Şimdi Ara

PTT Kargo İle Kapıda Ödeme (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
242
Cevap
12
Favori
475.458
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Beyler merhaba bir el atın çok zor durumdayım Buradaki ürünü kapıda ödeme ile alacağım. fakat kargo ücreti bana ait ne kadar fark çıkar ve Antalyada kredi kartı ile ödeyebiliyormuyum ? Bu konuda bir sürü dolandırıcılık paylaşılmış oltaya gelmemek için neye dikkat etmeliyim...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TOZ07 -- 22 Mayıs 2013; 21:26:55 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zuuuaa

    ARKADAŞLAR DİKKAT!!!!!

    başımdan geçen bir olayı sizlerle paylaşayım ona göre tedbirinizi alın

    sahibinden aracılığı ile 250 liraya bir telefon sattım. Kapıda ödeme sistemi ile ürünü İzmirden kargoladım. Takip numarası elimde 1 gün oldu 2 gün oldu 3 gün oldu kargo izmir pim de takıldı kaldı. Şaşırdım kaldım aradım taradım telefonlar açtım kargo kayıp hadi buyur bakalım... Neyse ptt ye dilekçeler falan fistan derken bana kaybolan ürünümle ilgili ödeme yapacaklarını söylediler. Oh be dedim yaşasın PTT. Sonra bi gittim 250 liralık kargoma karşılık 90 liramı ne verdiler. Dedim bu ne? dediler ki al sana kanun kargo ağırlığının bilmem nesi kadar veriyorlarmış parayı. Şaka falan zannetim. Arayıp taramadığım yer kalmadı tüketici mahkemesi, tanıdık devreye sokma falan derken sonuçsuz kaldım. İşin komik yanı PTT şube müdürüne diyorum ki şimdi siz işinizi doğru yapsaydınız ve kargomu gönderseydiniz ben kaç para alcaktım müdür cevaplıyor: 250 tamam diyorum suç benimmi siz kaybettiniz verin o zaman paramı arkadaş bak ben belirtmişim oraya 250 alcam. Yok diyor kanun böyle hay dedim kanunuza da sizede lanet olsun aldım 90 lirayı üstüne bir bardak soğuk su afiyet olsun...

    arkadaşlar velhasıl kelam pttnin kargoları değerli mi sigortalımı gönderme seçeneği de mevcutmuş yani kargo kaybolsa dahi siz sigortalattığınız için paranız cepte..
    ptt den bunu araştırabilirsiniz

    siz siz olun sakın değerli eşyalarınızı sigortasız göndermeyin gitti mi gider hiçbişey talep edemezsiniz

    işin saçma bi yanı da kaybolan kargonun kilo üstünden hesaplanıp ücretinin size ödenmesi

    yani siz 10 kg taş koyup kargolasanız

    bir de farklı kutuyla pırlanta kargolsanız

    ikiside kaybolsa taş olarak gönderdiğiniz kargodan daha çok para alacaksınız

    ne yapalım kanun böyle Güzel Türkiyem seviyorum seni...

    iyi ki paylasmıssın bunu cok ibret verici , senin adına üzüldüm.Ben pttkargo kullanmaktan vazgectim boylecek sagol.




  • ÖNCELİKLE HERKESE SLM ARKADAŞLAR PTT KARGO İLE ALICI ÖDEMELİ VAR Bİ DE ALICI ÖDEMELİ KONTROLLÜ VAR ALICI ÖDEMELİDE PAKETİN İÇİNİ PARAYI ÖDEMEDEN AÇAMIYORSUNUZ ALICI ÖDEMELİ KONTROLLÜDE ÖRÜNE BAKIYORSUNUZ İSTEDİGİNİZ Bİ ÜRÜNSE O ZAMAN PARAYI ÖDÜYOSUNUZ ALICI ÖDEMELİ YAKLAŞIK 60 70 TANE ÜRÜN ALDIM 150 YE YAKIN GÖNDERDİM HİÇ BİRİNDE SORUN YAŞAMADIM BENCE COK GÜZEL BİR UYGULAMA ADAMIN KREDİ KART I YOK NETTEN ALAMAZ DOLAYISIYLA ALICI ÖDEMELİ İSTEYEBİLİR NORMALDİR BENCE + SI SATICI GET KOMİSYONU ÖDEMEZ
    PTT POSTA CEKİ HESABI ACIYO 5 TL ALIYO GÖNDERİRKEN POSTA ÇEKİ NUMARASINI VERİYOSUNUZ ALICI ÜRÜNÜ ALDIGINDA 10 DK SONRA PARA HESAPTA POSTA ÇEKİ HESABI
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gokhankuka

    evet arkadaşlar bende sizinle tecrübemi paylaşayım. öncelikle bütün forumu okudum ve önemli kısımları not aldım sonra bende sahibinden aracılığıyla bi ürün sattım ve alışverişi başarıyla tamamladım onu aktarayım. arkadaşlar okuduğum yorumlardan çıkardığım önemli notlar:

    1. arkadaşlar öncelikle üşenmeyin gidin bi merkez ptt şubesine kendinize hesap açın (ptt kart) 5 tl açılış için alınıyor o da kartın içine tekrar yatıyor diye hatırlıyorum yıllık bir masrafı yok yani alın cüzdanda dursun üniversitede okurken son derece lazım oluyordu bankayla uğraşmıyorsunuz para havale işlemleri için hemde daha az havale kesintisi oluyor.
    2. ürün değerliyse kaybolmaya karşı sigortalı yollama diye bir seçenek var onu devreye sokabilirsiniz onun içinde cüzi bir miktar kesinti olacaktır.
    3. tüm masrafları ptt de ilgili kişiden öğrenelim yani ben dedimki kardeş ben bu ürünü 250 tl ye satıyorum ona göre tüm masrafları bana çıkar ki fiyatın üzerine ekleyecem diye o da ona göre anlattı işte kaç kilo ise kargo onun parası + ürünü sigortalattıysanız onun parası + karşı taraf ödemeli olduğu için onun az bi parası var + ürün için kutu alırsanız onun parası 1.5 tl + ptt ye gidip gelirken harcadığınız yol parası + karşı taraf parayı yatırdığı zaman havale kesim ücreti olacak benden 3.5 tl kesmiş miktara göre değişiyor sanırım işte ben bunları topladığımda ortaya yaklaşık 15 tl bi masfar çıktı (yolladığım ürün 8.5 kg). bende alıcıyı aradım anlaştığımız fiyat 250 tl ve 15 tl de masraf çıktı yani 265 tl yazıyorum kabul ise kargoyu gönderiyorum dedim alıcı onay verince gönderdim.
    4. ve son işlem ptt den size verilen bir kağıt var sizin doldurduğunuz o kağıdın üzerindeki barkod numarası ile internetten kargonuzu takip ediyorsunuz. en son işlemde kargo teslim edildi yazınca herhangi bir online işlem yapabilen ptt şubesine gidip ptt kart sayesinde hemen paranızı alıyorsunuz. bu arada centilmenlik yapıp ürünü sattığınız kişiyede mesaj ile barkod numarasını gönderiyoruzki o da online takip edebilsin ürünü.

    bu sayede burdan öğrendiğim bilgilerle başarılı bir alışveriş yaptım onun içinde tüm forum yönetimine ve yorum yazan arkadaşlara teşekkürler. son olarak tabi ben satıcı kısmındaydım hemen hemen hiç risk yok ama alıcı kısmındaysanız risk artıyor. ben bi satıcı olarak şu güvenceyi verdim ürünü incele işine yaramazsa geri gönder paranı geri göndereyim çünkü benim için alışveriş ikinci planda önemli olan insanlık ve güven. hee alıcı güven sıkıntısı çekiyorsada tel numaralarımı ve açık adresimi veririm. umarım birilerine faydalı olmuşumdur hayırlı alışverişler.

    Tüm olayı arkadaş özetlemiş. Satış yapmak isteyenler için bir kılavuz çıkarmış. Teşekkürler.




  • Merhaba
    Anlatılanları okudum bende bir internet satıcısıyım ve kapıda ödeme ile PTT kargo kullanıyorum.
    Dedikleri gibi ödeme yapmadan ürünü açtırmıyorlar bu kimi zaman alıcıyı kötü etkilese de önemli olan güvenilir ve yeri yurdu belli satıcılardan alışveriş yapmanızdır.
    Ben 100 e yaklaştım Ptt kapıda ödeme ile 1 kere bile sorun yaşamadım ( içgiyim satıyorum iade durumu çok çok nadiren oluyor )
    Karşılıklı güven esası ile alışveriş yapın bence.
  • arkadaşlar 9 tl havale ücretini siz ödüyorsunuz haberiniz olsun
  • arkadaşlar bu telefon olayında kapıda ödemede bi açık falan yok mu yani bi açıp bakma gibi bi hakkımız yada ptt nin faturada urunun birebirligini garantilemesi ne biliyim yani urunun orjinal box agırlıgının ptt de hassas bi ölçumle garantilenmesi falan yoksa maket gönderip geçerler ve kapıda ödemede faturalar aras yurt içi kargodaki gibi kargo poşetinemi sokuluyordu tam hatırlayamadım bi aydınlatırsanız sevinirim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ouzhanuglu

    arkadaşlar bu telefon olayında kapıda ödemede bi açık falan yok mu yani bi açıp bakma gibi bi hakkımız yada ptt nin faturada urunun birebirligini garantilemesi ne biliyim yani urunun orjinal box agırlıgının ptt de hassas bi ölçumle garantilenmesi falan yoksa maket gönderip geçerler ve kapıda ödemede faturalar aras yurt içi kargodaki gibi kargo poşetinemi sokuluyordu tam hatırlayamadım bi aydınlatırsanız sevinirim.

    YORUMLARI OKUYUNCA GÖRDUM Kontrollu Teslim OLARAK ALABİLİYORMUSUZ.
  • gokhankuka G kullanıcısına yanıt
    COK FAYDALI PAYLAŞIM EYVALLAH
  • ben 2 gün önce gönderdim dün akşam teslim edilmiş paramı alabilmem için gidip şubeye sormammı lazım yoksa telefonla mesajla falan haber veriliyor mu?
  • bugün yurtiçi kargodan büyükçe bir kutu geldi kapıda ödemeli.. ayakkabı gibi birşey dedi kargocu.. sonra ben heyecan yaptım vay kim gönderdi falan diye aradım arkadaşımı hayır dedi... bende hayatta kapıda ödemeli birşey almam dedim kaldıki fiyatıda 149 lira dedi... şirketime geldi.. şirket adresim telefonum, adım soyadım hepsi nizamiydi.. geri gönderdim.. gelen numarayı aradım gunduz açmadılar.. akşam üzeri aradım kadın devamlı burası ev biz bir yere gönderdik dedi bende üstüne gittim.. dolandırıcımısınız nesiniz kimsiniz diyince oda çirkinleşip kes be falan dedi.. ali gürbüz tarafından gönderildi yazıyordu telefon ise 0212 651 99 33 yorum sizin ben kargoyu gönderdim geri.. daha sonra yurtiçi kargoyu arıyorum bana şu telefonlu kişiden gönderim geldi kapıda ödemeli nasıl alıyorsunuz falan dedim.. müşteri hizmetleride çok iyi değil şubeyi aramanız lazım dedi falan bende kapadım en iyisi böyle yerlere yazmak.. Merak edip alsam kutuyu bir zaafıma gelse üstüne su içicem.. iyi günler.




  • @mehmetyun
    hocam böyle çok adam kekliyorlar malesef.
    iyiki almamışsınız.
  • arkadaşlar birşey soracağım
    şimdi laptop parçası var elimde,alıcı kapıda ödeme ile gönderebilirmisin dedi
    göndersem,dolandırılma gibi bir şansım varmı acaba,mesela get üründe dolandırılma şansı var diye biliyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cogman -- 30 Aralık 2013; 17:15:43 >
  • Arkadaşlar herkeze merhaba bende internetten telefon alacağım ptt kapıda ödelide kontrol edip alan varmı tüm forumu okudum var diyen arkadşlar var ama hiçkimse kapıda ödemeli almamış çok önemli kapıda kontrol ederek alan veya geri gönderen varmı acaba ? Burası netleşirse herkesin kafasında büyük bir soru işareti kalkmış olacak

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar yeni kuralmi kanunmu ne cikmis gonderim yaparken irsaliye fatura lazimmis artik. Bir iki satmak istedigim esya var onlari ne yontemle gonderebilirim kapida odeme irsaliye fatura isteniyormus.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar sonucta para vericeksiniz actirmam kontrol ettirmem die bisey yok ben kapida aldigim her urunu acip kontrol ediyorum,oyle iki ptt gorevlisini kapidan gonderdim iki uc saat sonra tekrar gelip urunu acaraj kontrol ederek aldim kimse parayi sokaktan toplamiyo uckagatcilara prim vermeyin kapida odemeyle gelen urunu muhakkak acip kontrol edin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dün ptt kapıda ödemeli telefon parçası gondermeye gittim. maalesef gönderme şekli değişmiş. hesabınız yoksa 100tl. kadar 5tl. kapıda ödemelerde havale kesintisi yapılıyor. bu normalde zaten vardı. fakat en büyük şoku gönderdiğim kargo ücretini gönderici ödüyormuş, benden gönderi ücreti olarak 6,5tl. istediler. bende kargo ücretini karşı taraf ödeyecek ben değil desemde sistemin değiştiğini artık gönderici ödediğini söylediler kargoyu göndermekten vazgeçip çıktım..konu hakkında detaylı bilgisi olan var mı??
  • bende 1-2 gune mause alıcam alıcıyasoyledım ptt kapıda odeme ıle gonderıcek acaba parayı vermeden once urunu acıpda kontrol etme sansım varmı ıstedıgım urun olmadıgını tehıt etmek ıcın
  • Kargo teslim edildi gözüküyor ptt nin sitesinde fakat şube ye gittiğimde memur göremedi ayni gün geçmiyor mu hesaba yoksa gönderdiğimiz şubeden mi alıyoruz parasını

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iyi geceler, ptt kontrollü ödemeli kargo ile telefon satışı yapmayı düşünüyorum bunun herhangi bir zararı olabilir mi? mesela alıcı kargoyu açtı diyelim sağlam cihazı aldı yine aynı marka ama arızalı bir cihaz koydu bana geri yolladı diyelim böyle şeyler mümkün mü, kargoyu açarlarken adamın başında bekliyorlar mı yoksa belli bir süresi var mı onaylamak için.. bunun uygulaması tam olarak nedir ? tecrübesi olan paylaşırsa memnun olurum. bir de sigortalı olarak gönderebiliyoruz sanırım o şekilde yollarsak bu riskleri ortadan kaldırmış olur muyuz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barca34 -- 5 Nisan 2014; 2:10:15 >
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.