Şimdi Ara

PS3-Pc bağlantısı [PS3 üzerinden avi/divx izleyebilme]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
1
Favori
15.783
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle bilmemiz gereken 1.80 firmware güncellemesinden sonra gelen ps3-pc bağlantı özelliği, dlna üzeinden gerçekleşiyor. Ve bu durumda PS3ümüz ancak dlna serveri olan bir makinaya bağlanabilmekte. Yani herşeyden önce PC'mizde bir dlna serverin çalışıyor olması gerekli.

    Bunun için denediğim 3 program söyliyim; İlki konuylada ilgili olan ve asıl işimizi görecek olan Nero'nun Mediahome'u. Transcoding özelliği sayesinde, paylaşıma sunduğunuz videoları şeçtiğiniz formatta PC'nizden PS3ünüze stream edebiliyor. Böylece normalde izleyemediğimiz .avi uzantılı divxlerimize ps3ümüzden erişiyor ve izleyebiliyoruz.

    Avi'yle, divxle işim olmaz diyip sadece pc-ps3 bağlantısı yapacak olanlar için gayet basit ve kullanışlı 800kblık bir program olan Twonkymedia ikinci şeçenek [olarak önerilebilinir. Kurulumdan sonra açılan web tabanlı konfig sayfanızdan kolayca dlna serveri çalıştırabilirsiniz. 3.üsü ise windows media player 11. WMP'ın 11. versiyonu dlna destekli şekilde geliyor. Şayet, hali hazırda kurulu var ise kolayca bağlantı yapılabilinir. Forumda gördüğüm kadarıyla bir açıklamasıda zaten mevcut.

    WMP11'i kurupta lisansla ilgili sorun yaşayanlar için (Bu yönetmde hiçbir crack, hack uygulaması yoktur) Windows Media Player klasörünüzün altında bulunan "LegitLibM.dll" dosyanızı "LegitLib.dll" olarak isimlenidirin. Daha sonra WMP11'i çalıştırıp "validate/onayla" tıklayabilirsiniz. Programdan size "Unable to validate/onaylama başarısız" şeklinde "sahte" bir hata mesajı dönecektir. Ddevam ediniz, ayar sayfasına geçer ve artık çalışan bir media playeriniz olur.

    Asıl konu olan Nero MediaHome'a dönersek eğer,

    Mediahome, Nero 7 premium içerisine dahil. Diğer 7 sürümlerinde de yer alıyordur büyük ihtimal. MediaHome'u legal olarak elde etmek isteyenler şu yolu izleyebilirler; Sahip olduğunuz DVD/CD yazıcılarla birlikte gelen ve sisteminizde kurulu olan nero sürümünü güncelleştirin. Nero mevcut seri numaranısını kullanarak güncellemeyi başlatır ve otomatik olarak günceleme sayfasını açar, çeşitli güncelleme paketlerini size sunar. Bu paketlerin detaylarına bakarak bize gerekli olan MediaHome'un bulunduğu pakedini şeçerek güncelleme yapabilirsiniz.

    Kurulumu halletikten ve Nero mediahome'a birşekilde sahip olduktan sonra öncelikle PS3te görmek istediğimiz dosyaların indekslemesini yapıyoruz. Indekseleme işlemini yine nero içinde bulunan ve mediahome ile birlikte gelen Nero Scout yapıyor. Nero Scoutu çalıştırın

    1 - Folders'dan paylaşmak istediğimiz dosyaları şeçiyoruz
     PS3-Pc bağlantısı [PS3 üzerinden avi/divx izleyebilme]


    2 - Files sekmesinde Scout'un dosya indekselemesi sırasında izleyeceği dosya tiplerini şeçebilirsiniz. Audio, Video, İmages'in tikli olması yeterli
     PS3-Pc bağlantısı [PS3 üzerinden avi/divx izleyebilme]


    Tamam diyip scoutu kapatıyoruz.

    Nero, kurulumdan sonra windows taskbara/görev çubuğuna arama barı atar. Yeşil ok yanındandan menüyü açıp, "index now" diyerek indekseleme işlemini başlatıyoruz. "Index status"den indekslenen dosya sayımıza, "options"tan Scout'a dönebiliriz.

    3 - "index now" diyerek indekseleme işlemini başlatıyoruz.


    4 - Indeksleme sonlandığında Mediahome çalıştırıyoruz. "Share all content inde..." şeçili kalıyor
     PS3-Pc bağlantısı [PS3 üzerinden avi/divx izleyebilme]


    5 - Sunucu ismimizi belirtip, şayet birden fazla ağımız varsa ps3ün bağlı olduğu ağı şeçiyoruz.

     PS3-Pc bağlantısı [PS3 üzerinden avi/divx izleyebilme]


    6 - Tüm seçeneklerin auto detect şeklinde ayarlıyoruz.
     PS3-Pc bağlantısı [PS3 üzerinden avi/divx izleyebilme]


    7 - Start Server diyerek sunucumuzu açıyoruz. Ps3'ten sunucumuza girip herhangi bir dosyayı görüntülediğimizde Status sayfasından ps3ünüzü şu şekilde görebilirsiniz.
     PS3-Pc bağlantısı [PS3 üzerinden avi/divx izleyebilme]


    Sonuç:

     PS3-Pc bağlantısı [PS3 üzerinden avi/divx izleyebilme]
     PS3-Pc bağlantısı [PS3 üzerinden avi/divx izleyebilme]
     PS3-Pc bağlantısı [PS3 üzerinden avi/divx izleyebilme]
     PS3-Pc bağlantısı [PS3 üzerinden avi/divx izleyebilme]


    Kolay gelsin

    Not:
    - Ps3ünüzde paylaşım yaptığınız videoları görüntülemek istediğinizde, PS3 menünüzde "Video" altından sunucunuza girdiğinize emin olun. Çünkü Photo yada Audio altından girdiğinizde dlna sunucunuzdaki video klasörünüz görüntülenmesine rağmen paylaşımdaki videolarınız listelenmeyecek, boş gözükecektir. Ben çok karıştırdım, gene noldu niye çıkmıyor bu videolar diye, meğer video altında değilmişiz..

    - .mpg uzantılı videolarınızda (özellikle uydu kartı(skystar vs..) kullanınız varsa) Transcoding'deki video kodlamasını Mpeg-1 olarak değiştirin. Bu şekilde ben ps3 üzerinden uydu çekimlerinide izleyebildim, aksi takdirde(auto-detected şeçili halde iken) mpgleri göstermiyor.

    - Birden fazla dlna sunucusu kurulup, aynı anda çalışabilir (medihome+twonky+wmp11 vs..) karşılaştırmalı görüp deneyip, daha sonra beğenmediklerinizi silebilirsiniz

    - Divxlerde altyazı için, videoyu direk olarak altyazılı şekilde convert etmek dışında henüz bir çözüm yolumuz bulunmuyor







  • Aaa hacı epeydir görmüyorduk seni yahu, hoş geldin..

    Neyse

    Emeğine sağlık, işte Neutral farkı... İsmi her ne kadar Neutral olsa da...
  • Neutral.
  • Bravo Neutral. Çok uğraşmışsın eline sağlık...
  • eline sağlik dostum
  • rica ederiz beyler, ne yalan söyliyim sandığımdan fazla uğraştırdı
  • Böylece ps3'te DivX'in yolu açılmış oldu, hadi hayırlısı...Konsol şimdi birşeylere benzemeye başladı.
  • Hocam döktürmüşün yine... Ben filmler için divx ile işim olmaz ama bulamadığım müzik gruplarının 'footage' denilen özel görüntülerini avi olarak izlemeyi seven biriyim, işime yarayacaktır

    Kaptın Ps3'ü, hayırlı olsun kardeşim.. İnşallah 2008 başı gibi dövecem seni sanal alemlerde, o zamana kadar antrenman yap
  • altyazı da olsa demekki ama pardon sonyden altyazı desteği beklemeyin, o kadar film şirketi var hemen o cihaza altyazı desteği vermez, ancak sefil kalacak ondan sonra aklı başına dank edip desteği verecek(sonynin sefil kalması imkansız)
    ama zaten bence bu video stream olayı bile süper bir şey, şimdilik çok fazla oyun olmadığı için en önemli upgrade bu olsa gerek
  • Çok teşekkürler Neutral, harika bir anlatım. En kısa zamanda deneyeceğim. Sana sormak istediğim birşey var.
    Bu işlemleri yaptığımızda PS3 ile PC arasında LAN kurmuş oluyoruz değil mi? Yani bu olayların internet ile bir alakası yok.. Ayrıca sen nasıl denedin bilmiyorum ama wireless modem ile bu işlemlerde sorun olur mu? yoksa mutlaka PC ile PS3 arasına kablo mu çekmemiz gerekecek?

    tekrar teşekkürler.
  • Hoşgeldin Neutral, nerelerdeydin yahu? Özlettin kendini.

    Süper bir rehber ile dönmüşsün, eline emeğine sağlık. Böylece dolaylı yoldan PS3'de DivX yolunu açmış oluyoruz.
  • Topluca diyim hoşbulduk arkadaşlar, buralardayım ara ara uğrıcam

    Adven, kaşındın sen tamam, antremansız alacam aşağı seni antreman mantreman yok.. Otocan sende ismi mismi bırakta noldu bizim kaporta boya ondan haber ver, araba gitti gelmez

    quote:

    Orjinalden alıntı: ParacelciuS

    Çok teşekkürler Neutral, harika bir anlatım. En kısa zamanda deneyeceğim. Sana sormak istediğim birşey var.
    Bu işlemleri yaptığımızda PS3 ile PC arasında LAN kurmuş oluyoruz değil mi? Yani bu olayların internet ile bir alakası yok.. Ayrıca sen nasıl denedin bilmiyorum ama wireless modem ile bu işlemlerde sorun olur mu? yoksa mutlaka PC ile PS3 arasına kablo mu çekmemiz gerekecek?

    tekrar teşekkürler.


    Rica ederiiz.. Evet ağ kuruyoruz, bunun internetle bir ilgisi bulunmuyor. Ben hub kullanarak bir bağlantı yaptım [Modem > hub > pc-ps3 şeklinde] ancak hub kullanmamın asıl nedeni ps3ün internete çıkışını sağlamaktı. Tabi 1.80 olayından sonra, aynı bağlantı üzerinden dlna serveri kurararak pc-ps3 bağlantı olayınıda gerçekleştirdim.

    Dlna destekli aygıtlara wireless yoluylaya da bağlanabilirsin. Dezavantaj olarak kablosuz bağlantıda transfer hızı daha düşük olacaktır. Wireless modemin router özelliği varsa bir çıkış ps3e bir çıkış pcye şeklinde hub kullanmadan da bağlantı kurabilirsin




  • Nötro,

    Avans ver o zaman olm bari, madara olmayalım
  • Elimizde bir pc var birde ps3 birde atıyorum büyük ekran tv miz var , bunlar tamam olduktan sonra divx'i neden ps3 de izleyeyim ?

    tek başına ps3 divx oynatabiliyorsa ne ala, yoksa bu işi yaptıktan sonra ps3 de divx izlemek ne kadar mantıklı bilmiyorum.

    PS3'ün pc ye bağlandıktan sonra resim -video-müzik harici başka işlerde kulanılacaksa orasını bilemem tabi.
  • PC 17" bir monitör kullanıyor ve buna karşılık ps3 32" bi HDTV kullanıyorsa ps3'te izlemek için bir sebep doğuyor işte..
  • Eh doğru da, 32 ekranda meydana gelen görüntü bozukluğunu da hesaba katmak lazım... PC ekranında, küçücük pencerede izlediğimiz divx'lerin bile kalitesi abanınca ancak sahneler anlaşılabilir cinsten. Tabi evinde hızlı interneti, bilgisayarında 720p ripleri olan adam yaşadı.
  • Güzel bir olay, ama PCyi meşgul etmesi dezavantajı var, yani bir film izlemek için hem PC hem PC3 açık olacak.

    Streaming Xbox 360'da da yok mu? Eğer varsa neronun bu programıyla onda da divxler izlenebilir?

    Edit: Xbox 360 da da varmış ufak bir google aramasıyla:
    http://gizmodo.com/gadgets/home-entertainment/stream-divx-to-your-xbox-360-without-xp-media-center-218432.php

    Heralde yukardaki de çalışır 2 konsolda da.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PhantomX -- 28 Mayıs 2007; 17:16:36 >
  • Onemli olan hd formatlari destekleyen media lari seyredebilmek iste bunun onu bir acilsa olay tamamlanicak.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: insom

    Onemli olan hd formatlari destekleyen media lari seyredebilmek iste bunun onu bir acilsa olay tamamlanicak.


    Nasıl yani? HD divxleri ya da dosyaları stream edemiyor mu nero?

    edit: ediyormuş ama sonuçların kötü olduğu söyleniyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PhantomX -- 28 Mayıs 2007; 23:28:54 >
  • ben winamp'tan kullanıyordum bunu da bir deneyeyim. pc'den ps3'e müzik video resim aktarmak için süper kolaylık oluyor.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.