Şimdi Ara

PS Store Kredi Kartından Alışveriş Yapamama Sorunu Çözümü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
399
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle şunu belirteyim: Ana konuya yazmak yerine yeni konu açmamın sebebi bu şekilde daha çok kişinin buna erişebileceğini düşünmemdir. Bunun kesin çözüm olduğunu düşünüyorum ancak konu o kadar saçma ki bu bile fayda etmeyebilir. Denerseniz sonucun ne olduğunu lütfen yazın ve soru işaretleri dağılsın.


    2022 yılındayız. Bu konu hakkında bilmem kaç yıllık o kadar şikayet gördüm ancak hala resmi olarak çözülememiş olması kadar saçma çok az şey gördüm. Bu sorun sadece ülkemize özel de değil, pek çok yabancı forumda vs. bu konudan şikayetçi pek çok kişi gördüm. O kadar çok ilginç çözüm önerisi var ki. Adres değiştirme ile ilgili her türlü varyasyonu denedim, defalarca kez sanal kart oluşturup denedim, hem Ps4 hem telefonda tarayıcı hem mobil uygulama hem pc üzerinden defalarca kez denedim ve şunu söyleyeyim: bu kadar çok denememe rağmen herhangi bir şekilde sistemin bloke olması gibi bir durum söz konusu olmadı ki okuduğum şeylerden sonra haftalarca bekleyeceğimi düşünüyordum.


    Aynı zamanda bankayla da defalarca kez konuştum ve her seferinde farklı cevaplar aldım. En son konuştuğum kişinin söyledikleri bu sorunu çözmeme yardımcı oldu. Sorun adres vs. değil, sitenin sistem tarafından güvenli olarak görülmemesi ve buna bağlı olarak bir işlem limitinin (söylenene göre 250 veya 500 tl) oluşması. Konuştuğum kişi aynı zamanda bunun uluslararası bir sorun olduğunu ve yapılacak şeyin farklı tarayıcılar vs. kullanarak "sistemi kandırmak" olduğunu söyledi. Muhtemelen eninde sonunda bu işe yarayacaktı ancak benim o kadar sabrım kalmamıştı. Limit olup olmadığını görmek için ps4 üzerinden cüzdanıma 10 tl eklemeye çalıştım ve direkt oldu. Bunun üzerine eklemek istediğim nihai miktarı azar azar eklemeye karar verdim. Ancak büyük ihtimalle 500 tl olan işlem limiti tek seferlik değil ve arka arkaya yapılan işlemler de bu limite takılıyor. Bu nedenle sistem belli bir miktar ekledikten sonra yeniden kartımı kabul etmemeye başladı. Ben de yeni bir sanal kart oluşturup kalan miktarı bu sanal kart üzerinden sorunsuz bir şekilde ekleyebildim. Daha fazla para eklemek isteseydim muhtemelen tekrar tekrar sanal kart oluşturmam yeterli olacaktı.


    Sorun kadar çözüm de saçma ancak en azından tekrar tekrar adresi değiştirip çıldırma seviyesine ulaşmaktan daha iyidir. Bunca yılın ardından eminim ki bu çözüm daha önceden bir yerlerde yazılmıştır. Ancak ben hiçbir yerde bu yazdıklarıma rastlamadım. Umarım size de nihai çözüm olarak yardımcı olur.








  • Şunu da belirteyim: eğer bu çözüm kesin değilse ve istediğiniz miktarı tam olarak yüklemeyi başaramazsanız yüksek ihtimalle yüklediğiniz miktarı geri almanız çok zor olacaktır. Her ne kadar çözümün doğru olduğunu düşünsem de beni dinleyerek risk aldığınızı söyleyeyim :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.