Şimdi Ara

ps3 media server alt yazı sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
3.483
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • iyi günler arkadaşlar size bugun farklı bir altyazı sorunundan bahssedeyim. normalde media server ile filmleri ps3 gayet güzel izliyorum.
    oynattığım videolar 1080i.ts formatında oluyor genelde. normalde altyazı sorununu hallettim türkçe karakter ayarlarını da yaptım.bu videolarda nedense ses formatı dts idi. pasific serisini indirdim dosyalar .ts uzantılı ama ac3 ses formatlı alt yazısı ile oynatmaya çalışınca bir uyumsuzluktur alıp başını gidiyor. arkadaşlarla saatlerce denemeler yaptık düzeltmek için senkronizasyonu ayarlayamadık normalde bilgisayarda video ses altyazı gayet ayarlı işliyor.ps3 te bazen ses geride kaldı. bazen video çok hızlandı oynatma hızı 200mbpsyi buldu, bazen ses ile altyazı tuttu görüntü bu ayarı sağlayabilmek için takılarak oynamak zorunda kaldı her ne yaptıysak senkronizasyonu ayarlayamadık. şu an son durum alt yazı ses tutuyor görüntü takılıyor ki ses görüntüyle beraber gitsin. yardım ederseniz çok sevinirim. gerekli bilgileri veremediysem kusura bakmayın olabildiğine açık yazmaya çalıştım.
    ps3 120gb slim
    media server 1.20







  • merhaba mesaj oldukça eski ama sorun benim için yeni umarım cevap alabilirim.ps3 server da altyazılarda türkçe karekter olayını nasıl hallettiniz acaba?bunun için ps3 te mi ayar seçeneği var yoksa yazılımda mı?yazılımda dil seçeneği ingilizce dışında bulgarca vs var türkçe yok.ben de ingilizce seçtim.doğal olarak ş,ç,ü,ö,ğ harflerini tanımıyor.
    şimdiden teşekkürler
  • Keşke bu türkçe karakter olayını nasıl hallettiğimizi bi kere not etseydim. inan hatırlamıorum ama media server ayarlarını kurcala oradan bişeyler çıkacak ve bazı eklentiler yüklemen gerekebilir düzeltmek için. kusura bakma :(
  • transcoding settings tabında sol tarafta mencoder a tıklayın cıkan ayarlarda subtitles codepage var orayı cp1254 yapın turkce olacaktır.
  • çok sağolun valla önemli bir sorunu halletmiş olduk
  • altyazı fontunu nasıl büyültebilirim?

    ps3 media serverda font boyutu ekranda küçük kalıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tcspirit

    altyazı fontunu nasıl büyültebilirim?

    ps3 media serverda font boyutu ekranda küçük kalıyor.

    Arkadaşın bahsettiği menüde altyazı font ayarı da var
  • arkadaşlar selamlar altyazılı izliyordum ta ki win 10 yükleyene kadar
    şimdi altyazı dosyası ile film aynı isimde olmasına rağmen genelde iki ismi de tek harf yaparım ki aynı olsun
    açılmıyo altyazı yok nne yapabilirim bilen war mı?


    ü
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.