Şimdi Ara

PS4 Garanti Cihaz Değişimi / Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.908
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar.
    Vatanbilgisayar'dan 24.08.2016'da PS4 aldım CUH-1216A olan modelini hiçbir sıkıntım yoktu. Yaklaşık 6-7 ay sonra cihazdan aşırı ısınma ana menüde takılmalar oyunlarda donma ve HDD'den tıkırtı seslerin gelmesi üzerinde 05.05.2017 tarihinde cihazımı garantiye yolladım yaklaşık 12 günde garantiden gelmiş cihaz değişimi yapmışlar değişim nedeni belirsiz fakat bir üst modeli olan PS4 Slim CUH-2016A olan modeli ile karşılaştım bu pek hoşuma gitmedi arasında fiyat farkı olarak Slim daha ucuz ama garanti şartlarına göre ellerinde birebir aynısı yoksa bir üst modelini gönderiyorlarmış.
    Şimdi bu yeni gelen CUH-2016A'dan da aynı sorunları yaşıyorum bir önceki CUH-1216A'da yaşadığımdan daha kötü cihazı prize takalı 2 gün oldu çalıştırır çalıştırmaz HDD den sesler gelmeye başladı oyunlarımı yüklediğimde aynı sorunlar ile karşılaştım ana menüde aşırı donmalar oyunlarda grafiklerin geç yüklenmesi ve ani patlama yoğunluğu olan sahnelerde donmalar devam ediyor.

    Sorunuma cevap arıyorum arkadaşlar.
    *Sorunu daha net açıklanabilmesi adına grantiye Videolu gönderebilme şansım var mı? Nasıl gönderebilirim?
    *Satın alalı uzun zaman oldu para iadesi alabilir miyim? Ürün faturası garanti belgesi kutusu mevcut
    *Cuh-1216A olan modelimin en üst model PS4 Pro olmuyor mu? Slim yerine Pro ile değişim yapılması gerekmezmiydi?

    Biraz uzun bir anlatım oldu ama durum bundan ibaret


    -------------------------------
    Sorunlarla ilgili birde şu videoyu iliştireyim
    https://youtu.be/UTYeiNFAjKk



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi avluk123 -- 19 Mayıs 2017; 14:24:31 >







  • Merhaba , öncelikle geçmiş olsun 2 defa aynı sıkıntıyı yaşamışsınız.

    Sorularınıza gelince ;

    1- Video yollama şansınız şöyle olur. Servise gönderdikten sonra servis referans numarası oluştuktan sonra müşteri hizmetlerine ulaşarak bunu kendilerine ulaştırabilirsiniz lakin bence hiç gereği yok kendileri de sorunu farkeder zaten.
    2- Para iadesini talebiniz üzerine alamazsınız bu aşamadan sonra. Sadece aynı arızayı 3 defa verirse iade hakkınız oluyor.
    3- Pro'nun model kodu farklı. Kendileri size müadil bir model yollamak durumundalar sadece. Kaldı ki Pro modelinin fiyatı da daha yüksek olduğu için böyle bir durum söz konusu olamaz.
  • Pro verilemez maalesef çünkü arkadaşın da dediği gibi model kodu farklıdır. Hdd'den gelen tıkırtılar eğer tahmin ettiğim gibiyse normal. 3 farklı konsolum oldu 3 konsolda da ufak tıkırtılar mevcuttu. Basit bir öneri olacak ancak acaba konsolunuzu kapalı bir yerde mi tutuyorsunuz? Yani konsol hava giriş-çıkışını düzgün yapamıyor mu? Çünkü fazla ısındığından oluyormuş gibi geldi bana. Eğer gayet havadar bir yerdeyse konsolunuzu yeniden göndermenizi tavsiye ederim.

    Ayriyetten fps düşmesi ve hafif kaplama gecikmesi konsolun gücünden de kaynaklanıyor. Aşırı olmadığı sürece olağan şeyler bunlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kasapovski -- 19 Mayıs 2017; 14:14:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dostum merhaba,
    Ürünü pro ile değiştirmezler. Ücret iadesi talebini ürünü servise teslim ederken belirtirsen form üzerine not alıp ücret iadesi çıkarttırabiliyorlar.
    Ücret iade formunu aldıktan sonra Vatanbilgisayardan farkını ödeyerek pro alabilirsin.
  • Cevaplarınız için teşekkür ederim arkadaşlar.
    Haklısınız pro farklı olduğu için onu veremezlerdi.

    Şu kaplama gecikmesine dikkat çekmek istiyorum konunun başına video ekledim rica etsem bakarmısınız Division oyununda bukadar gecikme olması normal mi? aynı sorunu yaşayan var mı?

    PS4 yeterince açık bir alanda duruyor garantiye gönderirken aynı zamanda çinden stand sipariş etmiştim ama garantiden slim gelince pek oturaklı olmasa da fanları yardımcı oluyordur mutlaka


    PS4 Garanti Cihaz Değişimi / Yardım
  • Hdd den gelen sesler okuma sesi olabilir mi hdd veri işlerken o sesi çıkarmaması zaten anormal tam olarak nasıl bir sesten bahsediyorsunuz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • avluk123 kullanıcısına yanıt
    Hem ses için hemde oyun kaplamaları için bir video çekerseniz daha sağlıklı yönlendirme yapabiliriz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şaka mı bu konu? Texturelerin geç yüklenmesi oyunun optimizasyonu ile alakalı bir durum herkesde aynı. Cihazın içinde sınırsız beygir gücü var felan mı sanıyorsunuz?
    Çalışırken hddler ses çıkarır
    Konsol ısınır ve bu performansı asla etkilemez etkileyecek dereceye çıkarsa konsol kendini korumak için kapatır.

    temiz cihaz yollamışlar şanslısın yine



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi There goes your life -- 19 Mayıs 2017; 19:7:15 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: There goes your life

    şaka mı bu konu? Texturelerin geç yüklenmesi oyunun optimizasyonu ile alakalı bir durum herkesde aynı. Cihazın içinde sınırsız beygir gücü var felan mı sanıyorsunuz?
    Çalışırken hddler ses çıkarır
    Konsol ısınır ve bu performansı asla etkilemez etkileyecek dereceye çıkarsa konsol kendini korumak için kapatır.

    temiz cihaz yollamışlar şanslısın yine

    Evet genel olarak herkes de gecikmeler oluyordur ama değinmek istediğim yer bu kadar fazla gecikme olması normal bir durum mu yani aynı oyunu birlikte oynadığım arkadaşlarım var onlarda da mevcut gecikmeler oluyor ama bu kadar fazla değil

    Her HDD den ses gelir elbette ama bana anormal geldi uzun zamandır PC kullanıcısıyım arıza yapan bir çok HDD ye tanık oldum ps4 den gelen tıkırtılar daha ileri boyuta gider diye endişeleniyorum malum garantiye göndermeden önceki cihazım da bu tıkırtıyı ilk kullanımlarımda duymuyordum

    PS4 e yeni güncelleme gelmesi gerektiğini düşünüyorum en azından ana menüdeki takılmalar ve donmalar üzerine

    Garantiye göndermeden önceki durumu şu iki videoda anlaşılır şekilde idi oyun oynanamayacak hale geliyordu ama şimdi çok şükür bu kadar olmasa da idare ediyor. Bir süre bu şekilde kullanmaya devam edicem hasret gidereyim sonrasında yine tekrardan garantiye göndericem cihazımı

    Yorumlarınız için teşekkür ederim arkadaşlar sağ olun.


    https://www.youtube.com/watch?v=HGTYQqERWa4
    https://youtu.be/7V4kfkJbXeg




  • avluk123 kullanıcısına yanıt
    Hocam videoları izledim kesinlikle oyunla alakalı kasmalar değil bunlar hadi divisionu geçtim belki onda optimizasyon sorunu vardır 1000 de 1 olur dersin ama nfs nin kesinlikle o kadar fps dropu yok.Kaldıki oyundan kaynaklansa bile divisiondaki gibi nerdeyse 30 sn sürmez bunlar.Başka bir sorun var ama anlamak güç ben sizin yerinizde olsam garantiden gelen makine slim olmasa aynısı yapmadan göndermiş şerefsizler diye söverdim heralde çünkü aynı problemler ancak bu kadar denk gelebilir :)
    Bu arada naçizane bi tavsiye konsolu farklı bi odadaki farklı bi prize takıp kullanın bi kaçgün bi fayası olur belki ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.