Şimdi Ara

ptt kargoda hırsızlık olayı. değerli paketler kayıp.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
849
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • RB7944027 numaralı paket içinde telefon siparişi vardı. telefonum gümrük tarafından yasaklı ürün olarak değerlendirilerek geri iade ye alındı. olay bu dan sonra başlıyor. Paket 2 aydan uzun süre pim de bekliyor. bir çok kurum ve mercilere başvurmama rağmen geri iade gerçekleşmiyor çünkü paket çalınmış. bu durum savcılık olayı olmasına rağmen ptt personeli suç duyurusunda bulunmuyor. her seferinde aynı yazıyı kopyala yapıştır yaparak vatandaşlara gönderiyor.
    Birde gönderilen yazıyı paylaşmayın diyorlar. devlet sırrı var sanki. Binlerce vatandasın değerli kargoları çalıyorlar ama hiç bir suç duyurusu yapılmıyor.
    Gelen yazı. 3 kez geldi kelime kelime aynı. Şikayet yapamıyorsunuz. Eşyanız çalınırsa şikayet edeceğiniz bir merci yok.ptt kargoda hırsızlık olayı. değerli paketler kayıp.

    Yurtdışı çıkış ve varışlı posta gönderilerinin gümrük işlemleri Ticaret Bakanlığı Gümrükler Genel Müdürlüğü ile müştereken hazırlanan Postada Gümrük ve Kambiyo Denetimi Rehberi hükümlerine göre yürütülmekte olup hangi gönderilerin posta yoluyla ithalinin yasaklanacağı, hangi gönderilerin izne, bilgi/belgeye tabi olacağı, hangi gönderilerin yurda girişine izin verileceği, ayrıca bu gönderiler için tahsil edilecek tüm ücret ve vergilerin belirlenmesi adı geçen Bakanlığın yetkisinde bulunmaktadır.

    Bununla birlikte, Gümrükler Genel Müdürlüğü nün "Posta ve Kargo Yoluyla Gelen Eşya" konulu 2014/7 sayılı genelgesi uyarınca,

    a) Cep telefonu ve cep telefonu özelliği taşıyan türde elektronik eşyanın,

    b) Kozmetik ürünlerinin,

    c) Elektronik sigara ve her türlü kartuşlarının,

    d) Uyuşturucu ve uyarıcı etkiye haiz her türlü maddenin,

    Posta ve hızlı kargo taşımacılığı yoluyla muafen veya vergileri ödenerek hiçbir suretle getirilmesi mümkün bulunmamaktadır.

    Öte yandan, yurtdışından gelen ve kapsamında ithaline posta yoluyla izin verilmeyen eşya bulunan gönderiler, ilgili Gümrük personelinin sorumluluğunda incelemeye alınmakta ve buraca verilen onayı müteakip iade işlemine tabi tutulmakta olup bu gönderilerin gerek inceleme gerekse iade süreçlerine Şirketimiz personelinin hiçbir şekilde müdahale etme yetkisi bulunmamaktadır.

    Konu hakkında ayrıntılı bilgi alınmasını teminen Ticaret Bakanlığı Gümrükler Genel Müdürlüğü ve/veya İstanbul Posta Gümrük Müdürlüğüne başvurmanız gerekmektedir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karadağlı123 -- 15 Kasım 2019; 11:49:57 >







  • " Ticaret Bakanlığı Gümrükler Genel Müdürlüğü ve/veya İstanbul Posta Gümrük Müdürlüğüne " başvurdunuz mu peki? öncelikle bu kurumlara başvurun. durumu anlatın ve zararınızın karşılanmasını isteyin. kabul edilmezse size gelen cevabı yazıya karşı idare mahkemesinde dava açın ilk olarak. daha sonra savcılığıa suç duyurusunda bulunun.
  • Güntülü kullanıcısına yanıt
    fax çekmeye çalıştım. kurumların fax ları çalışmıyor.nerede ise 8 fax çektim. tüm iletişim kanalları kapalı. bir müdürü arattım ona da kargonun kayıp olduğunu söylediler. şaka gibi .nasıl kayıp olur. pim den hiç çıkmadı ki kargo.
  • gidip elden dilekçe vermeniz ve evrak numarası almanız lazım.
  • selmand kullanıcısına yanıt
    bu işlemler için istanbul gitmem gerek. konuştuğum kişiler boşuna gitme muhatap bulamıyorsun diyorlar. ist. evden çık uçak ayarla , gitmek zaten 6 saat bir gün hotelde kal. geri gel. astarı geçecek. birde bu zamanda elden dilekçemi kaldı. devlet kep sistemine geçti. maksat suçlarının üstünü örtmek. elbet bir gün suç ortaya çıkacak.
  • Bende zamanında iki ürün söylemiştim yurt dışından. Kuponlarla falan tanesi 5 liraya geldi. Biri PTT'de kayboldu diğerini binamın girişine bırakılmış olarak buldum :). Söylediğim bir ürünün TR fiyatı 50 lira civarında olduğundan salmıştım. Bu PTT çalışanları tamamen yatıyor. Şimdide hiç istemesem de PTT kargo ile sipariş verdim ancak Bursa'dan 2 günde İstanbul'a gelen kargo 10 gündür Acıbadem Kargo Dağırımda duruyor. Baktım dağıtıma çıkmış teslim tamamlanmış sonrada teslim iptal edilmiş vs. Müşteri hizmetlerini arıyorum bana gördüklerimi söylüyor sadece ve tel veriyor. Arıyorum hep meşgul. Bu adamlar bambaşka bir dünyada yaşıyor.
  • karadağlı123 K kullanıcısına yanıt
    Dostum basta vermicektin siparisi biraz gezseydin internette sim kartlı ürünlerin geçişi yasak hiçbir hak talep edemiyorsun belki calısanin biri gördü aha beles dedi coktu asla ogrenemezsin

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • adrenal101 A kullanıcısına yanıt
    Öte yandan, yurtdışından gelen ve kapsamında ithaline posta yoluyla izin verilmeyen eşya bulunan gönderiler, ilgili Gümrük personelinin sorumluluğunda incelemeye alınmakta ve buraca verilen onayı müteakip iade işlemine tabi tutulmakta olup bu gönderilerin gerek inceleme gerekse iade süreçlerine Şirketimiz personelinin hiçbir şekilde müdahale etme yetkisi bulunmamaktadır.
    nereye çöküyor. geri iade etmesi mecburiyeti var. kaçak yolcu hava alanına geldiğinde geri iade nasıl ediyorsa burada da uluslararası anlaşmaya göre geri iade etme mecburiyeti var.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.