Şimdi Ara

Python

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.845
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  Python


    Python'ın baş geliştiricisi olan Guido Van Rossum ismindeki Hollandalı bir programcıdır. Guido Van Rossum'un neye benzediğini merak ettiyseniz. Bu linktenhttp://www.python.org/~guido/pics.html onun resimlerine ulaşabilirsiniz. Genelde Python programlama dili ile ilgili bir çok görsel alanlarda bir piton resmi görsek de, Python kelimesi normal bilinenin aksine çoğu kişinin bildiği gibi piton yılanı anlamına gelmez. Bu anlamda Python programlama dili için, Guido Van Rossum'un çok sevdiği, Monty Python isminde altı kişilik bir İngiliz komedi grubunun Monty Python's Flying Circus adlı gösterisinden almaktadır.



    Python programlama dili, C ve C++ gibi daha yerleşik ve köklü dillere kıyasla çok uzun bir geçmişe sahip değildir. Fakat bu programlama dillerine göre hem daha kolay hem de program geliştirme sürecini bir hayli kısaltmaktadır. Üstelik de bu dil ayrı bir derleyiciye de ihtiyaç duymaz. Yine bu dilde yazılan kodlar başka dillere göre hem daha okunaklı hem de daha temizdir. Kolay bir şekilde öğrenilebilir ve hemen uygulamaya başlayabileceğiniz kolay bir programlama dilidir.



    Python nasıl okunur, geliştiricisi Hollandalı olsa da Python İngilizce bir kelimedir. Dolayısıyla da bu kelimenin telaffuzunda İngilizce'nin kuralları geçerlidir. Ancak bu kelimeyi hakkıyla telaffuz etmek, ana dili Türkçe olanlar için pek kolay değildir. Çünkü bu kelime içinde, Türkçe'de yer almayan ve okunuşu peltek s'yi andıran th sesi vardır. İngilizce bilenler bu sesi think (düşünmek) kelimesinden hatırlayabilirler. Ana dili Türkçe olanlar think kelimesini genellikle tink şeklinde söylenir. Dolayısıyla da Python kelimesini de paytın şeklinde telaffuz edebilirsiniz.



     Python




    Python nereden indirilir, Python'ı kullanabilmek için, bu programlama dilinin sisteminizde kurulu olması gerekiyor. Python Windos ve GNU/Linux işletim sistemlerine kurulma açısından farklılıklar gösterir. Python bir programlama dilidir. Üstelik de pek çok diğer dillere göre öğrenilmesi en kolay programlama dilidir.



    Neden Python ; Python programlarının en büyük özelliklerinden birisi, C v C++ gibi dillerin aksine, derlenmeye gerek olmadan çalıştırılabilmektedir. Python'da derleme işlemi ortadan kaldırılması sebebiyle, bu dille oldukça seri bir şekilde program geliştirilebilmektedir. Bunun yanında Python programlama dilinin kolay ve temiz söz dizimi sayesinde onu pek çok programcı tarafından tercih edilen bir dil haline getirmiştir. Python'ın söz diziminin genelde temiz ve kolay olması sayesinde hem programı yazmak, hem de başkasının yazdığı bir programı okumak, farklı dillere kıyasla çok basittir.



     Python



    Python'ın yukarıda sayılan özellikleri sayesinde dünya çapında ün sahibi büyük kuruluşlar (Google, Youtube ve Yahoo gibi) bünyelerinde her zaman Python programcılarına ihtiyaç duyuyor. Örneğin bir çok büyük şirketin Python bilen programcılara iş imkanı sağladığı, programlama dili olan Python'ın baş geliştiricisi olan Guido Van Rossum'un 2005 ile 2012 yılları arasında Google bünyesinde çalıştığını, 2012 yılının sonlarında ise Dropbox şirketine geçtiğini söylesek, bu programlama dilinin önemi ve geçerliliğinin herhalde daha belirgin bir şekilde ortaya çıkacaktır. Python programlama dili ve bu dili hakkıyla bilenler sadece uluslararası şirketlerin ilgisini çekmekle kalmıyor. Python programlama dili ise son dönemlerde Türkiye'deki kurum ve kuruluşların da ilgisini çekmeye başladı.


    Bu programlama dili de artık yavaş yavaş ülkemizdeki üniversitelerin müfredatında da kendi yerini belirlemektedir. Bu husus da Python programlama dili pek çok farklı işletim sistemi ve platform üzerinde çalışabilir. GNU/Linux, Windows, Mac OS X, AIX, AROS, AS/400, MorphOS, iPod, iPhone, Android ve adını dahi duymadığınız daha bir çok ortamda Python uygulamalarını geliştirebilirsiniz. Öte yandan herhangi bir ortamda yazdığınız bir Python programını, üzerinde hiçbir değişiklik yapmadan veya küçük değişikliklerle başka ortamlarda da çalıştırılabilir.

    Bu makale Web Tasarım Gezegeni sitesinden alınmıştır







  • Güzel paylaşım hocam teşekkürler. Yeni başlayan arkadaşlar için hususen tavsiye edilebilecek bir dil. Yazması, okuması oldukça kolay, dahili kütüphaneleri oldukça etkili.
  • http://www.istihza.com/ 'daki derslere bakarsanız çok yardımcı olacaktır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.