Şimdi Ara

Protein tozunu attım 100gr. tavuk yiyorum (KANDIRILMAYIN)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
94
Cevap
2
Favori
24.946
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
32 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • En pahalı protein tozlarından olan Optimum Gold'u kullanıyorum. Almışken en iyisi olsun diyip sorup soruşturup bunu aldım, hatta ne olur ne olmaz diye sadece resmi distributoründen en yüksek fiyatından alırım.

    Neden kullanıyorum çünkü 2 yıllık vücutçu arkadaşım ilk aylar dışında kullanmazsan gelişemezsin dedi, hoca al dedi, internet al dedi, forumlar al dedi, ne kadar yersen ye bir ölçeklik protein tozu eksik kalır onu wheyden karşılarsın dediler, antrenmandan sonra hemen almazsan kasların yıkılır dediler vs. uzar gider. Bir çoğunuzun kullanma sebebinin benimkiler gibi olduğunu sanıyorum.

    Aylarca kullandım tadı güzel zaten maddi sıkıntım da yok ama bir de kendim araştırayım dedim. 4 gecedir uyumadım ve yalnızca bilimsel makaleleri okudum, Bodybuilding com makalelerini yada menshealth makalelerini değil. Vücut geliştirme süperstarlarının beslenme tavsiyelerini değil bilim adamlarının deneylerini araştırmalarını bunlardan çıkardıkları sonuçları okudum.

    Nerede kalabalık bir insan grubu varsa orada o kalabalıktan faydalanan kötü insanlar vardır. Buralardan öğenebileceğiniz tek şey "Endüstri"nin cebini doldurmak için yarattığı mitler ve onları dayandırmaya çalıştığı 40 yıl önceki eksik, bilimsel geçerliliği olmayan araştırmalar. Önce olmayan bir ihtiyaç yarat, sonra da insanların onu zorunluluk gibi hissetmesini sağla. E bu boşluğu da sen dolduracaksın tabi sonra da cebin dolacak. Bu sadece vücut geliştirme endüstri'sinin değil hayatımıza hükmeden her şeyin içinde. Kalabalıklardan uzak durun.

    1 ölçek protein tozu 23.9g protein 113kcal
    100 gram tavuk göğsü 24g protein 1 yağ 102kcal

    Protein tozu kana çabuk karışır yok bilmemnereye gitmez yok daha saf protein vs. vs. ? YANLIŞ
    Tavuktaki protein daha kaliteli.
    Antrenman sonrası hemen protein tozunu içmezsen kas yıkımı başlar bilmemnebolik sisteme geçersin ? YANLIŞ
    Hatta antrenman sonrası karbonhidrat daha iyidir. Hatta ve hatta basit karbonhidrat en iyisidir.

    Protein tozunu yediğiniz herhangi bir proteinden daha üstün bir tarafı yok. Evet işe yarar çünkü protein ihtiyacınızı karşılar, tıpkı tavuk yumurta ve diğer proteinler gibi.

    Protein kullanmak için bir neden var mı?
    Evet var, ama türkiyede yaşamıyorsanız. Yabancı forumlarda açılan yüzlerce konudan çıkan tek mantıklı neden; ucuz olması. Onlarda supplement ucuz, et pahalı. Hem supplementi bizimkiyle alakası olmayan fiyatlara alıyorlar hem de kasapları bizimkinden daha pahalı. Hele İngiltere gibi bir ülkede yaşıyorsanız et yemeyin daha iyi. Peki bizim için öyle mi?

    Protein tozu porsiyon adeti: 74 <-> fiyat 204 -------> Alınan protein miktarı Aynı
    100 gram tavuk göğüsü: 1,2tl x 74 <-> fiyat 88tl---> Alınan protein miktarı Aynı

    Sonuç olarak dünyanın geri kalanının protein tozu kullanmak için tek mantıklı nedeni, bizim protein tozu kullanmamamız için en önemli neden.
    Almayın. iki öğünde 200-200 tavuk göğsü yiyorsanız 250-250 yiyin. Protein tozunun tek faydası protein olması; gün sonunda, hafta sonunda, ay sonunda ne kadar protein tükettiğindir önemli olan hangi saatte antrenmandan kaç dakika sonra değil.

    Son olarak internette bu kadar dolanmayın. Buralardan öğrenebileceğiniz şeyler endüstrinin pompaladığının türkçe çevirisinden fazlası olmayacak. Tamam onlardan birini seçin ve aylarca yapın. Her gün gelip burada doğru mu yapıyorum yanlış mı yapıyorum diye kontrol etmenize gerek yok. Malum body forumu var hepinizin bildiği türkçe, 5 yıl önceki üyeliğimle o zaman konuştuğum insanlara bakıyorum, her yorumu beğeni yağmurlarına tutulan adı hala aklımda kalacak kadar hafızama kazınmış forum gurularına bakıyorum, hepsi bu sporu bırakalı yıllar olmuş. Aklınıza gelebilecek her soruya 3294 satır cevap yazabilecek bu sporun en inciğini cinciğini bilen adamların o foruma son girdiği tarih 2011-2012 olmuş. Bu adamlar günde 2 saat antrenman yapıyorsa 12 saat forumda tartışmalara giren vücut geliştirme dergileri karıştıran, şimdi spora başladıysanız 2 yıl yaptığınızda kafanıza sokabileceğiniz kadar bilgiye sahip insanlardı. Sadeca forumu değil sporu bırakalı yıllar olmuş o kadar emek para bilgi çöplüğe gitmiş kişisel profillerine bakıyorum eski vücutlarından eser kalmamış.
    Bu adamlardan olmayın. Bütün gün buralarda bilgi topluyorum diye kendinizi kandırmayın, birçoğunuz bu sporu vücut geliştirme yarışmalarına katılmak için değil sadece güzel görünmek için yapıyorsunuz, o zaman aklınızı kullanın alacağınız karşılıktan fazla emeği zamanı bu spora heba etmeyin kendinizi geliştirebileceğiniz yada eğlenebileceğiniz başka şeyler de mutlaka vardır. Bir antrenman programı beslenme planı yapın ve aylarca devam edin, her hafta gelip doğru olup olmadığını kontrol etmeyin saatlerinizi çarçur etmeyin.







  • Diğer konuya da yazdım, buraya da bırakıyorum.

    Yahu arkadaşlar inatla anlamamakta ısrar ettiğiniz, kabul etmediğiniz bir şey var. Supplement kullanan insanlar da demiyor ki" ooof abi bu protein tozundaki protein çok doğal çok nefis" Alabileceğiniz en iyi protein doğal yollardan aldığınızdır, buna kimsenin itirazı yok zaten. Fakat gel gelelim herkesin de doğal yollardan beslenebileceği zamanı veya ekonomik durumu yok. Gelip de şimdi bana tavukta şu kadar protein var ama demeyin. Hepiniz biliyorsunuz ki bu lanet ülkedeki tavukların büyük bir miktarı gdolu ve sanıldığının aksine sağlıklı değil. Eğer doğal olan şeyleri konuşuyorsak kırmızı ete, ton balığına gelelim. Kırmızı ette ise tüm dünya ülkeleri arasında neredeyse en pahalı kırmızı et satışı bizim ülkemizde. Hadi bunu da geçtim, sürekli koşuşuturmacalı iş, okul, spor, proje ve bilimum şeyle uğraşan insanlar için 10 dk bile çok önemliyken kim oturacak da günlük beslenmesine çok uzun süreler verecek. Kaldı ki antrenmandan hemen sonra alınmalı, hemen önce geyiklerine girmiyorum. Kullananların büyük bir kısmı zaten öğün niteliğinde kullanıyor. Velhasıl; isteyen kullansın isteyen kullanmasın. Herkesin bir bahanesi, bir sebebi var. Birbirinize çamur atıp laf sokmadan önce bir oturup karşınızdaki için de empati kurun, en sağlıklı çözüm yöntemi. Hepinize iyi sporlar dilerim

    Oh bee rahatladım
    quote:

    Orijinalden alıntı: Lights.Out



    Inanamıyorum adam tavuktaki proteine daha kaliteli demiş. Ben trdeki tavuklarda protein olduğunu sanmıyorum. Hepsi gdolu, hormonlu falan. Ne biçim kimyasal madde birikimi oluyor tavuk yiyenlerin vücudunda, adam gelmiş burda wheyi kotuleyip ilaçlı mutant tavukları övüyor.

    Bir de üstüne öğüt vermeye kalkmış. Hap kafası bu başka bir şey olamaz. Tamam canım sen tavuk ye bol bol. 5 yıl önceki vgci arkadaşların da sporu biraktiysa BİZE NE?!

    değil vücut geliştirmede hayatının hiçbir alanında en ufak bir ilerleme kaydedemeyecek, okuduğunu anlamaktan aciz, hayatı boyunca başkalarının kontrolünde yaşayacak kendi fikirlerine sahip olabilecek zeka ve iradeyi hiçbir zaman kendinde bulamayacak zavallı bir insansın. insanlar genelde değişmez, sen de ömrünün geri kalanında bilgisayar karşısında insanlara nefret ve salya saçarak, en ufak iyi şey yapmaya çalışan insanların şevkini kırmaya çalışacaksın. işte sırf bu yüzden sana protein tozlarının içindeki proteinin seyreltildiği gerekçesiyle açılan devam eden onlarca davayı anlatmayacağım, işte bu yüzden gayet açık 3-4 sefer yazdığım halde proteini kötülemiyorum alt-menini ortalamanın altında zekaya sahip her 10 kişiden 9unun anlayabileceğini ama senin anlamayan o 1 kişi olduğunu çünkü ortalamanın altında bir zekaya bile sahip olmadığını söylemeyeceğim. hep böyle kal
  • Tamam
  • quote:

    Orijinalden alıntı: farukaan

    Tamam
    yarışmalara çıkmıcaksanız , profosyenel bi seviyeye çıkmayacaksanız kullanmayın protein tozunu falan gerek yok sırf üşengeçliğinizden alıyorsunuz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sahbeewah

    yarışmalara çıkmıcaksanız , profosyenel bi seviyeye çıkmayacaksanız kullanmayın protein tozunu falan gerek yok sırf üşengeçliğinizden alıyorsunuz.

    Supplementlerin çoğunun psikolojik olarak alındığını düşünüyorum. L-Carnitin mantığında olduğu gibi vücutta carnitin eksikliği yoksa boşuna para vermiş oluyoruz ki 65 yaş üzerinde görülen bir durum carnitin eksikliği.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cruzer26

    quote:

    Orijinalden alıntı: sahbeewah

    yarışmalara çıkmıcaksanız , profosyenel bi seviyeye çıkmayacaksanız kullanmayın protein tozunu falan gerek yok sırf üşengeçliğinizden alıyorsunuz.

    Supplementlerin çoğunun psikolojik olarak alındığını düşünüyorum. L-Carnitin mantığında olduğu gibi vücutta carnitin eksikliği yoksa boşuna para vermiş oluyoruz ki 65 yaş üzerinde görülen bir durum carnitin eksikliği.

    Alıntıları Göster
    Bilmiyorum genelde bana tavuk göğüsü daha ucuz geliyor, günde üç öğün yapıyorum sabah hariç, öğlen ve akşam olmak üzere öğün başına 250 gr tavuk alıyorum. 500 gr günde tavuk göğüsü almış oluyor 1 kilosu 10 tl (bimde) ben 5 tl'ye bir günü bitiriyorum (yumurta yulaf ezmesi süt, zeytin ve lor hariç) bana yetiyor yani, zaten definisyondayım en sağlıklısı bu şekilde benim için, zaten antrenmandan 35-40 dakika sonra g.i düşük karb ve protein ile günü bitiriyorum, hem insülin spike olmuyor, hemde yağ yakımı devam ediyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: RadioactiveRc

    Bilmiyorum genelde bana tavuk göğüsü daha ucuz geliyor, günde üç öğün yapıyorum sabah hariç, öğlen ve akşam olmak üzere öğün başına 250 gr tavuk alıyorum. 500 gr günde tavuk göğüsü almış oluyor 1 kilosu 10 tl (bimde) ben 5 tl'ye bir günü bitiriyorum (yumurta yulaf ezmesi süt, zeytin ve lor hariç) bana yetiyor yani, zaten definisyondayım en sağlıklısı bu şekilde benim için, zaten antrenmandan 35-40 dakika sonra g.i düşük karb ve protein ile günü bitiriyorum, hem insülin spike olmuyor, hemde yağ yakımı devam ediyor.

    Alıntıları Göster
    Yanlış anlaşılma olmasın protein tozları kötü demiyorum. Pahalı. Ve amacı ucuza protein ihtiyacı karşılamak olan bir ürünün gerçek proteinden daha pahalı hale gelmesinin sebebi abartı. Kullanmayanlar tarafından nasıl abartıldığını hepimiz biliyoruz tozu doping gibi steroid gibi birşey sanıyorlar ama aynı abartı kullananlar cephesinde de var eğer kullanmazsan gelişemezsin, protein tozu almasaydım bu kadar gelişemezdim vs. Protein tozu almazsan değil protein almazsan gelişemezsin o içtiğin 1 ölçek protein tozunda da sadece 24gram protein var.

    5 yumurta 32gram protein
    200gram yulaf 26gram protein
    600gram göğüs 144gram protein
    500gram pınar yogurt 21gram protein

    bunlar benim dün tükketiğim proteinlerden bazıları. 2 dilim peynir(8p), 2 dilim tahıllı ekmek(6p), en küçük 200ml süt(6p) bunlar da kahvaltıda farkında olmadan aldıklarım. ister 100gram fazla göğüs yiyin ister kahvaltınıza azıcık süt ürünü ekleyin, bulgur vs. gibi karbonhidratların içinde de iyi miktarlarda protein var. protein tozundan DAHA UCUZ.

    ister için ister çiğneyin size faydası içindeki protein miktarı kadardır. ben 2/3ü dolu tozu kaldırdım. eğer öğün atlarsam(hiçbir öğünde aldıgım proteini tozdan alamam ya) eksik proteinim olursa, veya canım çikolata isterse sütle karıştırır içerim.






  • Inanamıyorum adam tavuktaki proteine daha kaliteli demiş. Ben trdeki tavuklarda protein olduğunu sanmıyorum. Hepsi gdolu, hormonlu falan. Ne biçim kimyasal madde birikimi oluyor tavuk yiyenlerin vücudunda, adam gelmiş burda wheyi kotuleyip ilaçlı mutant tavukları övüyor.

    Bir de üstüne öğüt vermeye kalkmış. Hap kafası bu başka bir şey olamaz. Tamam canım sen tavuk ye bol bol. 5 yıl önceki vgci arkadaşların da sporu biraktiysa BİZE NE?!
  • quote:

    Orijinalden alıntı: RadioactiveRc

    Bilmiyorum genelde bana tavuk göğüsü daha ucuz geliyor, günde üç öğün yapıyorum sabah hariç, öğlen ve akşam olmak üzere öğün başına 250 gr tavuk alıyorum. 500 gr günde tavuk göğüsü almış oluyor 1 kilosu 10 tl (bimde) ben 5 tl'ye bir günü bitiriyorum (yumurta yulaf ezmesi süt, zeytin ve lor hariç) bana yetiyor yani, zaten definisyondayım en sağlıklısı bu şekilde benim için, zaten antrenmandan 35-40 dakika sonra g.i düşük karb ve protein ile günü bitiriyorum, hem insülin spike olmuyor, hemde yağ yakımı devam ediyor.

    Alıntıları Göster
    Yarışmaya çıkmayacaksınız olayını da geç, Mr. Olympia ya hazırlanan adamlar protein tozu mu kullanıyor?
    Şu video olayı zaten özetliyor, anlayana.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lights.Out



    Inanamıyorum adam tavuktaki proteine daha kaliteli demiş. Ben trdeki tavuklarda protein olduğunu sanmıyorum. Hepsi gdolu, hormonlu falan. Ne biçim kimyasal madde birikimi oluyor tavuk yiyenlerin vücudunda, adam gelmiş burda wheyi kotuleyip ilaçlı mutant tavukları övüyor.

    Bir de üstüne öğüt vermeye kalkmış. Hap kafası bu başka bir şey olamaz. Tamam canım sen tavuk ye bol bol. 5 yıl önceki vgci arkadaşların da sporu biraktiysa BİZE NE?!

    değil vücut geliştirmede hayatının hiçbir alanında en ufak bir ilerleme kaydedemeyecek, okuduğunu anlamaktan aciz, hayatı boyunca başkalarının kontrolünde yaşayacak kendi fikirlerine sahip olabilecek zeka ve iradeyi hiçbir zaman kendinde bulamayacak zavallı bir insansın. insanlar genelde değişmez, sen de ömrünün geri kalanında bilgisayar karşısında insanlara nefret ve salya saçarak, en ufak iyi şey yapmaya çalışan insanların şevkini kırmaya çalışacaksın. işte sırf bu yüzden sana protein tozlarının içindeki proteinin seyreltildiği gerekçesiyle açılan devam eden onlarca davayı anlatmayacağım, işte bu yüzden gayet açık 3-4 sefer yazdığım halde proteini kötülemiyorum alt-menini ortalamanın altında zekaya sahip her 10 kişiden 9unun anlayabileceğini ama senin anlamayan o 1 kişi olduğunu çünkü ortalamanın altında bir zekaya bile sahip olmadığını söylemeyeceğim. hep böyle kal




  • Senin sacmaliklarini baştan sona okuyacak kadar sabırlı değilim. Basliktan gayet de kotulemen anlaşılıyor hiç kivirmayi deneme bile. Wheye başlama nedenin bile ne kadar umutsuz bir vaka olduğunu gosterirken, bir de utanmadan hakaret ederek benim üstüme cikmaya çalışıyorsun. Ne yaparsan yap umrumda degil, dalgami da gectim.

    BLOK !
  • Ona bakarsanizaniz 25krluk hupturukde 3 gr protein var alin 20 tane icin demicem protein kalitesi diye bisi var.Allahin tavuk canli bi hayvan yani proteinin kalitesini soylememe gerek varmi
  • Sahsen protein ihtiyaci icin degil HIZLI emilim icin kullaniyorum tavuk ile emilim sureleri farkli
    Ha bana soylersin whey ile ayni sure de emilen gida seve seve kullanirim
    Ayrica yurtdisi hakkinda dediklerine hak veriyorum ucuz olmasi icin kullanmamiz gerekirken daha pahaliya geliyor bizim ulkede boyle bi sacmalik yok
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ryko TR

    Sahsen protein ihtiyaci icin degil HIZLI emilim icin kullaniyorum tavuk ile emilim sureleri farkli
    Ha bana soylersin whey ile ayni sure de emilen gida seve seve kullanirim
    Ayrica yurtdisi hakkinda dediklerine hak veriyorum ucuz olmasi icin kullanmamiz gerekirken daha pahaliya geliyor bizim ulkede boyle bi sacmalik yok
    Haklı olduğun noktalar var ben her vakit yemekhazırlamıyorum ve açık kalıyor o yüzden toz alıyorum. Ama dediğin şeyler doğru. Erdal Ekşi'nin bununla ilgili makalesi var herkese okumasını tavsiye ederim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: They Killed Kenny

    Haklı olduğun noktalar var ben her vakit yemekhazırlamıyorum ve açık kalıyor o yüzden toz alıyorum. Ama dediğin şeyler doğru. Erdal Ekşi'nin bununla ilgili makalesi var herkese okumasını tavsiye ederim

    Alıntıları Göster
    evet dünyadaki tüm supplement firmalarını batırdın evlat
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-005109EE3

    evet dünyadaki tüm supplement firmalarını batırdın evlat

    Alıntıları Göster
    suplementlerin üzerinde yazanları okumak lazım, diyorki bu bir besin desteğidir. Ana beslenme yerine geçmez, bunu bildikten sonra ihtiyacınız yoksa protein tozu almayın, ancak optimum a pahalı demişssin, izole protein fiyatlarına bakarsan daha pahalı olduklarını görürsün. Hergün 500-600 gram tavuk gögsü yemek gerçekten büyük başarı
  • Hiç kullanmadım kullanmayıda düşünmüyorum. Benim yediklerim bana yetiyor. Gelişimimden de gayet memnunum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: antitekgoz

    Bu mesaj silindi.
    protein tozu yerine antrenman sonrası 1 konserve ton balığı yiyin 22 gr protein oluyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TurkPride

    protein tozu yerine antrenman sonrası 1 konserve ton balığı yiyin 22 gr protein oluyor.

    Alıntıları Göster
    olaya protein yönünden bakmayın sadece herşeyi dengeli şekilde tüketmek lazım gunde 600-700 gr et tüketmekte zararlı olabilir pürin olayı var fazla süt ürünü tükettiğinde kalsiyum sorunu var.önemli olan ne yaptığını bilmek. mesela adam gidiyor 500gr lor peyniri tüketiyor günde 100gr inda 500mg kalsiyum var toplam 2500mg. günlük yetişkinler için önerilen alınması gereken kalsiyum 1000mg bu adamda 3-5 ay sonra böbreğinde kalsiyum taşları oluşuyorsa suçlusu kendisidir.




  • Mike Ross kullanıcısına yanıt
    Hocam yanlış anlaşılma olmaması için şöyle bir düzeltme yapmak istiyorum ben mesajımda yarışmaya katılmayacaksanız protein tozu almayın demedim yarışmaya katılmayacaksanız bu kadar vaktinizi internette bu spor için heba etmeyin dedim. Geleceğinizi bu spor üzerine kurmak istiyorsanız yani yarışmalara gireyim, antrenör olayım, spor salonu açayım gibi bir düşünceniz varsa forumlarda harcadığınız zaman bir şekilde size geri döner ama benim gibi yalnızca güzel bir vücut için yapıyorsanız yani işin müşteri kısmındaysanız bu kadar zaman harcamayın şu işe çünkü herkes yıllarca devam etmeyi hiç bırakmamayı düşünür ama eninde sonunda bırakabileceğiniz aklınıza gelsin. Bıraktığınızda aylarınızı sadece bu sporu düşünerek harcadığınızı gördüğünüzde pişman olursunuz, ama sadece sporunuza giderseniz bıraktığınızda da hedefime ulaşamadım ama en azından daha sağlıklıyım sadece birkaç saatimi harcayıp daha güzel bir görüntüye kavuştum dersiniz. 5 yıl önce bütün ömrünü forumlarda harcayan adamları bu yüzden örnek verdim, şimdi başladıkları yerdeler.

    "Yarışmaya çıkmayacaksanız protein almayın"ı yorumlarda bir arkadaş söylemiş bu video da çok güzel cevap vermiş. Yarışmaya katılan adam zaten steroid kullanır proteinmiş tozuymuş bunları geçelim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Stoa

    Hocam yanlış anlaşılma olmaması için şöyle bir düzeltme yapmak istiyorum ben mesajımda yarışmaya katılmayacaksanız protein tozu almayın demedim yarışmaya katılmayacaksanız bu kadar vaktinizi internette bu spor için heba etmeyin dedim. Geleceğinizi bu spor üzerine kurmak istiyorsanız yani yarışmalara gireyim, antrenör olayım, spor salonu açayım gibi bir düşünceniz varsa forumlarda harcadığınız zaman bir şekilde size geri döner ama benim gibi yalnızca güzel bir vücut için yapıyorsanız yani işin müşteri kısmındaysanız bu kadar zaman harcamayın şu işe çünkü herkes yıllarca devam etmeyi hiç bırakmamayı düşünür ama eninde sonunda bırakabileceğiniz aklınıza gelsin. Bıraktığınızda aylarınızı sadece bu sporu düşünerek harcadığınızı gördüğünüzde pişman olursunuz, ama sadece sporunuza giderseniz bıraktığınızda da hedefime ulaşamadım ama en azından daha sağlıklıyım sadece birkaç saatimi harcayıp daha güzel bir görüntüye kavuştum dersiniz. 5 yıl önce bütün ömrünü forumlarda harcayan adamları bu yüzden örnek verdim, şimdi başladıkları yerdeler.

    "Yarışmaya çıkmayacaksanız protein almayın"ı yorumlarda bir arkadaş söylemiş bu video da çok güzel cevap vermiş. Yarışmaya katılan adam zaten steroid kullanır proteinmiş tozuymuş bunları geçelim.
    Emilimi hızlı o yüzden onu tercih ediyorum diyen arkadaşlara da ilk mesajımda yazmıştım ama biraz daha açayım.

    Evet emilimi hızlı, normal besinlerin 10da 1i daha hızlı kana karışır. Ama bu ne işimize yarayacak? Antrenman sonrası alırım hemen kana karışır kas yıkımı durdururum diye düşünüyorsanız bu yanlış; kaslar proteinle büyür ama harcadıkları enerji karbonhidrattır. Yani spordan çıktığınızda protein tozu içseniz de kaslar vücudunuzda bulunan karbonhidratları kullanacaktır. Protein tozu hızlı emilir ama gün sonunda geç emilenden hiçbir farkı kalmaz. Kaslar için en önemli besin proteindir, gelişmesini, tamir olmasını sağlayan şeydir, ama harcadığı enerji karbonhidrattır ve günün hangi saatinde ihtiyacınız olan proteini aldığınızın ne kadar sürede emiliminin gerçekleştiğinin bir önemi yok. Antrenmandan sonra karbonhidrat tüketin, gün içinde en büyük öğününüz de antrenmandan sonraki olsun, antrenman sonrası ihtiyacınızı karşılayacak şey budur ama her zaman en önemli besininiz protein olsun ve günlük almanız gereken miktarın altına düşmeyin.




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.