Şimdi Ara

PXE-E61 ve PXE-M0F Hatası Pc Açılmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.172
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar notebook modeli lenovo z570 dün recoveryden format atmaya çalıştım ancak format işleminde son anda bilgisayar dondu aradan 5-6 saat geçmesine rağmen işlem bitmedi bende power tuşu ile bilgisayarı kapattım. Daha sonra açmaya çalıştığımda bu hatayı aldım, biosdan hdd ye girmeyi denedim ancak başarılı olmadı. Boot menude hdd görünüyor. Ancak Usb üzerinden format atmaya çalıştığımda kurulumda hdd görünmüyor yani C ve D çıkmıyor. Bununla ilgili ne yapabilirim Hdd bulunan bilgiler önemli benim için. Bu sorunla karşılaşanınız var ise yardım ederse sevinirim.

     PXE-E61 ve PXE-M0F Hatası Pc Açılmıyor

     PXE-E61 ve PXE-M0F Hatası Pc Açılmıyor


     PXE-E61 ve PXE-M0F Hatası Pc Açılmıyor PXE-E61 ve PXE-M0F Hatası Pc Açılmıyor







  • Diski bilgisayardan çıkartıp bir başka bilgisayara yedek olarak takıp bilgilerinizi alın, ardından bildirin bir kaç girişimde bulunalım.
  • dopac34 kullanıcısına yanıt
    Başka bir bilgisayarı taktım ama diski biçimlendirme istiyor.Biosda görüyor HDD'yi. Ancak içinde dosyalarım var almam gereken. Şimdilik fazla olan harddiskimi taktım ona yeni işletim sistemi kurdum onla idare ediyorum. Diğerinde bilgileri kurtarabilme şansım var mı ?
  • CD ye kurulabilen linuxlar var, ubuntu, linax gibi. Hiç birini bulamazsanız pardus bile olur diye tahmin ediyorum (pardus daha evvelden denemediğim için emin olamıyorum ama denemekten zarar gelmez.) Bunlar iso kalıp şeklindedir, bir cd ye yazdırıp cd rom desteği ile bilgisayarı açıp içerisindeki bilgileri kurtarabilirsiniz diye umuyorum. Çoğu zaman mümkün olabiliyor ama bazen yapılabilecek bir şey olmuyor. Umarım siz şanslı olanlardansınızdır.

    Disk ile işiniz bitince bir disk bölümleme programı (partitation magic veya benzeri programlar ile) ile diski tek parça haline getirip formatladıkdan sonra gerekli bölme işlemini yapıp tekrar kullanıma açabilirsiniz diye tahmin ediyorum ancak bu da veri kurtarma kısmında da olduğu gibi her zaman mümkün olamıyor. Şayet garantisi var ise içindeki verileri kurtardıktan sonra işlem yapmadan servise göndermeniz daha uygun olur. Geçmiş olsun, kolay gelsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dopac34 -- 6 Kasım 2014; 15:05:21 >




  • şimdi sizin sorununuz pxe sorunu değil
    orada yazan şu,
    1-ben hdd den başlatamadım
    2-ben cd yada dvd den başlatamadım
    3-pxe dende başlatamıyorum
    "pxe" eğer bir yazılım sunucunuz varsa ethernet kablosu üzerinden kurulum yapmanıza yarar..ve zaten orada söylediği kablo takılı değil diyor onu geçelim...
    şu şartlarda ya hhd de hiç bilg yok ya algılayamıyor yada hddniz bozuk...
    ama flash disk ile boot edebildinizmi orada kurum ekranından disk bölümlerini görebildinizmi bilemiyorum...
  • dopac34 kullanıcısına yanıt
    Usb bootable yapıp linuxden başlattım ancak hdd görmedi. Laptop üzerinde pc açılınca HDD ısığı 3-4 saniye yanıyor, hddyi görüyor diye düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burak2318 -- 6 Kasım 2014; 20:01:58 >
  • arctura kullanıcısına yanıt
    Hata iletisinin ne olduğunu anlamadığım için ne yapacağımı bilemedim. Bahsettiğiniz gibi Windows'u kurmaya çalıştım disk bölümlendirmede HDD'yi görmedi. Normalde C ve D çıkması gerekiyordu.
  • Ben eprom hatasından şüpheleniyorum. Zira plakalarda problem olma olasılığı son derece düşük. Eğer diskin bootable (dos ortamında) disk ile yazıma uygun firmwaresi mevcut ise bir güncelleme girişimi yaparak kurtarmayı deneyebilrisiniz. Ayrıca disk bölümleme araçları (piyasada hiren boot cd adında içerisinde pek çok disk onarım programı bulunan bir cd mevcuttur ve bu işinizi görecektir diye düşünüyorum) ile kontrol edip varsa bir düzeltme şansı arayabilrisiniz. Durum windows cd ile çözümün çok ötesinde bir ciddiyet arz ediyor.

    Eğer aynı marka,model ve board revizyona ait bir diskiniz var ise veya bulabiliyor iseniz diskin board (devre) kısmını değiştirip çalıştırabilirsiniz. Bundan sonrası kanımca ileri düzey teknik bilgi gerektirir ki sanıyorum bu konuda bilginiz sınırlı. Yani diskin müdahelesi sizin teknik bilginiz sınırları dışında kalıyor. Az önce zikrettiğim çözümleri gerçekleştirme şansınız yoksa ya bir süs eşyası olarak sizde kalır ya bir bilenine emanet edip onarabilmesini umarsınız ya teknik servisine gönderirsiniz (diskleri onarmazlar ama şansınızı deneyebilirsiniz, belki iyi bir servis çalışanına denk gelirseniz insaflı davranıp boardını değiştirip sizi pek çok zahmetten ve sıkıntıdan kurtarabilir) ya da çok elzem bilgiler var ise bir veri kurtarma şirketine gönderip verilerinizi aldıktan sonra vitrin süsü yapabilirsiniz.

    Başta da belirttiğim gibi garantisi var ise fiziki müdahale yapmadan diski garantiye göndermeniz yerinde olacaktır. Geçmiş olsun, kolay gelsin.


    NOT: Disk seagete ise bazı modelleri doku kablo vasıtası ile açılıp onarılabiliyor. Hatta İstanbul'da bunları yapanların bu sitede yazdıkları (yanılmıyorsam 2. el bölümünde olacaktı ancak ismini hatırlamıyorum, doku kablo diye aratırsanız bulacağınıza eminim) ilan ve bilgilendirme sayfasıda var. Ya bu kablodan alıp kendiniz yapabilir ya da bu insanlara gönderip onarıp onaramayacaklarını öğrenebilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dopac34 -- 6 Kasım 2014; 23:59:53 >




  • bir masaüstü bilgisyara hdd takılıp orada denenmesi gerekli,yeterli bilgiye sahip değilseniz profesyonel yardım almanız gerekecek...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.