Şimdi Ara

Punto mu Fiesta mi Corsa mi Yaris mi (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
0
Favori
9.000
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: atakangrbz

    Yaris içi çok geniş ve ferah sorunsuz.Kesinlikle yaris

    sen olsan alır mıydın?

    hemde fiesta ve punto varken.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ilhan032

    sen olsan alır mıydın?

    hemde fiesta ve punto varken.

    Kesinlikle alırdım ki düşüncemde var...
    Benzinli motoru az yakıyor sağlam ve performanslı.Fiesta 1.4 dizel ağır ve sesli.Punto ise performans özürlü 1.3 multijet çekilmez.Bunların dışında yeni yaris çok konforlu ve süspansiyonları çok başarılı ne çok sert ne çok yumuşak.Zaten Kalitesi sınıfında tartışılmaz.Yeni kasa geldi ve bu kasa uzun süre gider.Ve bu tasarımı çok güzel.İçerisi gayet geniş ve ferah.Benim için şu anki sorun bagaj ki bu b segment hb genel sorunu...
  • kim yarisin ici dar demis bana soruyorsaniz ben demedim oyle bisey. ic kalitesi kotu dedim plastikler malzeme cok dusuk. ama ici genis ferah herzamanki gibi, bagajida guzel.
  • şu an B sınıfı araçlar içinde en KALİTESİZ İÇ MEKANa sahip araç YARİS...
  • evet bende onu diyorum iste ama disini guzel yapmislar yeni kasada eskiside cok guzeldi ama biraz ufak kaliyodu bu daha oturakli olmus. punto cok guzel bu arada galiba onu alicam ama hala emin degilim son noktayi koymadim...
  • seçim yapmak hakikaten zor. birinde beğendiğini diğeri vermiyor. ama bazı arkadaşlar belirtmiş zaten fiesta tam bir tabut. fiestanın içinde özellikle arkada oturanlar hayata küser. yaris yeni bir yüz ama içeride çok sert melamin tabak gibi plastik kullanmışlar hemde aşırı plastik. arka cam krikolu hala. insanın canını sıkıyor.
    bence fiatın arabalarını özellikle kendini kanıtlamış verimli multijeti yabana atmamak gerekir, hem hacmiyle bir alt kademeden vergilendirilir.. 500 bine yaklaşmış taksiciler gördüm ve motora daha anahtar vurmamışlar. fiyat/kazanç yönünden grande punto yabana atılmamalı. b sınıfı araçlardan konfor 2. plandadır. önerim grande puntodur , uzun vadeli biniicekseniz aldığı paranın hakkını verir.. iç mekan kalitesini görmezden gelirseniz ve benzinli motora para vermek isterseniz yaris ikinci önerimdir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi carrot -- 18 Haziran 2012; 22:58:56 >
  • Bugünlerde eşim için dizel veya az yakıt harcayan küçük motorlu bir benzinli ve mümkünse otomatik bir araç almayı düşünüyorum. Forumun başından beri konuşulan tüm araçları inceledim ve birçoğunu da denedim.

    Gerçekten çok zor bir karar. Motorunu beğendiğiniz bir aracın şanzumanı veya donanımı yeterli olmayabiliyor. Veya her kriteri uyan araç fiyat anlamında anlamsız pahalı kalabiliyor.

    Örneğin yeni Yaris. Benzinli bir Yaris alacaksanız sadece 1 opsiyon paketi seçebiliyorsunuz. Ve mesela otomatik klima olanda ESP (Toyota VSC olarak isimlendirmiş) alamıyorsunuz. Tam donanımlı dizel 1.4 D-4D Cool M/M Otomatik fiyatı ise 49100 TL. Stil paketi (Akıllı Giriş ve Çalıştırma, Yağmur Sensörü, Kendinden kararan iç dikiz aynası, Otomatik yanan farlar) eklerseniz 2000 TL fazladan ödeyerek fiyat 51100 TL'ye geliyor. Yani iyi araba ama bu paraya B sınıfı araç da alınmaz doğrusu.

    Dizel otomatik en mantıklı seçenek Fiat Punto 1.3 MULTIJET 95HP DUALOGIC 6 ileri otomatik. Full donanım LOUNGE seçeneği (Yariste olanın fazlası var eksiği yok) 42.710 TL liste fiyatı. Bayilerden 40.000 TL civarında fiyat aldım. Marka algısı ve tasarım (ben pek ısınamadım yoksa alacağım tek araç) sorun değilse şimdilik en iyi seçenek.

    Diğer dizel otomatik seçeneği Citroen C3 e-HDİ 70 HP. 41360 TL liste fiyatına plus paketi ve elektrik paketi ekleyince 43560 TL'lik full bir araç oluyor.

    Bugün yeni bir araç daha ekledim listeme. Yeni Kia Rio Hatchback FANCY Dizel 90 PS manuel 6 ileri vites. 220 Nm tork. 42250 TL liste fiyatı var. En yakın zamanda bir bayiden fiyat alacağım. Araç güvenlik ve donanım olarak eksiksiz. Kağıt üzerinde en iyi araç. Bence herkes beğeniyor ancak 2. elde satamam korkusu hep ağır basıyor. Yoksa kimsenin gidip de bomboş VW'lere tonla para vereceğini sanmam.

    Neyse bakalım, bu arayış bir şekilde sonuçlanacak da, en az pişmalıkla bitmesini diliyorum




  • dün puntoya bindim. Ön konsoldaki bir iki tuş farklı yöne bakıyordu, kaymış yerinden, hafif içine çökmüş birisi:) Kliması da 4.dereceye getirsen bile soğutmuyor. Ancak ses çıkarıyor, verim denen bir şey yok. Sonuçta forumda çok övülse de fiat yani. fiat. Çok bir şey beklememek lazım. Boşuna ucuz değil.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: uurum

    dün puntoya bindim. Ön konsoldaki bir iki tuş farklı yöne bakıyordu, kaymış yerinden, hafif içine çökmüş birisi:) Kliması da 4.dereceye getirsen bile soğutmuyor. Ancak ses çıkarıyor, verim denen bir şey yok. Sonuçta forumda çok övülse de fiat yani. fiat. Çok bir şey beklememek lazım. Boşuna ucuz değil.

    Tamam.
  • Aynı aşamalardan bende geçiyorum, araba ile çok yol yapmayacağım için, dizel farkı vermek istemiyorum. Az yakan benzinli bir motor tercihim, otomatik vites ise kesinlikle şart. İstanbul trafiğinde manuel vites olayına daha fazla dayanamam. Sıfır araba almayı mantıklı bulmuyorum, 2011-2012 az kilometre bir araç alacağım. Bu araç şehir içi kullanım için 2. araç olacak.

    Tercihlerim 1.Punto 2.Fiesta 3.Honda Jazz 4.Skoda Fabia

    Punto:

    Öncellikle aracın konsolu kaliteli görünüyor, kalitesiz konsollu arabalara dayanamıyorum. Araçta start-stop, dualogic, city mode, Multair motor tarzı güzel teknolojik yenilikler var, 1.2 motorunu dahi tercih edebilirim. Bu şartlar altında şimdilik birinci tercihim. Fiat olması ise düşündürüyor.

    Fiesta:

    Alsında sınıfının lideri gibi ama fiyat biraz yüksek geldi. Tasarım güzel, konsol kalitesi güzel.

    Jazz:

    Ön konsol tasarımını çok beğenmedim fakat, en geniş iç hacim bu araçta, dizayn olarak güzel yenilikler içeriyor. Yüksek oturuş pozisyonu bir artı.

    Skoda Fabia:

    Hesaplı fiyatı, geniş iç hacimi olan bir araba. Konsol çok basit ama yine de göz önüne alıyorum.




  • Yeni Seat İbizayı düşünür müsünüz?
  • ibizanin ici biraz dar gibi arka diz mesafeside bana gore az ve bana gore yere cok yakin ben yuksek seviyorum biraz, ama arkadas ne derler bilemem. dis dizayni guzel. turkuaz rengi jazz a baktim ben o renk araba alirsam icim rahat etmez sevemem aracimi. eni makyalanmis puntoda baya guzel olmus aslinda iyice yakindan inceledim guzeldi.
  • suzuki splash icin ne diyosunuz 1.2 motor tam otomatik az benzin harciyor tek eksigi biraz bagaji kucuk?
  • arkadaslar punto aldim, yardimci olan arkadaslara tesekkurler. bu arada cok memnunum cok dogru bir karar vermisim cok rahat konforlu genis benim icin harika oldu bu arac...
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.