Şimdi Ara

psp stuck pixel fixer - Yarı ölü piksellere çare mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
2.774
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • http://www.psp-vault.com/Article168.psp

    Burada bi video sayesinde PSP' deki yarı ölü piksellerin ortadan kalktığı söyleniyor. Başarı şansı %60 mış. Bu video sayesinde düzelebilen yarı ölü pikseller olduğu gibi PSP ekranınıza yeni ölü pikseller de eklenebiliyormuş. Bazıları bundan şikayetçi yani...


    Benim bi sorun olacaktı; Şimdi İlk PSP' yi aldım ekranda hiç sorun yok, sıfır ölü piksel ama 3-4 saat sonra kurcalarken birden ekranda bi yarı-ölü piksel oluştu. En çok da göze mavi ve mor rengin(ki en sevdiğim theme rengiydi) olduğu zamanlarda batıyor. Mesela sarı, kırmızı gibi renklerde hiç sorun yok. Bu video' yu 1.5 saattir oynatıyorum ve daha bi şey yok.Daha önce bunu deneyen olmuşmuydu bu forumda acaba?

    Güvenilir kaynak için;
    http://en.wikipedia.org/wiki/Stuck_pixel

    Video' nun linki;
    http://www.psp-vault.com/modules.php?name=UpDownload&req=getit&lid=355







  • vallaha kardeşim ilk senden duyuyom bu düzeltici videoyu... allah allah
  • bende ilk senden duydum bence böyle bir şey yoktur. ölü pixel ekrandaki bir bölümün özelliğini yitirmesidir. tamiri mümkün değil. firma bile cihazı değiştiriyor tamir edemiyor. seninki bir renk yanılsaması falandır.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: pascalonur

    bende ilk senden duydum bence böyle bir şey yoktur. ölü pixel ekrandaki bir bölümün özelliğini yitirmesidir. tamiri mümkün değil. firma bile cihazı değiştiriyor tamir edemiyor. seninki bir renk yanılsaması falandır.


    ben de ölü pixeli aletin ekranında meydana gelen bi tamir edilmeyen bişe olarak biliodum... kafam karışmıştı..
    hangi yalançı site bunu yazan




  • quote:

    Unlike dead pixels, stuck pixels have been reported to disappear, and there are certain methods to fix them, such as gently rubbing the screen (in an attempt to reseat the pixel), flashing bright colors on the screen, or simply tolerating the stuck pixel until it disappears (which can take anywhere from a day to years), although sometimes stuck pixels will remain on screens permanently.


    Arkadaşlar buradan da anladığımız kadarıyla yarı ölü piksellerin bu video' daki yöntem yardımıyla kaybolma olasılığı var. Bu yalan bişey değil. Hatta %60 oranında bir başarıdan söz ediyor. Birazz daha araştırırsanız, siz de görürsünüz.

    Alıntı için Kaynak(wikipedia):
    http://en.wikipedia.org/wiki/Stuck_pixel




  • lcd ekranlarda kristaller var ve bunların her bir tarafında bir renk var kristalin birisi dönmezse ölü pixel oluşur bellirli bir renk tonu verilerek bazı ölü pixeller/kristaller tekrar çalışır hale geldiğini duymuşdum fabrikada çalışan birisinden...
    ama nasıl bir video ve ne kadar süre verilecek onu bilmiyorum
    yani eğer şanslı iseniz ve pspnizde ölü pixel varsa bu video yardımcı olur



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MadMesut -- 24 Haziran 2006; 12:33:58 >
  • up bu doğrumu eyler bendede kırmızı bitane var
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 42_SeNTeZ_42

    up bu doğrumu eyler bendede kırmızı bitane var


    kesin bir şey değil maalesef :(
  • Bende ise yaramamisti.
    Ama denemek isteyen varsa baska bir yol soyleyebilirim: Stuck pikselin uzerine tukenmez kalemle baski yaparsaniz duzelme sansi var (Benim lcd monitordekini boyle duzeltmistim.) Tabi bunu yapmadan once ekranin onundeki plastigi dolayisiyla kasayi da sokmeniz gerek.

    Not: Baska bir sorun olusursa bundan sorumlu degilim
  • İnsana inanması güç geliyor ama kesinlikle işe yarıyor. Eğer monitörünüzde bu şekilde ölü yada stuck piksel varsa tamire göndermeden önce bu yöntemleri düşünün. Sonuç kesin değildir ancak onarılma ihtimali herzaman var. Ben bunu birçok farklı marka monitörle denedim ve olumlu sonuç aldım.
    Heğinizin kafasında bir şüphe oluşuyordur. ''Ulan fiziksel bir donanım arızasına program nasıl çare bulur'' diye. Bunun açıklaması basit. Hani bazen eski bir arabanın yada evin ısı göstergesinin yanlış sonuç gösterdiğini anladığımızda parmağımızla pıt diye vururuz. Gösterge hareket eder ve doğru sonucu gösterir, takılmıştır. Aynı şekilde bu programları çalıştırdığınızda monitörün ilgili bölgesini aşırı çalıştırıp ısıtıyor ve doğru çalışmayan pikselleri harekete geçiriyor.
    Sorundan muzdarip arkadaşlar özelden bana yazarlarsa çeşitli program yada video seçenekleri var. Yardımcı olmaya çalışırım.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.