Şimdi Ara

PS4 & HDMI - DTS Sorunsalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
2.687
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Evet arkadaşlar, PS4'ümü ses sistemime (Z5500) optik kablo kullanarak bağladığımda herhangi bir sorun olmadan DTS ses alabiliyorken HDMI kullanarak bağladığımda en fazla Dolby Digital alabiliyorum. Malumunuz birden fazla cihazı aynı anda ses sistemine bağlamak büyük problem. O sebeple TV'mi (LG LM640) ana dağıtıcı olarak kullanıyorum. Özetle tüm aygıtlar (PS3 ve PS4) HDMI ile tv'ye; tv de optik kablo ile ses sitemine bağlı. İşin ilginç tarafı PS3'te herhangi bir problem yok: DTS de Dolby Digital de sorunsuz aktarılıyor; ama PS4, DTS ses aktaramıyor. Var mı aynı sorunla karşılaşan ya da çözüm sunan?



  • Guncellemr ile duzelir ustad ilerde

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilemiyorum kardeşim. Acaba dedim ben mi hata yapıyorum? PS3'ün yaptığını PS4 nasıl yapamaz? Optikte dts var HDMI'da yok.
  • İlk seçenekte ps4'den direk z5500'e giriş yapmışsınız sorun yok. Diğerinde arada tv var, peki tv dts destekliyor mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ps4' de dts aktif edilmemiş olabilir mi ?
  • Bağlantı şeklini gösteren bir fotoğraf eklermisiniz, eksik olan bir nokta varmı bakayım bende.
  • Olay şu arkadaşlar: PS4 ---------- hdmı------------TV(LGLP640) -----------------Optik kablo-------------Z5500. PS4'te de -ses çıkışı / dts (Sabit Bit Akışı) aktif. PS3'üm de aynı şekilde bağlı ve hiç kayıp olmadan dts oluyor. TV'm dts'yi destekliyor.
  • Bendede ayni sikinti var hocam , dts yi sadece optikle z5500 ps4 e baglarsan alabiliyorsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • forumlarda araştırdım en son şu bilgiyi buldum, ps4 menüsünden HDCP yi kapatırsanız düzelir diye. Şu an işteyim eve geçince kontrol edeceğim. Deneyen olursa haber versinde akşamı beklemeden sonucu görelim.
  • Denedim olmadı bilginize...
  • Hala yok. Son güncellemeyle de gelmedi. :(
  • Aynı sorunu ben de yaşıyorum.Her seferinde optik kabloyu televizyondan söküp ps4 e takmaktan bıktım !
    Güncelleme ile de düzeleceğine inanmıyorum.Sony yazılımcılarının büyük bir basiretsizliği...
    İşin ilginci geçen jenerasyonda xbox360 kullanırken bu problemi hiç yaşamıyordum!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende soundbar var las950m ben direk soundbara bağladım dts3/2.1 diyor bende sorun yok belki biryerde hata yapıyorsunuzdur yada elinideki hdmi kablo 1.4 değildir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hdmi kablo ile alakası yokki kardeş direk ses sistemine bağlasakda sonuç aynı dts olmuyor. Tv den film izlerken eğer ses dts ise ses sistemine veriyor zaten dts olarak. ps4 naz yapıyor sebebini bilmiyorum.
  • Ben konsolu hdmi ile sisteme bagladim, sistemi de hdmi ile tv'ye. Dediginiz problemi yasamadim hic, dts alabiliyorum.
  • işin içine TV girince, ps4 ün ayarları ya da ses iletme yetkisi sıkıntı çıkartıyor ne yazık ki...
  • Bende sony amfi var. Ps4 e LPCM olarak seçili direk ps4 amfiye aktarıyor amfi çözüyor sesi. Yalnız sıkıntı DTS oyun yok denecek kadar az. Genelde oyunlar Dolby surround veriyor AC3 gibi yani.


    Eğer sesi çözebilen anfi ye sahip bir ses sisteminiz varsa

     PS4 & HDMI - DTS Sorunsalı

    Digital output u HDMI ve ya Optic
    Audio format kısmınıda da resimdeki gibi Linear PCM bırakın.

    Amfi sesi çözer yollar hoparlorlere kayıpsız iletim sağlanmış olur.


    Amfi nin ekranında LPCM olarak görürsünüz. DTS yada Dolby yazmaz. Oyun yada video kaynaktaki ses nasıl kaydedildiyse onu verir.


    DTS yada DTS HD destekleyen oyunların listehttp://www.dts.com/consumers/entertainment-audio/new-releases.aspx?q=Games&at=#recentReleases

    Evolve (PS4)
    Battlefield-Hardline (PS4)
    The Witcher: Wild Hunt (PS4)
    Mortal Kombat X (PS4)
    Bloodborne
    Little Big Planet 3
    Middle-Earth: Shadow of Mordor
    Grand Theft Auto V (PS4)
    Dragon Age: Inquisition (PS4)
    Far Cry 4 (PS4)
    Call of Duty: Advanced Warfare (PS4)
    Assassin's Creed: Unity (PS4)
    LEGO Batman 3: Beyond Gotham (PS4)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cryptdlg -- 30 Ekim 2015; 16:00:15 >




  • Konuyu hortlatıyorum ama, ps3 te ses ayarlarında stereo 2.0 dolby digital 5.1 veya dts gibi seçenekler vardı. Kaynaktan ne tür sinyal geliyorsa amfi de ona göre dd veya dts otomatik algılıyordu. Fakat ps4 te hdmi ile bağladığımda ses ayarlarında ya pcm ya dolbydigital yada dts seçeneği var. Örnek olarak ayarlardan dts yi seçince ps4 te kaynak ne olursa olsun amfi de dts yazıyor. Bu dts ses bana suni gibi geliyor. Benim istediğim şey ps3 teki gibi kaynaktan hangi format ses gelirse amfide de otomatik ayarlanması. Konu hakkında bilgi sahibi olanlar yorum yapabilirmi? Kullandığım ses sistemi pioneer vsx-520k

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Technical_Support kullanıcısına yanıt
    Cunku gercekten kaynaktan (yani ps4ten) ses dts olarak geliyor. Oyunun destekleyip desteklememesi bu konsolda onemli degil cunku ps4 ne olursa olsun dts formatina encode edip veriyor. Ps3te passthrough idi bu ses konusu. Ellemiyor ve oyunun ses destegi ne ise direkt geliyordu. Bu ps4 icin bir dezavantaj degil aksine guzel bir sey. Siz sadece Linear PCM yapin ve hicbir seyi dusunmeyin. Bu sekilde de passthrough gelecek ve AVRniz oyunun kendi ses modu ne ise onu verecek ama her oyun zaten 5.1 destekli kisacasi. Gerisi oyuna kalmis artik.

    Bu konuyu su sekilde karsilastirarak anlatirsak daha anlasilir olur. Goruntu terimlerinden upscale mesela. Oyun 900p bile olsa tvye 1080p sinyal gelir cunku ps4 1080p ye upscale ediyor her turlu. Aynisini da ses konusunda yapiyor.

    Bu arada size tavsiye, AVR kullaniyorsaniz sesi daima Linear PCM yapin. DTS ile hic farki yok aslinda ama DTS sesi biraz "normalize" ediyor. Olmasi gerekenden yuksek geliyor ses. LPCM olmasi gereken dB'de veriyor.

    Kisacasi sadece LPCM yapin ve keyfini cikarin. Ps4 uzerinden baska hicbir ayara gerek yok. Gerisi avrnizin ayarlari ve yapabildiklerine kaliyor ki kendi zevkinize gore artik o konular.

    Bu arada Ps4 uzerinden Spotify dinleyen AVR kullanicilari LPCM veya DTS modundayken sesin sadece stereo geldigini gorecekler. Cunku Spotify sesi sadece stereo verebiliyor. Fakat yine de butun kanallardan ses almak istiyorum derseniz o zaman PS4ten ses cikisini HDMI degil Optik olarak ayarlayin. Evet optik baglanti yapmadiniz ama siz yine de ayarlayin. PS4unuz bu sayede stereo moda gececek. Stereo moda gecen kaynaktan gelen sesi de AVRniz rahatlikla butun kanallara (Stereo surround moduna gecmelisiniz avr uzerinden) yayacak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 20 Mayıs 2016; 1:27:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ps4 slim'i tercih etmeme sebebim optik çıkış olmamasıdır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.