Şimdi Ara

PUZZLE HAKKINDA HERŞEY

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
2
Favori
16.498
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar uzun süredir puzzle hobisi ile ilgileniyorum. Bu konu ile puzzle hakkında genel bilgi,puzzle markaları,puzzle yardımcı malzemeleri gibi vs. Şeyler hakkında elimden geldiğince yardımcı olacağım.

    # Hobi Olarak Puzzle: Puzzle yapmak gerçekten başında eğlenceli dakikalar,saatler,hatta günler geçirebileceğiniz, fotografik hafızanızı ciddi şekilde geliştiren bir hobidir. Tek başınıza veya ailenizle güzel vakit geçirebilirsiniz.Bütçe olarak cebinizi çok fazla yakacağını düşünmemekle beraber en azından hayatınızda bir kere beğendiğiniz bir resimin,tablonun puzzle'ını alıp yapmanızı tavsiye ediyorum. Eğer daha önce hiç puzzle yapmadıysanız size tavsiyede bulunacağım en önemli husus sabırlı olmanız. Eğer sabırlı değilseniz "amaan ben bunlamı uğraşıcam " diyip bir kenara atarsınız. Bu hususa dikkat edip bir puzzle almanız iyi olacaktır.

    #Puzzle Seçimi: İlk defa puzzle alacaksanız önce parça sayısından başlayalım. 500 parçalık bir puzzle zaten bu işe girişin ilk aşamasıdir. Yapılacak puzzle'ın ne olacağı tamamen size kalmış , ister bir portre,ister bir manzara,ister bir araba resmi herşey olabilir. Fakat evinizdeki bir yere asacaksanız ve evde asılı başka resmi veya tablonuz varsa temayla uyumlu olması bakımından puzzle seçiminizi bu kritere göre yapın.

    =>> Marka ve Fiyatlar ile ilgili bilgi: yapacağımız puzzle'ı aklımızda oluşturduk. Diyelim manzara temalı bir puzzle yapacağız. Marka olarak Educa,Ravensburger,Anatolian,ArtPuzzle,Clementoni,Gold Puzzle,KS Games gibi markalar bulunmaktadır. Şahsen en kaliteli bulduklarım Clementoni,Educa ve ArtPuzzledir. Puzzle markalarını birbirlerinden ayıran şey kesimleri,ve kullanılan malzemede değişkenliktir. Örneğin Educa markası en pahalı puzzle markasıdır. Kesim tekniğini yani puzzle parçalarının şekli klasiktir. Puzzle üzerindeki doku tamamıyla mukavvadır. Ama artpuzzle örnek verirsek türk malıdır, kesim tekniği farklıdır, ve puzzle parçalarının üzeri ince bir plastik ile kaplıdır ve parlak görünümlüdür. Clementonide yine aynı şekil parlak görünüme sahiptir fakat kesimi klasiktir. Educa ispanyol clementoni ise italyan puzzle üreticileridir. Türk mali olarak ArtPuzzle in fiyatları çok uygundur. Clementonide yine aynı şekilde fiyat olarak educaya göre uygundur. Peki artpuzzle alırsanız educa veya clementoniye göre farkı nedir ? Artpuzzlede parçalar birbirine çok sert şekilde geçer, paketten 4 ü hatta 5 parçayı birbirine yapışık ve ayıramayacak şekilde bulabilirsiniz. Fakat bu nadir rastlanan bir durumdur. Fiyat açısından artpuzzleyi tercih edebilirsiniz. Educa ise puzzleı yapıştırmak için içinden çıkan yapıştırıcı tozuyla tercih edilebilir. Ben parlak yüzeyli puzzleden hoşlandığım için artpuzzleyi tercih ediyorum,marka konusu aşırı üzerinde durulacak bir konu değil bahsettiğimiz diğer markalar örneğin alman malı olarak Ravensburger son derece kalitelidir.

    #Puzzle Malzemeleri: Puzzlemızı yapıştıracaksak ıyi puzzle yapıştırıcınızı puzzle ile beraber direk alın. Educa yine bu konuda en kaliteli olmakla beraber en pahalısıdır. Ben anatolian ve artpuzzle markalarının yapıştırıcılarını öneriyorum. Educa puzzle alırsanız içinden toz şeklinde yapıştırıcı çıkar,fakat pek önermem diğerlerine göre yapıştırma gücü pek iyi değildir.

    Puzzle halıları parça sayısına göre mevcuttur. Puzzlenızı bu halının üzerinde yapıp gerektiğinde taşıyabilirsiniz. Eğer evde küçük çocuğunuz varsa uzak tutmanız iyi olacaktır hem parçalar kaybolmaz hemde parçaları yutmak gibi tehlikeli riskler var , bu açıdan puzzle halısı lazım olabilir fakat aşırı gerekli değil.

    Puzzle ayırma kapları: Ravensburger gibi firmaların vardır fiyatları gereksiz derecede yüksektir, puzzle parçalarını renklerine ve şekillerine göre ayırmak içindir. Bunu evde bulunan küllük , güvenlik açısından plastik tabaklar, kaplar ilede yapabilirsiniz.

    Hazır puzzle çerçeveleri internette mevcuttur, özel olarak sorunuz olursa cevaplayabilirim.

    #Puzzle nereden alınır? Şahsen internettende alıyorum D&R mağazalarındanda alıyorum. D&R mağazalarında marka ve çeşit çoktur, malzemelerde yine aynı şekilde bulunabilir. İnternette ise puzzledeposu.com bir numaradır, mağazalarıda vardır, adresini alıp istanbuldaysanız gidin, bulamayacağınız bir sürü puzzle ,ve her türlü malzeme mevcuttur.

    #Puzzle nasıl yapılır ? Bu konuda pek detaylı şeyler söylenemez. Bu biraz size bağlı. Fakat ufaktan girecek olursak önce puzzelın çerçeve parçalarını bulun ve puzzelın en dış kısmını oluşturun. Daima puzzleın resminin olduğu kutu önünüzde olsun. Kesinlikle puzzle yapmaya başlamadan önce parçaları renklerine şekillerine göre ayırın. Gerisi tamamen sizin sabrınıza ve puzzle a ayırdığınız zaman kalmış.

    puzzle yapıştırmak: puzzle yapıştırmak ile ilgili youtubede çok video var. Benim söyleyeceklerim, yapıştırıcıyı tüm zemine yaydıktan sonra yarım saat bekleyin hafif nemi gidince üzerine masa gibi düz bir cisim koyup ağırlık koyun. Yoksa puzzle kurudukça yanlardan ufakta olsa iç bükey bir hal alabilir. Tamamen kuruduktan sonra kırtasiyeden alacağınız bir mukavvayı puzzlenin arkasına yerleştirerseniz işlem tamamdır. İster o şekilde çift taraflı poster bantları ile duvara asın ister çerçeveciye götürüp çerçeveletin.

    Konu altından istediğiniz soruyu sorabilirsiniz. Keyifle puzzle yapmanız dileğiyle!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Güzel bir yazı olmuş teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çocuk için tavsiye edeceğiniz marka var mı? Halı çocuk için ayrı yetişkin için ayrı mı oluyor?
  • Teşekkürler paylaşım için, educa benimde favori markamdır.
  • Keşke Konu Dışına Açsaydın.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.