Şimdi Ara

Ps5'ime SSD + Soğutucu Taktım Fakat

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
314
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar herkese merhaba, Ben ps5'ime Kingston NV2 marka SSD, Akasa M.2 NGFF 2280 SSD Soğutucu kullanıyorum.


    Sormak istediğim soru şu; Ben yukarıda bahsettiğim SSD soğutucuyu, SSD ile arasına mavi termal iletken bant koymadan direkt SSD'nin üzerine yapıştırdım. Şimdide yapıştırıcı son derece güçlü olduğu için SSD'nin üzerinden çıkmıyor. Bir sorun teşkil edermi acaba? Bilenler ve anlayanlar yorum yaparsa sevinirim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Termal bant adı üzerinde ısı iletimini iyileştirirken parçaları da birbirine yapıştırır, termal pad ise yapıştırmadan ısı iletimini iyileştirir. Yaptığını işlemde yüzey eğiklikleri nedeni ile tamamen homojen bir temas sağlanamayacağından ve yapıştırıcı da termal yapıştırıcı değil ise ısı iletimini kötüleştirir.


    Cihazı özellikle ek ssd nizi kullanacak şekilde mesela ana hafızadan ssd ye dosya kopyaladıktan sonra hızlıca cihazı komple kapat komutu verin. Cihaz kapanınca vakit geçirmeden ssd kapağını açıp soğutucunuzun ısısına bakın. Soğutucunuz ısınmışsa ısıyı aktarıyor demektir. Yine de olması gerektiği kadar iyi iletmemekle birlikte hiç olmamasından daha iyi olacağı kesindir. Yüzey teması nedeni ile bazı noktalarda ısı yoğunlaşması olabilir. Büyük ihtimal ssd üzerinde ince metal bir plaka da vardır. Bu işlemcilerin üzerindeki metal kısım gibi ısıyı biraz daha iyi aktarmada destek sağlar.

  • Sozuak S kullanıcısına yanıt

    Hocam uzun uzun yazmışsın öncelikle teşekkür ederimde cevaba hiç gerek kalmadı. 1600 liraya aldığım ssd p.c oldu, pasif soğutucu kiti üzerine mavi bant olmadan taktım ardından çıkarayım bantlı takayım dedim kiti kaldırırken yapıştırıcıyla beraber ssd parçalandı. daha 2 gün önce satın almıştım kullanmak nasip olmadı vallaha.

  • Üzüldüm parçalandığına artık olan olmuş, olmuşla ölmüşe çare yok derler.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.