Şimdi Ara

Ps3 cafe açacağım ama hiç bir bilgim yok

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
2.056
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam arkadaşlar ben bilgisayar üzerine tecrübeliyim ama oyun oynamayı pek sevmediğim için Playstation3 hakkında hiç bir bilgim yok.Forumda baya bi araştırma yaptım fakat yinede siz bilen kardeşlerime bi sorayım dedim bana yardımcı olabilrseniz çok memnun olurum.Şunları öerak ediyorum

    1.Hangi malzemelere ihtiyacım olabilir
    2:Bunları en uygun nereden alabilirim
    3.Oyunları harddiskden çalıştırabiliypmuyuz
    4.Acaba 40'lık 60'lık hangisinden almalıyım
    5.Nelere dikkat etmeliyim

    Şimdiden teşekkür ederim



  • çok saolun arkadaşlar çok yardımcı oldunuz
  • beşiktaşta ps3 cafe var 4 katlı oranın işletmecisiyle git konus gorus derim . buradakı ınsanların cogu 1 tane ps3 e sahıp ve cafe acma gıbı bı nıyetlerı yok kımse cafe nasıl acılır bılmez . ps3 yada oyun ıle ılgılı soru sorucaksan yardımcı oluruz . iyi günler.
  • Bu tip bir cafe açmak için resmi prosedürleri siz araştırmışsınızdır mutlaka, ben diğer konular hakkında bilgi vermeye çalışayım, İhtiyacınız olan başlıca şeyler PS3, kablosuz kollar, oyunlar ve hızlı bir net bağlantısı. PS3 le ilgili olan şeyleri etrafa sormanız gerekli, kaç adet alacağınızı, ne alacağınızın bi listesini çıkarın, İstanbuldaysanız, Atik, Platin, Özkan Elektronik le git görüşün, pazarlık yapın. Forumdada konsol işiyle uğraşan arkadaşlar var, 2. el / konsol bölümünü inceleyip onlarlada iletişime geçin.

    Bunun harici olarak,

    PS3 oyunları harddiskten çalıştırılmaz, tüm oyunları orjinal almak durumundasınız.

    40-60GB lık arasındaki en belirgin fark, 60gb ligin, PS2 oyunları çalıştırmasıdır.

    Dikkat etmeniz gereken en önemli şey, piyasayı bilerek alacağınız ürünlerle ilgili pazarlık yapmak yoksa etraf çakal dolu.




  • çok teşekkürler arkadaşlar.Bir arkadaşım ps3 yerine xbox koy hem kopya oyun çalıştırıyor hem daha ucuz hemde hemen hemen aynı kalitede hatta daha iyi oyun oynatıyor dediler.Siz katılıyomusunuz buna
  • Birkaç gün içinde cafe'nin basılmasını istemiyorsan bence illegal şeyler koyma. Çünkü resmi satışı olmayan bir cihazı çalıştıramazsın cafe'de. Çalıştıranlar vardır mutlaka ama onlar tanıdıklarla ve sağlam kişilerle işlerini halletmişlerdir. Senin burada soru sorman dolayısıyla, bu konuda çevren olmadığını anlıyorum. Bu yüzden hiçbir şekilde korsana bulaşmamanı tavsiye ederim. Hatta normal şartlarda, konsollarının PAL ve Sony garantili, faturalı olması gerekmekte. Ama buna uyan kaç kişi vardır, orası da ayrı bir konu.
  • evet tabi çok doğru buna katılıyorum.Tabi diğer sorun da para kazanıp kazanamayacağım
  • Açacağın muhit de önemli. Genelde böyle mekanlar kenar mahallelerde daha fazla iş yapıyor ama çakallarla uğraşmak zorunda kalıyorsun. Daha zengin mahallelerde ise rakiplerin fazla olacağından, kazancın o kadar yüksek olmayabiliyor.

    Ankara için konuşuyorum. Bahçelievler'de mesela 3. Cadde üzerinde mantar gibi çıkıyor PS3 cafeler. 2-3 ay önce hiç yoktu, şimdi saysam 10'dan fazladır. Tutup da oraya bir cafe açsan, çok iyi iş yapacağını sanmıyorum. Mekana iyi para harcaman lazım. Saati 5 lira. Ama kiralar 2000'den aşağı değil. Gidip Yenimahalle, Demetevler gibi daha varoş yerlere açsan mesela, daha fazla iş yaparsın. Mekana çok para harcamana gerek kalmaz. Kiralar da 500-1000 arası değişir. Ama oraya takılacak insanla Bahçelievler'e takılacak insan farklı oluyor maalesef. Bunlar deneyimlerimle sabittir. İşe bir de bu taraftan bakmak lazım.

    İşin maddi kısmı bir yana, çıkan kavga gürültü, kırılan LCD'ler ve konsollar ve buna benzer zararlara karşı da önlem alman gerekli. Öyle "ha" deyince bu işe girmemek, girmeden önce çok detaylı araştırmak lazım.




  • valla ne diyim doğru söyliyosun.Benim açmak istediğim yer kenar mahalle sayılır aslında saatinide 3 ytl den düşünmüştüm ama yinede daha önce bu işi yapmadığım için biraz düşünüyorum.Çakalar falan var burda gerçi halk onlara cevabını acı bir şekilde veriyo.Geçenler bu şekilde çete kurup milletden haraç almaya çalışan bir grubun liderini vurup öldürdüler mesela.

    Ps3 de her makine için ayrı bir oyun mu almak gerekiyor?Yani 10 makine varsa 10'u için de aynı oyundan icabında 10 tane olmasımı gerekiyor bunu merak ettim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murti200 -- 27 Nisan 2008; 14:43:29 >
  • Bu cafe'ler genelde PES üzerinden para kazanıyor. Bahçelievler'de PES, Tekken ve NBA en çok oynanan oyunlardan. Bir Heavenly Sword veya Assassin's Creed görmedim hiç. O yüzden işe başlarken, genelde kısa soluklu oyunlara öncelik vermen gerekecektir. Çünkü kimse gelip de akşama kadar oturarak konulu bir oyunu bitirmek istemez. Genelde "Hadi bi PES atak" diyerek cafe'ye geleceklerdir. Bu yüzden spor ve dövüş oyunlarına öncelik tanımalısın. Her konsola PES almalısın. Diğer oyunların sayısına da sen karar verirsin.

    Kenar mahalleler için 3 lira iyi bir rakam. Bahçelide saat ücretleri 5. Bilkent'de ise 10-15 arası değişiyor. Mekana göre yani. Ayrıca bir makinede PES oynayan kişi arkadaşıyla gelmişse, çift kişi parası da alabiliyorsun. Bunu bazı yerler yapıyor bazı yerler yapmıyor. Yani bir konsoldan iki kişilik para da kazanabiliyorsun.

    İlk başlangıçta 5 makine alırsın. Bahçelievler'de 4 makine ile para basan birisi var. Minik bir dükkanda (kirası 2000 olsa da) 4 makineyle neredeyse tüm gün çalışıyor. Süper para kazanıyor çünkü makineler hiç boşta kalmıyor.

    Ayrıca şunu belirtmek isterim, dükkanında çıkacak herhangi bir sorundan sen sorumlu tutulursun adli yönden. Seninle alakası olmayan bir olayda bile, mesela PES maçında küfürleşen birilerinin birbirini bıçaklaması gibi, durum çözülene kadar dükkan mühürlenir. Yani olay dönüp dolaşır, zararı sana dokunur. Bu yüzden tedbirini iyi alman gerekir. Hatta bu işlerin çok daha derin durumları da var ama bunların hepsini anlatarak aklını iyice bulandırmak istemem.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >




  • Tabi olmaması gereken şeyler bunlar ama yani kıısmetde böyle olacağı varsa onuda engelleyemessin .O açıdan bu gibi durumlardan korkman böyle şeylerede nasıl davranılacağını iyi bilirim.Ayrıca ben kova bburcuyum herkesle iyi anlaşırım herkes arkadaşımdır.Arkadaşlık hatırlı nolmak sorunları çözmede etkilidir diye düşünüyorum.

    Ayrıca acaba tost çay gibi maddelerde koyabilirmiyim.Yani insanlar oyun oynaya oynaya acıkır susar bunlarıda karşılamak gerekir heralde
  • Evet genelde meşrubat da verme durumları oluyor. Hatta bazı yerler işi abartıp dilim pizza veya kumpir falan bile getiriyorlar. Eskiden sadece cafe olup da alt katına PS3 döşeyen yerler var. Böyle yerlerde tek eliyle PES oynayan, diğer eliyle de kumpir kaşıklayan tipleri görebilirsin

    Alman gereken izinler konusunda halihazırda bir cafe sahibiyle görüşmelisin. Çift tuvalet, ilkokulllara uzaklık gibi enteresan maddeler eklendi yönetmeliklere. Tam ben de bilmiyorum ama tost satmak için bile ayrı bir izin alınması gerekli. Aynen haftasonu veya gece açmak istediğinde de izin alman gerektiği gibi
  • Kısacası seni bürokrasi ile dolu uzun bir yol bekliyor arkadaş
  • hayırlısı bakıcaz.Nasipse gelir Yemenden nasip değilse ne gelir elden.
  • fikirlerini, belirten herkese çok teşekkür ederim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.