Şimdi Ara

Psikiyatrik belirtilerle başlayan hastalık * Creutzfeldt-Jakob Hastalığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
666
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • hareketlerde, bilişsel işlevlerde, ruhsal durumda bozulma gibi farklı belirtilerle ortaya çıkan bir prion hastalığı. tanı konmasında problem var. yani tespiti güç. tespiti için de ayrıntılı nörolojik, bilişsel ve ruhsal muayene gerekiyor. isteksizlik, içe kapanma, az konuşma, huzursuzluk yakınmaları, depresyon tanısı sonrasında bu hastalığa yakalanan erkek hasta olmuş. hastaların nörolojik muayene, eeg ve beyin görüntüleme tetkiklerinin tekrarlanması tanı konmasında faydalı olmakta.


    not: Sadece Papua Yeni Gine’deki Fore yerlilerinde görülen bir hastalıktır. Nedeni ölmüş akrabalarının beyinlerini cenaze törenlerinde yeme geleneğidir. Bu alışkanlığın yasaklanmasından sonra artık görülmemektedir. Koordinasyon bozukluğunu takiben, ilerleyici demansla karakterizedir.



    bilgi mahiyetinde sadece


    smileysiz olmaz.. her zaman gülmek lazım.







  • bırak bu işleri psikiyatri.psikiyatri insanları kontrol altına almak için kurulmuş bir cezaevi sistemidir.ilaçlarıda zararlıdır.bu yalancı bilime ve doktorlarına para kaptırmayalım güvenmeyelim.ilaçları çok zararlı zaten zarar vermek için yapılmış ilaçlar.bende akıl hastanesinde kaldım nazilerle yarışacak eziyet ve baskı vardı.ilaçların zararları ile ilgili yazı linklere bakınız:

    http://bianet.org/biamag/saglik/120630-psikiyatra-gidip-ilac-alan-bu-kitabi-okusun

    http://ekonomi.milliyet.com.tr/psikiyatrinin-uydurma-hastaliklari/ekonomi/ekonomiyazardetay/14.09.2011/1438254/default.htm

    radikalde konuyla ilgili çıkan bir habere göre ilaçlar hakkında dönen şöyle spekülasyonlar mevcuttur:

    1- depresyonların tedavisinde kullanılan ilaçlardan özellikle seçici serotonin geri alım engelleyicisi (ssri) grubundan ilaçların özellikle birkaçı, homisid (başkasını öldürme), suisid (kendini öldürme) hatta her iki davranışa birden yol açabilir.
    2- psikiyatrik ilaçlar, beyinde kalıcı hasara, kansere neden oluyor.
    3- psikiyatrik ilaçlar, beyin biyokimyasını etkileyerek, daha doğrudan deyişle değiştirerek psikiyatrik bozuklukları tedavi ediyor. mesela yukarıda anılan ssri ilaçlar, beyindeki serotonin adlı biyoamin'in akışını hızlandırıcı etkiye sahiptir. başka ilaçlar da dikkate alınırsa, psikiyatrik ilaçlar, dopamin, noradrenalin üzerinden beyinde biyokimyasal değişmelere yol açarak sonuca ulaşıyor. halbuki söz konusu ruhsal bozuklukların, beyindeki biyokimyasal değişmeler sonucu ortaya çıktığı konusunda kesin kanıt yok.
    4- psikiyatrik ilaçlar, alışkanlık yapan ve tabii uyuşturucu olan alkol, hatta esrar gibi etki ediyor. psikiyatrik yakınmaları olan kişiler, bugünün legal ilaçlarını kullandıklarında iyileşme belirtileri gösterseler bile, ilacı bıraktıklarında, belirtiler geri geliyor. başka ifadeyle, bu ilaçların etkisi geçici, sadece kullanıldığı sürede ve anılan uyuşturuculardan çok farklı değil.

    m lütfen mesajımı silme.halkın sağlığı diyorsun bilimsel kanıt diyorsun kanıt getirince tartışmak istemiyorum diyorsun.bu kendinle çelişmektir.lütfen mesajımı silmeyiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi büyüksezar160 -- 12 Şubat 2012; 13:58:09 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.