x08 modelinde var, pro x02 modeli dlp olarak görünüyor, Film izlerken Ghost Effect dedikleri olay pro x02 modelinde de oluyor mu? bu cihazı kullanan arkadaşlar böyle bir sorunla karsilastiniz mi?

    LED'de olmaz ghost effect...
  • Gohst effect yada rainbow effect dediğimiz olayların Led yada tungston telli lamba kullanımıyla alakası yoktur. DLP lerde kullanılan döner çarkın hızıyla alakalıdır. Çarkın dönüş katsayısı arttıkça bu efektlerin görülme yüzdesinde düşme olur. Eski sistem DLP lerde ki bazı firmalar ucuz olması nedeniyle kullanıyorlar. (özellikle 800 x 600 larda hala kullanılıyor) .Basitçe anlatırsak DLP, üzerinde mikro aynalar bulunan bir panel. Bu ekrana ışık çarpınca eğer ayna ışığı dışarı verecek şekilde bir açı almışsa o piksel ışık veriyor, değilse o piksel karanlık kalıyor. Bu bize yüksek kontrast avantajı getiren bir yöntem. Işık kaçağı çok az olduğundan siyahlar daha siyah. Teknolojinin bu kısmı basit duruyor. Peki renkler? Onlar nasıl oluyor? Burada renk çarkı devreye giriyor. Bu çarkın üzerinde tüm renkleri bir kombinasyon sistemiyle ayrı ayrı oluşturan renk filtreleri var. Bu kimi modelde üç adet, kimisinde altı adet veya daha fazla sayıda bulunun Saniyede en az 60 kere dönen çark o piksel için gerekli rengi oluşturuyor. Burada DLP’nin renk kalitesi çoğunlukla bu renk çarkına bağlı. Çark üzerinde ne kadar fazla renk segmenti varsa kombinasyon da o kadar artıyor. Tabii renk sayısı arttıkça dönüş hızı da buna bağlı artıyor. Genel olarak tek çip DLP projeksiyon cihazlarında sarı renk problem oluşturuyor. Kullanıcıların sıkıntısı en çok bu yönde. Bir de çarkın sesi tabii. 3 çip DLP projeksiyon cihazlarına baktığımızda ise konumu biraz farklı LCD’deki gibi üç renk için üç ayrı çip var, doğal olarak renk çarkı yok. Yerine renkleri birleştirmek için prizma blok geliyor. Peki burada polarizasyon filtreleri yok mu? Var ama prizmanın üzerinde; LCD’deki gibi çipin önünde veya arkasında değil. Burada LCD’de görülen sıcaklığa bağlı problem yaşanmıyor. Renkler tamamıyla gerçeğe yakın. Çok üst düzey cihazlar bunlar ve fiyatlar el yakıyor. Fakat 3 çipli dlp ler mükemmel görüntüler veryor ve ne ghost, ne rainbow effect nede oyunlarda sıkça rastlanan laglanma problemi olmuyor. Fakat dediğim gibi bu 3 çipliler çok yüksek fiyatlara satılıyor. Evlere almak falan mümkün değil(Koç yada Sabancı ailesinin bir ferdi iseniz size sorun yok tabii :) ) LCOS konusuna da CRT’de olduğu gibi pek girmeyeceğiz çünkü bu teknoloji çoğunlukla dijital sinema makineleri için kullanılıyor. Burada çok yüksek ışık gücü ve yüksek çözünürlük söz konusu. Burada da tek çip ve 3 çip diye iki kategori var. Tabii ki kaliteli bir resim sunuyor size ama fiyatlarına da yaklaşmak sinema işletmecisi değilseniz pek mümkün değil. Tek çipli LCOS 1024 x 768 olarak Türkiyede Promactonun PRO X08 modeli var. Ev sinemasında F/P aralığında kesinlikle önerilen bir cihazdır. Zaten Türkiyede garantili satılan başkaca bir LCOS cihazada rastlamadım.

    PRO X02 de kullanılan teknolojide eğer 6 segment yada üstü bir çark kullanılmışsa gosht effect olayını yaşamazsınız.. Yeni teknoloji olduğu içinde tahmin ediyorum zaten 6 çark yada üstü kullanılmıştır..Satın alan ve kullanan arkadaşlardan yorum bekleyelim...




  • Bu güzel açıklama için teşekkür ederim..
  • Rica ederim, amacımız faydalı bilgileri paylaşmak değilmi zaten? Bilgi ve sevgi paylaşıldıkça çoğalır...
  • Hocam teşekkürler, doyurucu bir açıklama olmuş...
  • Faydalı olduysa ne mutlu bize.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.