Şimdi Ara

PSU GPU’ya Coil Whine Yaptırır Mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
653
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar selam. İkinci el temiz bir ekran kartı kullanırken coil whine sorunu ortaya çıkınca sattım. Jelatinleri üzerinde bir karttı ama şansa denk geldi demek ki dedim. Alıcıya belirterek sattım. Gittim sıfır kart aldım yine coil whine sesi duyuyorum. Bu işi PSU ile bağdaştırma sebebim PSU PC uyku modunda iken veya PC kapalı ama PSU şalteri açıkken Coil Whine yapıyordu. Ama PC’yi kullanırken yani çalışırken yapmadığı için iplemiyordum. PSU’da ki bir arıza GPU’ya coil whine yaptırır mı yoksa ikidir benim böyle bir şansım mı var? Coil whine sesi çıkarken PSU’yu söküp dinledim ses PSU’dan gelmiyor. Ekran kartından geldiğine eminim. Sıvı soğutma pompasından mı diye şüphe etmiştim ama o da sıfır alındı yani matematiksel olarak mümkünatı yok böyle bir denk gelişin ya.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HyruleWarrior -- 22 Ocak 2024; 21:5:18 >



  • https://forum.donanimhaber.com/dh-coil-whine-ana-konu-cw-nedir-muzdariplerin-ekran-kartlari-cw-listesi--101764906




    PSU'dan ve hatta ev elektrik tesisatından yansıyan CW çeşidi (Buzzing) pekala mevcuttur. Ev elektrik tesisatından olduğu anlaşılırsa (farklı ortamda CW olmayan PSU-GPU vb. mevcut ortamda sıkıntı yaratıyorsa) CW ses şiddetini (UV vb. yöntemlerle) azaltmaktan başka pek bi' alternatif yoktur (tesisatı elden geçirmeyi bi' kenara bırakırsak).


    Yukarıda linkini iletmiş olduğum ANA KONU'nun ilk mesajı ve sondan geriye doğru giden mesajlar okunduğu zaman fikir veriyor olacaktır.


     





  • REDSTONE kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler.
  • seasonic pek meşhur değilken 850w mı almıştı üst kat komşum ve gece sessizken coil whine yapmıştı ses geliyor bu kadar pahalı psu demişti. tabi o zamanlar kimse bilmiyor coil whine falan ne? en sonunda psuyu zorlamak gerektiğini anlamıştık ve ısınsın diye çıkarıp saç kurutma makinesi tutmuştuk içine ama alet fan bile çevirmemişti.  içindeki kart 4870 idi işte demek ki 2008'de. elektrik işlerinde garanti olmaz uyum önemli ama kronik bu sesi veren marka modeller de var. kasayı nereye koyuyorsun kasan ne ortam gürültülü mü yani asus falan kartta deli coil whine var der adam ben alırım aynı kartı bende olmayabilir çünkü psu farklı en başta. özetle psu kendi ses yapmazken karta coil whine yaptırabilir mümkün. modeli nedir psunun?

  • Jake Lockley kullanıcısına yanıt
    Hocam cevabınız için teşekkürler öncelikle.

    GPU Sapphire Pure RX 7800 XT sıfır ben çıkardım kutusundan.
    PSU Corsair RM850x. Bunu sıfır ayarında ikinci el aldım.

    PSU’dan şüphelenme sebebim için elimdeki argümanlar;
    1- PSU ilk mesajımda da belirttiğim gibi; PC uyku modundayken veya kapalı ama PSU şalteri açıkken CW yapıyor. Çalışırken ses yok. Acaba çalışırken GPU’ya yansıtıyor olabilir mi?
    2- Eski kartım Vision 3080 Ti idi. Sıfır ayarında ikinci el aldım. Onda da vardı. Yani iki farklı üretici iki farklı marka Nvidia-AMD Sapphire-Gigabyte. Denk gelmesi matematiksel olarak çok mümkün gelmiyor.

    Şimdiye kadar duvar prizi değiştirdim aynen devam ediyor sorun.
    Bir de akım korumalı üçlü prizi değiştirip deneyeceğim.
  • HyruleWarrior kullanıcısına yanıt

    pc'de mantık yoktur bu parçalar iyi marka sorunsuz çalışır diye. öyle olsa pc toplamak çok kolay olurdu.


    pc kapalıyken ses yapıyorsa zaten psu'dan yapıyordur kart kapalıyken ses yapmaz. gpu'ya yansıtmıyor psun gpuna uygun değil besleyemiyor sevmemiş kan davası varmış çok seçiciymiş kumral seçiyormuş öyle anlatayım. evein elektrik sisteminden de olur tabi başka priz, akım korumalı priz evin kabloları bakır değilse diye gider bu iş şebekeye kadar ama dediğim gibi ne kadar uğraşsan da mantığı yok ses yapıyorsa yapıyordur şöyle yaparsan kesin olmaz diye bir şey yok.

  • Jake Lockley kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam. Bir de şöyle bir yöntem ile ilerledim; Furmark’da tüylü objeyi kaldırınca FPS tavan yapıyor ya o zaman karttan alıyorum sesi. Kapalıyken PSU’dan. Ama iki kart üst üste olamaz mantığıyla ve kapalıyken PSU’dan geldiği için suçlunun PSU olduğunu düşünüyorum.

    Peki Furmark testini yaparken yani FPS yükselince GPU stress test yapmama rağmen anakarttan gelebilir mi?
  • FPS sabitle fazla güç çektiği için yapıyor olabilir. Benim ekran kartı da yapıyor, monitörü 60hz ben de fps 60 fps sabitledim biraz azaldı.
  • HyruleWarrior kullanıcısına yanıt

    psu kart soğutucu hepsinin marka modelini yaz bir bakalım kullanan / başına gelen vardır. senin bir şey yapmanla alakası yok bu işin. gece sessizken nette gezerken ses yapmış arkadaşa. o zaman için diyelim mozilla yapıyormuş sen hala anlamadın beni mantık arıyorsun. mantık yok diyorum saçma bir iş bu coil whine her şeyden olabilir.

  • dikkatli dinle, psu kendisi de cw yapıyor olabilir.

  • Jake Lockley kullanıcısına yanıt
    İşte ben de sebep olan donanımı bulup değiştireyim diyorum.
    GPU Sapphire RX 7800 XT
    MB ASUS PRIME Z-590-A
    PSU Corsair RM850x
    AIO NZXT Kraken Elite 240



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HyruleWarrior -- 23 Ocak 2024; 17:58:49 >
  • shruikan kullanıcısına yanıt
    PSU zaten PC çalışmazken yapıyor.
  • Portraitclub kullanıcısına yanıt
    Bunu duymuştum ama o istediğim çözüm değil. İlgili donanımı bulup değiştireceğim. Sanırım PSU’yu garantiye yollamakla başlıcam.
  • HyruleWarrior kullanıcısına yanıt

    işte ben de onu diyorum nokta atış bulamazsın denemen lazım. mesela sendeki su soğutma ani hızlanıyordur başkasındaki başka marka quiet modundadır yavaştır ani yüklenmiyordur? ani yüklenmelerde psu ne oluyoruz der kendisi ötmese bile patlayacak bir yerden o dalgalanma yani aslında bu ses pclerimizin tamamen digital olmamasından, kaliteli digital olmamasından ya da uyumlu olmamasından kaynaklanıyor ve baş şüpheli hep psu oluyor. digital mosfet oluyor ama ekran kartındaki nasıl ondaki nasıl ohoo toplama sistemde uyum olacak iş değil o yüzden psuyu garantiye yolla yenisi gelirse sat başka bir model marka al yoksa çözüm değildir garantiye gitti geldi demek ki bundan değil demek.


    ilk ddr4 ramim corsair 3000 cl15 2x8gb aldım çalışmıyor reset mavi ekran kafayı yedim xmp almaz 1.38v ekstra veririm yok. garantiye gönderdim yenisi geldi aynen devam meğer ryzen işlemciler tek sayı ilk cl ile çalışmazmış yani xmp seçip dram settingsten ilk cl değerini 15'ten artıya basıp 16 yapsam hiçbir mesele kalmayacakmış bir tuşluk işi varmış ama işte bilmek lazım. rami bir tarafa atıp başka ram almıştım kaç sene sonra denedim olur mu diye oldu. adamın birinin araba bozulmuş tamirci çağırmış çok eski fıkra adam gelmiş bakmış bir vida sıkmış 50 lira demiş adam demiş bu ne ya bir vida sıkmaya 50 lira olur mu? tamirci demiş ki yok vida sıkmak bedava ama hangi vidayı sıkacağını bilmek 50 lira. 2018'de işte bir kişi de bilemedi fıkra gibi olay benimki de. hadi ben kullanıcıyım forumda bilemediler satan yer bilemedi seninki daha da çok etmenli bir durum ama digital mosfet kalitesi psu ekran kartı birinden birinde kötü olduğu için bu ikisi hep şüpheli olur yoksa anakartın güzel bende de asus gaming z590 wifi var seasonic 750w psuyla asus strix 2080s, giga 3080 turbo referans bir kart sıkıntı olmadı. sonrasında palit 4060ti ama bunda yazıyor sitesinde drmos mosfet var diye hani palit diye dandik değil hiç ses mes yok kasa da dandik dark guardian ve dibimde bu sistem 2021 sonunda kurdum ses mes yok hatta 3080'i sökünce noctua d15 battı kulağıma 12cm fanının sessizleştirme aparatını taktım hani fıtık olurum pc'de sese ve 5800x3d sistem orkestra gibi ondan çok ilgilendim yoksa psuyu değiştir geç daha kısa ve basit bir cevap olurdu ama kafana yatmazdı neden diye? kendi üretmeyen psu markalarının her modeli güzel olmaz normalde güzel bile olsa bir kaç ay bir parçada tedarik sorunu olur ki çip krizi dedikleri esnasında üretilmiştir falan o yüzden kendi yapan seasonic fsp gibi markalar daha iyidir yoksa 8 9 bine al o kalite, doğru parça ve sessizlik ölçütü değil.





  • Jake Lockley kullanıcısına yanıt
    Hocam şahane cevap tebessümle okudum teşekkür ederim.

    Yaşadığın şey de gerçekten ne şans yani. Tek tuşluk iş yüzünden uğraşa bak. Benim de böyle valla çekiyorum sanki. Arabada da öyle. Sese dikkat ettikçe ses çıkıyo. Senin demen gibi fitil oluyorum çıldırıyorum duymayım diyorum güç yüzüğünün fısıltısı gibi kulağıma geliyor.

    Diğer yandan kesinlikle bu iş ne marka ne ödediğin parayla ilgili. O kadar faktör var ki. Çip krizi döneminden o parti ürünün bandındaki bir sıkıntıya kadar her şey etkileyebilir. Sorsan Corsair de kaliteli RM serisi özellikle bobinlerde falan daha kaliteli diye anlatırlar. Ama gel buyur işte sonuç burdayız.

    Ben PSU’yu garantiye göndermekle başlayayım. Sonucu ayrıca bildiririm. Tekrar teşekkürler.




  • Aynı PSU ile 4 farklı ekran kartı kullandım.


    Gigabyte Gaming OC 4070TI>CW var

    PNY 4070TI>CW var

    ASUS STRIX 4090 OC>CW var

    PHANTOM GS 4080>CW yok


    Bende PSU'nun etkisi hiç yoktu tamamen GPU ile alakalıydı.Yüksek FPS'i görünce ötmeye başlıyordu kart.


    PSU'm Corsair RM1000X shift.


    CW olan kartların hepsi 0'dı. CW olmayan ise ikinci el.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SkeironnWH -- 24 Ocak 2024; 13:16:3 >
  • SkeironnWH S kullanıcısına yanıt
    Şu pandemiden sonra genel olarak ürün üretim kalitelerinde de bi düşüş oldu ya her şey bozuldu sanki.
  • HyruleWarrior kullanıcısına yanıt

    Coil whine bende 500 fpslere falan çıkarsam hafif oluyor. psu 6 yıllık 700watt FSP. en iyi diye satılan en üst varyasyon ekran kartlarında malesef düşük fpslerde bile sinir bozacak kadar çıkabiliyor bu. PSU'larda da olabilir tabi ama genelde ekran kartıdır.

  • ebenama kullanıcısına yanıt
    Kötü deneyimler hocam ya bence. Takmayabiliyorsanız ne alâ. Valla her şeyi satıp notebook’a geçicem en son ya.
  • HyruleWarrior kullanıcısına yanıt

    laptop en kötü seçim oyun için. ps5 tavsiye ederim ama pro versiyonu çıkacak muhtemelen kasım gibi. PC'yi sırf strateji ve izometrik frp'ler için tutuyorum. Baldur's Gate 3'ü steamden aldım. Böyle oyunları TV'den oynamak tuhaf geliyor bana.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.