Şimdi Ara

PS2 Grafik Upscaler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.013
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba bir sorum var şimdi benim PS2 konsolum var bir de 82 ekran LED TV var PS2 yi TV'ye scart girişimden bağladım fakat tabi ki bildiniz gibi görüntü kalitesi çok düşük ve bulanık gibi ben scart tan bağlamak yerine hdmı dönüştürücü alıp bağlasam görüntü kalitesinde artma olur mu?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Gerek yok. Normal haliyle oynayın. Component kablo ile denemiştim hoşuma gitmemişti. Bana kalırsa normali daha iyi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yıllar önce PS2 için Sony'nin orijinal component kablosunu almıştım ve çok memnun kalmıştım. Bazı oyunlarda çok fark ediyor. En çok fark yanlış hatırlamıyorsam GOW ve Gran Turismo 4'de olmuştu.


    GT4 1080i, GOW 480p çözünürlük destekliyordu. Destekleyen oyunlarda fark çok büyük ama oyun desteklemiyorsa hiç fark yok.


    Mesela GT4'ün sadece Kuzey Amerika sürümü HD çözünürlükleri destekliyor diye hatırlıyorum.


    Ancak senin durumunda, konsola scart veya composite kablo bağlayıp ona da HDMI dönüştürücü bağlamak görüntü kalitesinde hiç bir iyileşme sağlamaz, bilakis daha bile kötü görünür.


    Bu söylediğim görüntü farkını PS2'de sadece component kablo ile alabilirsin.

  • Yukarıdaki arkadaşın dediği gibi PS2 için en iyi görüntüyü component kablo ile alabilirsin. Bence 480p görüntülerde bile bir tık iyileşme sağlıyordu. Ben öyle hatırlıyorum en azından.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 1 Kasım 2021; 12:16:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam öncelikle Makinayı softmodlamanız gerekiyor "FreeMcBoot" Diye ararsanız internette bulursunuz çipli makinaları yapması oldukça kolay memory kartlarınızdan birine usb aracılığı ile yükleniyor.Daha sonra "Gsm" yani "Graphics Synthesizer Mode Selector" adlı uygulamayı indireceksiniz

    Ordan görüntüyü 720p yada 1080i ya kadar çıkartabilirsiniz .Tabi bunlar için yukarda arkadaşın önerdiği component kabloyu öneririm scart yada composite gibi değil 5 çıkıslı bir kablo bununla hdmı ceviriciden daha iyi görüntü alırsınız çünkü hdmı ceviriciler composite görüntüyü hdmı a çevirir.İsterseniz yabancı sitelerde bunu yapan yükselticiler var ancak okadar para vermeye değmez dediklerimi yaparsanız 1080i de şahane görüntü alabilirsiniz. Hatta farklı modlarla ethernet üzerinden cd siz usb siz oyun bile oynayabilirsiniz.Pc ye attığım oyunları ethernet kablosu ile makinada oynuyorum tavsiye ederim





  • Yorumlaınız için teşekkür ederim evet cihazım zaten softmodlu freemcboot yüklü hafıza kartında fakat o bahsettiniz yazılım yok sanırım ona bakıcam bi de component kablo alıcam o zaman sanırım daha düzgün bir görüntü alabilirim benim için full hd bile yeterli.


    Bende şu an standart ps2 görüntü kablosu var r g b üç çıkışlı kablosu var bunu scart a çeviren bir döünştürücü var onunla birlikte kullanıyorum.

    Alttaki resimdeki cihaz peki bu cihaz görüntü kalitesini bozar mı?


    PS2 Grafik Upscaler




  • Component kabloda oyunun da bunu destekliyor olması lazım. Ki destekli oyunlar çok çok azdır. Desteklemeyen oyunlar da Component kablo ile biraz tuhaf çalışıyor. Ben bu yüzden sevmemiştim. O resmini attığın gibi normal kendi kablosu ile kullanıyorum.

  • Ya bi de bu GSM github da kod olarak paylaşmışlar böyle mi atıcaz nasıl olucak derlenmiş hali yok mu bunun bi de bunu mu derlicez anlamadım ki.

  • Tamam derlenmiş halini buldum teşekkürler.

  • programci42 P kullanıcısına yanıt

    Hocam gsm le ilgili dikkat etmeniz gereken şeyler var öncelikle sanırım 1080i Sadece component kablo ile çalışıyor yani normal composite yada scart adaptörle denerseniz çalışmayabilir.Birde slim ve fat kasalarda her gsm versiyonu stabil çalışmıyor eğer çözemezseniz youtubedan daha eski veya daha yeni versiyonları deneyin Ben çok eski bir versiyon deneyip uzun süre çalıştıramamıştım.Ayrıca yüksek çözünürlük destekleyen oyunlar var grand turismo gibi ama son versiyon gsm ve OPL programları ile her oyunu 720p ve 1080i de çalışmaya zorlayabilirsiniz .Tabi deneme yanılma yapmanız lazım hepsi mükemmel çalışmıyor

  • ps2 de olay iki temelden oluşuyor ilki eğer tv 4k ise ve yapay zeka ile görüntü iyileştirme özelliği bulunuyo ise bu cepte, diğer ise av out - hdmi dönüştürücüsü. Compenent ve hdmi ile görüntü aldığımda hdminin renk ve keskinliği componente göre tartışmasız iyi.

  • Hocam en iyi sonucu piyasada 100 TL civarına bulabileceğiniz bir tüplü tv almak suretiyle (CRT TV) ile alırsınız.

    Çünkü ps2 4:3 formatına ve crt tv ile kullanılmaya göre dizayn edilmiştir.

    Yeni 16:9 formatlarda ve led tvlerde kötü görünmesinin nedeni budur ben de bizzat bunu yaşayarak görmüş biri olarak söylüyorum.

  • PS2 Grafik Upscaler

    Arkadaşlar,bildiğim kadarıyla ps1 ve ps2den en iyi görüntüyü bu kablo ile alabiliyoruz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ps2 üstünde en iyi görüntü sadece Tüplü Tv ile olur, Tüplü tv Rgb Scart yada Component giriş destekliyse cillop görüntü gibi olur. Birde Pal Eu yerine Ntsc Us oyunlarını tercih ederseniz ekranda siyah boşluklar olmaz 4:3 ekranı tam olarak kullanır.


    Kabloymuş dönüştürücüymüş hepsi boş işler, eski oyunlardaki pürüzleri kabak gibi gösteriyor lcd led 4k tvler. Ama tüplü tvde bu pürüzler neredeyse tamamen yok oluyor.

  • SerdarS. kullanıcısına yanıt

    Tüplü TV’lerde PS2 oyunları 4K gibi oluyor :) Ama yine de ben büyük ekran olduğu için HD TV’de oynamayı tercih ediyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende sıkıntı yok 70 ekran Philips Tüplü Tv var, 1080i destekli, Rgb Scart, Component, ve Hdmi desteği bile var Gran Turismo 4 1080i müthiş bişey oluyor PS2 Grafik Upscaler 


    Aynı tv Ps1 içinde iyi iş çıkarıyor Rgb Scart kablo ve Ps1 olabilecek en iyi görüntüyü veriyor. 4k Tv'yi sadece Ps4 için kullanıyorum, inan bana Ps3 için bile uygun değil 4k Tv.

  • SerdarS. kullanıcısına yanıt

    70 ekranda PS2 çok güzel gözüküyor evet. PS1 oyunları da 37 ekran tüplüde efsane gözüküyor. Geceleri 37 ekranda PS1 keyfi yapmak çok hoş oluyordu. Aşırı lüks ve konforlu geliyordu :) Genelde 55 ekranda oynanırdı ama odana geçip 37 ekrana geçince acayip rahat olurdu.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Venomstr kullanıcısına yanıt

    37 ekran Ps1 ayrılmaz bir ikili aynen :) Rgb Scart kablo ile Ps1 den bu görüntüyü alıyorum 74 ekran ile, ama 37 ekran rgb scartlı bir tv olsa elimde kesin onunla kullanırdım.


    PS2 Grafik Upscaler
  • Bana kalırsa konsolun orjinalliğini bozmadan direkt component kablo ile maksimum görüntü elde edersin. TV boyutu PS2 için 22-24 inc in üzerine çıkmamalı.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.