Şimdi Ara

PS3 HDMI Ses Çıkışı, Kısık Ses Sorunu, HDMI switch ile beraber kullanıldığında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.036
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar;

    Benim sıkıntım biraz değişik. Önce evimde kurulu olan sistemimi anlatmakla işe başlamalıyım sanırım.

    Evimde televizyon kullanmıyorum, onun yerine HD ready Projeksiyonum var ve doğal olarak 1 tane HDMI girişi var. Bununla beraber, projeksiyonuma 4 farklı aletten HDMI bağlantısı yapmam gerekiyordu, o yüzden uzun araştırmalarım ve günler süren e-mail'leşmelerim sonucu, Amerikadan bir siteden özel sipariş oluşturtarak bir "4 Port HDMI Switch w/Digital Audio Out +Extender" aldım. Linkte görebilirsiniz.

    Avdemand

    Bu alet sadece HDMI görüntümü 4 farklı kaynaktan tek bir alete iletmekle kalmayıp, aynı zamanda hdmi üzerinden almış olduğu sesi de ayrıştırarak, istenirse optic çıkışından istenirse coaxial çıkışından , ses sisteminize iletebiliyor. Uzaktan kumandası sayesinde hangi hdmi çıkışında yer alan aleti devreye sokmak istiyorsanız, o aletten gelen görüntüyü projeksiyona, sesi ise optic yada coaxial olarak ses sisteminize iletiyor.

    Şimdi buraya kadar sorun yok, alet gayet güzel bir şekilde çalışıyor. Girişlerinde PS3, XBOX 360, WD HDTV Player ve Humax HDMI receiver bağlı. Ses sitemim ise biraz eski olduğundan optic girişi yok coaxial girişi var. Philips LX3900 Home Theatre.

    Daha önce bu alet yokken optic çıkıştan aldığım sesi "optic to coaxial" bir dönüştürücü aracılığı ( Optic to Coaxial ) ile sisteme yollayıp sesi alıyordum fakat bu alet geldikten sonra buna gerek kalmadı. Sesi direkt aletin coaxial çıkışından ses sitemime veriyorum.

    Şimdi asıl soruna gelelim:

    Sorunu şu şekilde fark ettim: PS3'de GOD OF WAR III oyununu tekrar oynarken ana fragman başladığında ses gayet yerindeydi, herşey gümbür gümbür geliyor, daha sonra dedim ki kendime " yahu burda sanki hikayeyi bir kadın arkadan anlatıyordu",. Sesi dayadım sonuna ve hayal meyal kadının sesini duyar gibi oldum ama çok çok arka fonda kalmış bir şekilde. Daha sonra ses çıkış ayarlarını optic şeklinde değiştirdim ve sesi direk optic çıkışından alıp, dönüştürücümle kullanıp coaxial girişinden ses sitemime verdim ( yani eski kullandığım yöntemle). Baktım ki haklıyım . Kadın gayet ön planda olan bir sesle hikayeyi anlatıyor. O zaman anladım ki, bu dönüştürücüde sanırım bir sıkıntı var. Başka bir gün Kablosuz bağlantıdan media server aracılığı ile bir video dosyası oynatmak için PS3'ümü kullandım. ( Dönüştürücüme bağlı bir şekilde) O dosyada da gene birçok ses olması gerektiği gibiydi ama insan konuşmalarının sesi ve arka fonda çalan bir gitarın sesi gelmiyordu. Hemen aynı dosyayı , sistemime birebir aynı şekilde bağlı olan XBOX 360 da denedim, bu sefer sesler olması gerektiği gibiydi. Bütün sesleri gayet alabiliyorum.

    Buradan şu sonuca varıyorum: PS3 te ses HDMI üzerinden benim almış olduğum alete gelirken bazı sesler ya kayba uğruyor yada gelen frenkası benim alet okuyamıyor. Hiçbir teknik bilgim olmadığı için birde sizlere sormak istedim.

    Nedir acaba işin aslı, yada ne yapmak gerek anlayabilen ve çözümü olan var mı ?







  • Epey zaman geçti üzerinden gerçi ama, belki bir bilen çıkar... Up !!
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.