Şimdi Ara

Psu patladı yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
103
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Geçen philipsin akım korumalı 2100j'luk 5 li prizini aldım bilgisayarım ve monitörüm için normal bir şekilde 5 li prizin fişini evin prizine taktım bilgisayarın psusunu ve monitörüde prize bağladım prizi açtım ardından psunun dügmesine bastım kasayı çalıştırmadan ben psuyu açar açmaz psu pat etti böyle ufak çaplı elektirik patlaması sesi gibi kıvılcım ve duman gördüm psudan çıktı eminim sonra hemen 5 li prizi çektim ve biraz bekledim psu yu kokladım yanık kokusu var mı diye yoktu sonra eski kalitesiz bir akım korumam ve eski 3 lü uzatma kablomla tekrar bilgisayarı açmayı denedim sorunsuz bir şekilde açıldı apexe girdim 10 dk fln oynadım biraz denedim performanstara problem yoktu ardından yine philipsin tekli akım korumalı prizini aldım onu uzatma kabloma bağlayıp denedim bilgisayarı yine bir sıkıntı çıkmadı bilgisayarım sorunsuz bir biçimde çalıştı sorum sizce psu hasar almış mıdır ve bu bana ilerde sorun çıkartır mı (psu cougar stx 700)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Anlattiklariniza göre tahminim psu'daki kondansatörlerden biri ömrünü doldurmak üzere. Yakında komple gider.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dostum psu ilerde sorun çıkartırmı kimse bilemez. ama yorumlayabiliriz.


    ilk olarak aldığın prizi konuşalım. akım korumalı prizler sadece içinden geçen akımı kontrol eder, mekanizma arızalıysa sadece akımı kontrol edemez. voltaj regülasyonu yapmazlar. hani doğrudan psu ya yüksek düşük voltaj verme gibi bi durum olmaz. ama mekanizma yanlış çalışırsa yani sürekli tetiklenip akımla oynarsa psu daki transformatörü bozabilir.


    gelelim psu ya. transformatörü arızalanırsa psu yine çalışabilir. ama vermesi gereken gerilimi ve akımı normal veremeyeceği için donanımların bozulmasına neden olabilir.

    kapasitörler bozulabilir, bunların bozulması durumunda bilgisayar açılabilir de açılmayabilir de. bunun kontrolünü bilgisayarı aşırı yükte çalıştırarak deneyebilirsin. koruma devreleri bozulmuş olabilir bunu da akım korumalı priz kullanmayarak acı şekilde öğrenebilirsin.


    ama en temizi ya yeni psu almak, ya da işini bilen bir elektronikçiye psu göstermek. riske girmemek lazım.





  • içerindeki kondansatörlerden biri %95 yanmış patlamış olabilir garantiye acil yolla pc yi kapatıp.

  • Teşekkür ederim psu daha yeniydi garantisi duruyor umarım kabul ederler prizi geri gönderdim iadesini yaptım şikayetle beraber tekrardan teşekkür ederim hepinize


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.