Şimdi Ara

PTT Depremzeleri Mağdur Ediyor !

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
222
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Deprem bölgesi Hatay ili Arsuz ilçesinde yaşıyorum. Çok büyük bir afet yaşadık. Şiddetli depremlerde evimiz ağır hasar aldı.


    Yurtdışından ihtiyacım olan bir ürün satın almıştım. 4 Şubat 2023 tarihinde ülkemize giriş yaptı. Tüm gümrük işlemleri tamamlandı. Ancak yaşanan deprem nedeniyle adresime teslimat yapılmadı. 06/03/2023

    tarihinde cep telefonuma gönderilen kısa mesajda “2752681722105 barkod numarali gonderiniz AVRUPA YAKASI KIM-AVRUPA YAKASI KIM PTT Subesine ulasmistir. 3 is gunu icinde bizzat muracaatiniz halinde teslimi saglanacaktir.Konum :http://maps.google.com/maps?q=41.193373,28.606612 PTT AS B001” yazıyor.

     

    Deprem nedeniyle evimiz ağır hasar aldığı ve kalacak yerimiz olmadığı için geçici olarak Ankara iline geldim. PTT ile iletişime geçerek teslimat adresinden ve benim bulunduğum yerden çok uzakta olan bir yerden teslim alamayacağımı, ya teslimat adresine ya da vereceğim Ankara’daki adrese adıma teslim edilmesini istedim.


    Deprem bölgesine teslimat yapılmadığını söylediler. Farklı bir adrese de sadece gönderici söylerse teslim edilebilirmiş. Gönderici adres değişikliği yapamadığını ve teslim almazsam ücret iadesi yapmayacağını söyledi. Paketim zaten Türkiye’de ve gümrük işlemleri de yapılmış. Neden teslimat yapılmıyor ?


    Zaten büyük bir afet yaşadık. Canımızı zor kurtardık. PTT neden kargomu teslimat adresinden 1300km uzaklıktan teslim almalı bekliyor ? Dalga mı geçiyor ? Teslimat adresine paketi ulaştırmak görevleri. Olağan üstü bir durum olduğu için bölgeye teslimat yapamıyorlar ise vereceğim adrese teslimat yapmaları gerekir.


    Depremzede vatandaşa bir darbe de siz mi vuracaksanız ? Bazı standartlarınız olabilir. Ancak olağanüstü bir durumda standartlarınızı esnetebilirsiniz. Teslimat adresine kargo getiremeyiz diyorsanız vereceğim diğer adrese teslimat yapabilirsiniz. İşinize geldiği şekilde davranıyorsunuz. Paketimim bana ulaştırılmasını talep ediyorum. Böyle zor bir güsnde bu şekilde davranılmaması gerektiğini düşünüyorum.


    Umarım bu mesajı vicdan sahibi bir PTT yetkili görür de dikkate alır.

    Bu şikayetimi BTK aracılığı ile de yaptım. Cevap süreleri 10 iş günü imiş. Ama PTT benden 1300km uzakta olan bir yerden kargomu almak için bana sade 3 iş günü süre veriyor. Adaletiniz yerin dibine batsın ! Şikayetim dikkate alınana dek kargo geri yurtdışına gönderilmiş olacak. Allah bizim yaşadığımız felaketin aynısını size de yaşatır inşallah.

     








  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.